Mar 2, 2013

Day 44 - Baking during holidays

Assalamualaikum :)

Awop tahu tak, ini adalah weekends terakhir sy cuti. Pas nih sekolah dah! Sungguh lah I tak percaya, cepatnya 6 minggu ni berlalu. Habis dah cuti I. Anddd, cuti kali ni, I sempat baking & masak beberapa cakes & dessert. Hee. Orang lain sebaya I dah berkoyan-koyan masak (I know, I know).

I sempat cuba 2 resepi baru. Which are Marbled Cream Cheese Brownies & Carrot Cake with Cream Cheese. 2 lagi resepi, Puding Karamel & Puding Berkuah tu, resepi sifu terhebat I lah - Mama :)

Dan untuk hari ke 44 cuti ini, which is today, I sempat try buat Carrot Cake with Cream Cheese. Sambil tu Mama buat Puding Karamel, kiranya hari ni kalau buka peti ais, boleh sengih gosok perut sebab ada 2 makanan best! Haha. Senonoh sangat perangai kan kan. Kalau nanti ada anak, masa anak kecil, mesti dia suka main buka tutup peti ais. Bila dia buat macam tu nanti, boleh join sekali :P


Inilah antara menu-menu yang I sempat masak cuti ni. *wink wink*

Day 25 - Marbled Cream Cheese Brownies
Day 27 - Puding Berkuah (Fruit Cocktail)
 Day 32 - Puding Karamel (Gula Hangus)
Day 44 - Carrot Cake w Cream Cheese 


Memang seronok sangat bila masak resepi baru terus jadi, sedapnyaaa! Seronok sebab tengok family makan & seronok jugak sebab at least kita tau resepi tu menjadi. Hee. Walaupun banyak lagi tips-tips dan petua-petua yang perlu ditambah, well, one step at a time. At least, I tried :)

Looking forward to try something new later on! Teringin nak buat Cheese cake or Red Velvet juga nanti. Insya Allah. Till then people. Remember, anyone can cook - Ratatouille. 


4 comments:

kiki rara said...

sedapppp nyeeeee

Aqilah Amin said...

Hehe. Sedap, habis dah semuanya :)

Anonymous said...

Mama nak carrot cake lagi....practice make perfect...tahniah....

Aqilah Amin said...

Dah buat dah hari ni kannn! Makan sampai lebam :P