Jan 19, 2013

Day 1 - Steamboat dinner with Family

Assalamualaikum :)

Alhamdulilah! Akhirnya cuti semester. Last paper sangat menakutkan, terasa bengap seperti tidak pernah belajar apa-apa. Sungguh, dah lama tak rasa sebingung ini. Sekarang hanya mampu berdoa, supaya berlaku magic blink-blink. Aamiin!

Hari pertama cuti? Perghhh, dah lama tak rasa selepak ni! Semalam, terus pergi Setia City Mall dgn Tia, Nani and Nadia. Dinner, gelak banyak-banyak utk lupakan paper last. First time sampai sana. Nice! Besar, banyak choice utk makan dan shopping! Me like! Tidur dkt 3am sebab badan penat, tapi tak boleh lena.

Bangun subuh, tidur balik, bangun 830am. Rasa nak tidur lagi ni, tak puas. Tapi tak boleh lena. Main game FB (haha), mandi, then dari tengah hari sampaiii petang, duduk dpn TV. Berborak dgn Aishah, cousin kesayangan. Toncang rambut. Buatkan jadual bertugas kelas mama. Gelak gila-gila marathon Maharaja Lawak Mega. LOL.

Malam, last minute mama decide nak makan satay. Tapi tiba-tiba ubah kepada steamboat, dan paling dekat, Johnny's AEON Setiawangsa - Service are good, so far. Do speak English, Most of the waiters are from Nepal, so they don't really understand Malay. Alhamdulilah kenyang sangat!


Abah ada hal, tak dapat join. So pergi makan dgn sepupu - mama, kma & faris, teh, cik (nenek).
Sambil makan steamboat ni sambil kunyah cookies Subway jugak tau. Teringin. 


Yang tudung pink-putih-biru berbaju hitam itu mama. 
Mama tersayang mmg gila-gila dan habis slumber punya orang. Tengok gambar tengah.

Itulah mama saya. Haha.


Thank you teh, mama, kma, faris sebab belanja. Terasa beruntung plak jadi student. *Tetiba*. Alhamdulilah. Cuti ni memang obvious sangat guna sebaik mungkin utk spend time with family. Tak memerap dalam bilik lansung. Hee.

Esok plan nak siapkan jadual bertugas kelas mama. Then Isnin, we will see. I have a list of "Wishlist of semester break" Haha. More to, things to do. Insya Allah will share more later on. Till then! Happy holiday to all students! 


2 comments:

ainaaamira. said...

February; set the date. :p

Anyway, aku pun suka SCM! Hee.

Aqilah Amin said...

Hahaha! Tau tak jumpa kau tu salah satu wishlist? Haha!