Mar 10, 2013

Minggu pertama semester ketiga

Assalammualaikum :)

Huwarghhh weekends akhirnya! Nak habis dah pun. Tskkk. Ahad dah hari ni. Masa semakin laju, sekejap je habis cuti 2 hari weekends neh. Pernah I cakap dkt abah, "Kalau lah boleh ambil masa lapang lepas SPM dulu letak dkt masa hari ni, kan best". Yesss, lepas SPM bapak punya bosannya, lagi-lagi 3 hari lepas SPM terus pindah Sarawak. Tak ada kawan time tu. Bosan gila tak buat apa. Time tu dah lah baru putus cinta. Buka laptop, layan cerita My Heart, nangis sorang emo dalam bilik. Boleh? HAHAHAHA

Sooo, back to the topic, as for this week, subject registration pun dah selesai, Alhamdulilah. Kalau ada, kalaulah ada adik-adik yg baca blog nih, kalau nak masuk UiTM kan, time minggu subject registration, silalah bersedia untuk berebut-rebut subject dgn student lain. Paling parah nak berebut KOKO and subject minor lah. Sila bekerjasama dgn kawan-kawan utk saling ingat-mengingati!


9 subjects - 1 minor, 1 third language, 1 KOKO 


Sem ni, 9 subjects termasuk KOKO. Tambahan third language uolls! German haaa. No 2 itu ya, German Language. Dan akan belajar subject tu utk 3 sem sehinggalah sem 5 nanti. Sem ni, banyak subject yang perlu tulis skrip, skrip radio & TV. Baca berita jugaaa, buat PSA (Public Service Announcement). PSA tu macam yg korang tengok iklan anti-rokok, budi bahasa dkt TV tu, haa PSA la tu. Maknanya di sini, sem ni banyak assignment mingguan. Kita dah ada assignment ni walaupun baru minggu pertamaaa.

And here, I would like to thank youuu semua yang wish goodluck dari hari pertama lagi! Goodluck, selamat belajar, macam-macam lagi. Through whatsapp, comment blog ataupun FB. Thank you so much! Sorry kalau ada terlepas pandang. Thank you jugak Tia sebab hari pertama dah suruh positif jangan malas-malas! Haha. Siap pakai baju ceria lagi 1st day utk menaikkan mood! Insya Allah akan cuba sedaya upaya! Terlalu banyak sokongan akan kecewa kalau tak cuba yang terbaik :') Till then people!


I am so much flattered! 


6 comments:

DayaYaacob said...

all the best untuk sem ni. Ada 9 subjek tu.. daya ada 8 je :D hihi

go go fighting! :)

-budak FSG ni.hihi

Mizznadeiya said...

good luck and keep fighting! XD

Aqilah Amin said...

Thank you Dayaaa! Best of luck jugak! ;) hehe. Sama-sama berjuang! Caiyokkk!

Ohhh! FSG ke. Kalau terjumpa dkt menara ke mana-mana yg berkemungkinan, tegurlahhh! :D

Aqilah Amin said...

Atyn! Thank youuu! Good luck & keep on trying too! ;)

Nabil Fikri said...

kurkurkurr.. ur most welcome to da jungle!

Aqilah Amin said...

:) LIKE!