Aug 15, 2014

Lofa Lens

Assalammualaikum :)




Pada awal tahun 2014, (kalau tak silap), Neelofa telah produce Lofa Lens, 7 contact lenses berwarna yang terdapat daripada power 0 sehingga 800. Ada banyak warna antaranya brown, blue, grey & pink.

Harga adalah RM 69 sepasang untuk duration 1 bulan. Okay ni adalah 7 warna tersebut.



Oh yaaa, boleh dapatkan Lofa Lens melalui laman web Lofa Lens di sini ataupun melalui pengedar-pengedar yang berdaftar. Senarai pengedar berdaftar tu korang boleh tengok dekat Instagram Lofa Lens dekat sini. Pengedar Lofa Lens sangatlah ramai dan ada hampir di seluruh negara & Singapore.

Korang boleh tengok, ada sesetengah pengedar yang menyediakan khidmat COD (Cash on Delivery) sekiranya ada yg duduk berdekatan. Tak payah pos-pos :)




And last month, during Ramadhan, I akhirnya berkesempatan try lofalens! Ohhh happy sungguh, sebab kebetulan last minute sgt sgt dapat, 2-3 hari before raya tak silap. Rezeki namanya. Tapi sebab power mata I ni pelik skit, 175, stock nak raya adalah limited kepada 1 warna sahaja. Nasib baik memang nak try warna tu, smokey brown. Dah lama duk usha tengok, akhirnya dapat try pakai!

I beli ni daripada pengedar Lofalens Kedah. Korang boleh klik sini untuk pergi ke Instagram dia. Nama tuan empunya adalah Iylia, kecik comel molek je orangnya. Layan customer pun baik, so sangat puas hati. Bila korang beli Lofa Lens ni, korang akan dapat paperbag yg sgt cute, comel je warna pink. Tak silap I, Lofa Lens Kedah ni sendiri sediakan casing lens untuk customer, bukan semua pengedar ada sediakan tau.


 Ini adalah semua items yang I dapat daripada Lofa Lens Kedah.
Sampul duit raya khas untuk semua pembelian semasa Ramadhan (limited stocks)


 Contact lense diletakkan dalam sebuah kotak yang comel ala-ala makeup Benefit!
Dan paling I suka adalah bekas lense yang senang buka. Bukan dalam botol.


 Bekas pink! Kotak pink! Sampul duit raya pink! Comelnyaaa.


Okay, lense ni sangat best pakai ye. But itu I just compare dengan contact lense berwarna yang I pernah pakai iaitu dari Freshkon & Fresh Look. Menurut laman web Lofa Lens ni, contact lense ni diameter 14.5mm. Memang besar sikit dari size anak mata biasa. 

Waktu raya hari tu, beraya dari siang ke malam, ada hari yang pakai lense lebih 12 jam tapi so far okay je mata, selesa sangat. Tapi kalau jenis mata kering, tak digalakkan pakai lebih 8 jam ye. Selalunya I pun tak boleh pakai lens lelama, tapi THIS, is something I really love, cuz it's comfortable. Terus lepas raya tambah lagi 2 kotak warna celebrity brown & sterling grey guna duit raya! :D 


 
Yours truly in Smokey Brown


A bit pricey for me but benda berbaloi, sekali sekala apa salahya. Overall, berpuas hati dengan warna smokey brown ni & tahap keselesaan lens, dan servis pengedar. Siapa yang belum cuba, bolehlah cuba! :)

Astalavista!

Aug 8, 2014

HOW DO I: Store my Bangles and Bracelets

Assalammualaikum :)

Hello people. Like most girls, I love accessories such as necklace, bracelets and bangles. But about a year ago, I gave all my necklaces to my friends and some high school students. Those girls were excited, reminded me of myself when I was in high school. But now, still I have my bracelets and bangles with me. Been wondering how to store them without being exposed to dust cuz I have a very limited space of closet and cabinet in my room. Then I found this magic box, and of course because it is pink!

It is cheap and very practical! Check it out!


 TA - DAAAAA!


 Well, say hello to these babies of mine! 
It is a box with compartments. Could be used as small storage and organizer.


 Each compartment could fix about 2-3 different kinds of bangles and bracelets.


 Always been my favorite color, emerald green & pink. 


ANDDDD the best part is, I got this from IKEA at only RM9.90! :)
You can click here to check the product information.




Till then ;)