Mar 31, 2013

Recent updates of week 4.

Assalammualaikum :)

I am missing my super free, lazy time. But, that does not mean I hate my current routine. No no. Learning is fun. Meeting friends are awesome - they are all crazy. Yup. Mama abah are great, as usual, Alhamdulilah. Kekasih hati pun semakin memahami orangnya. Hee. Blessed. Terima kasih lah semua org yg memahami. Terima kasih banyak banyak! :')

Dah 4 minggu weyh start kelas. Kejapnyaaa! Another 10 weeks, then dah exam =,= Eh jauhnya fikir. Lajuuu bukan main. Tapi betul lah, time exam last semester pun, (January 2013), dah fikir - "Hurm, lagi 5 bulan final exam lagi" Aherherher. Di saat semua org gelabah study utk exam semester tu, kita dah jauh ke depan pulak. Over kau.

Okaylah. See, kalau tulis blog, tak merepek panjang-panjang mesti tak sah. Bila mula bercakap atau menulis mmg susah nak stop. Nampak je pendiam. Yerlahhh, kadang, baik diam lagi bercakap. Kan? Btw, let see apa yang best sejak dua tiga menjak ni...


24 March 2013 - Went to Janda Baik dgn Mama, Abah dan kesayangan. Air, sejuknya. Tenang. 
Then, lunch at Secret Recipe. Alhamdulilahhh, seronok sgt! :)


 27 March 2013 - Hadiah dari Tiaaa! Oh suka gila gila. Hahaha. Mmg suka benda bulat-bulat ni.
Lagipun muka Eeyore ni mmg sgt innocent, sukaaa! Thanks Tia :)


28 March 2013 - Hari mama dan abah balik kampung. Duduk rumah bersama sepupu-sepupu. 
Kita bz dgn kelas. Jadi kucing-kucing ni mmg rasa sunyi bila rumah tak ada mama abah. 
Bila balik rumah, tiba-tiba si gemuk ni melompat laju ke bean bag. Amboi! 


30th March 2013 - Hari ini ke Sogo sekejappp je. Mmg sebab nak beli semua ni - pencuci muka. 
Sebenarnya dah setahun pakai Clarins. Jadi, paling dkt dgn rumah, KLCC atau Sogo.
Pergi Sogo, ramainya org, mcm esok raya. Setelah dikira-kira, pilih Clinique. 

Kenapa Clinique?

1. Allergy tested (Mukaaa allergy sangat-sangat. Kalau tak, dah lama pakai Eversoft je. Serius.)

2. Moisturizer Clarins 50ml - RM180. (Tahan sehingga 5 bulan)
Moisturizer Clinique 125ml - RM170

Nampak tak penjimatan nyataaa dkt situ? Insya Allah tahan 10 bulan - setahun :)

3. Banyak items yg habis SERENTAK. So, banyak items perlu dibeli. Haruslah berkira-kira dan cut cost.


Clarins is a little bit expensive than Clinique. TAPI, perlu tahu ye moisturizer memang lg mahal dari cleanser & toner. Cleanser & Toner Clarins contohnya, RM90... tahan utk setahun ya! Seriously tahan setahun. Berbaloi lah kan? :) Clarins pun sgt sgt sgt best utk kulit kering. Dulu asalnya try Clarins pun sbb kulit kering sgt tiba-tiba. Alhamdulilah, memuaskan.

Clinique pun okay, allergy tested. Dan banyak feedback positive jugak. Paling bestnya kalau shopping dkt Clarins atau Clinique ni, mesti dapat banyak free give! Yeayyy! Dulu pakai Clinique tak sampai setahun, so tak nampak lagi kesan jangka panjang. We will see after this. :) Thank you mama & abah for the presents! Till then, good night & have a great weekends ahead! 


5 comments:

Mime MF said...

wah2 shopping2 gitu...heee eh2tetiba geram je tgk si gemuk tuh kan...hee :D

Nicaa said...

woarhhh comelnya kucing tu.. nak gigit -.-" hehehe

tenku butang said...

heeeeeeee..teman suka kucen 2.. hidung penyettt''

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tenangnya gambar first tu..
teringin nk gi janda baik gak,
nk berendam puas²...

Aqilah Amin said...

Mf : Memanggg menggeramkan! Hee. Shopping brg keperluan je. Hehe

Nicaa : Mmg comel! selalu kene gomol. Haha

Tenku butang : Wahhh pencinta kucing!

Kak Leily : Hehe. Best, pergilah nanti. Tak ramai org :)