Jan 31, 2014

PENANG Day 1: Padang Kota, Penang

Assalammualaikum :)

Baru-baru ni kami sekeluarga bercuti ke Penang. Memang best Penang ni, especially sbb ada tourist guide walaupun hanya melalui Whatsapp dan dengan pertolongan Waze. Hehe. Thank you Nora! Makanya, memang lawatan ke Penang kali ni lagi senang dan seronok sebab dah tahu nak pergi mana, makan mana dan jalan mana. Tapi tak puas lagi, cuz there are so much things to explore!

First day, kami sampai dah petang dari Kuala Lumpur. Kami tidur dekat area Padang Kota. So petang hari pertama ni kami pergi jalan Padang Kota je dulu. Dekat sini memang ramai orang especially hari cuti kan. Area sini ramai orang datang sebab ada tempat bersejarah, kedai makan dan blh rasa angin pantai. Tak sempat nak berjalan sgt, banyak duduk dkt pantai je. Hehe. Check out post next day! Berjalan sekitar Penang :)


 angin sepoi-sepoi bahasa


Parking sentiasa penuh.


Abah, Faris dengan Mama. 


No comments: