May 14, 2013

Tea time at Häagen-Dazs

Assalammualaikum :)

Amboiii katanya hari ni nak study. Err, rehatlah dulu kejap. Hewhewhew. Nak cite and share ice cream best. Silalah terliur walaupun gambar tak seberapa sebab tak reti lg guna camera handphone. Haha. Sorry okay. Plusss dah excited gelojoh sgt nak makan ni ha, ambik je mana sempat. Lagi pun makan ice cream kan, kan cepat cair, so kene makan laju-laju. Hmmm dapnye dapnye!

Sebenarnya time kelas Chess lah, pergi google gambar ice cream tu sebab nak tau harga. I dgn Tia mmg dah lama teringin nak mkn ice cream dgn chocolate tu. It is call Häagen-Dazs Indulgence Fondue. Selalu tengok gambar orang lain je. Ice cream dia pernah lah makan, but not yet this fondue. The price is RM66. So time tu kita org fikir, kalau pergi jap lagi dgn Nadia and Khalid, okay lah kan sekepala dlm RM16.50. So semangatlah google nearest location of Häagen-Dazs. Haa paling dkt dr Shah Alam is AEON Bukit Tinggi.

Semangatlah lepas lunch, terus pergi AEON tu semata-mata nak makan ice cream. Discuss kerja dekat sana. Häagen-Dazs AEON Bukit Tinggi ni, staff staff semua baik-baik, polite. Cuma kalau nak makan fondue ni terpaksa tunggu lama sikit sebab bekas fondue tu limited. Jadi kalau ramai  orang, terpaksa tunggu orang lain makan dulu, baru dapat guna bekas fondue tu. Ice cream lain okay je, laju je dia serve :) Haa lagi satu yg tak best just aircond tak ada. I mean, tak sure rosak ke apa. Panas amat. Okay jom tgk fondue tu macam mana rupa dia.


Häagen-Dazs Indulgence Fondue


I dgn Tia, Khalid dgn Nadia. Khalid tgh masyuk, jadi dia belanja kitaorg hari tu! Yeayyyy! Thank you :)
Menu dia comel warna pink. Haa sampai dah Fondue kte org akhirnya. 


Ada buah-buahan utk dip kan dalam chocolate tu.
Dan 4 jenis ice cream (total 16 mini scoops) yg memang sedap-sedap semuanya.


Ada chocolate chips and brownies as well. Chocolate tu, kalau tak cukup boleh tambah dgn charge RM5.
4 different flavors of mini scoops are - Belgian Chocolate, Strawberry, Cookies & Cream, Vanilla


Kalau nak rasa, bolehlah pergi ramai-ramai dalam 3-4 orang jugak. Kalau kongsi, taklah mahal sgt. Chocolate dia mmg sedap, ice cream pun mmg semua sedap sangat. Boleh tengok dekat laman web Häagen-Dazs (clickable) kalau nak cari lokasi kedai paling hampir. :)

Looking forward to eat this fondue again next time! Till then, have a good day!


3 comments:

Rara Nasiha said...

Kirim salam dekat Khalid. :)

Mime MF said...

perghh..ice cream..sedap²

Aqilah Amin said...

Rara : Kte jmpa dia sem ni setiap hari isnin je, nanti kita sampaikan :)

MF : Sedapppp ngat! Hehe