Dec 24, 2012

Yasmin geng sekolah kita dulu kahwin jauh dkt Aussie!

Assalamualaikum! :)

Alhamdulilah dah start study week, currently in Melaka, and hotel ni wifi dia lajuuu, so bolehlah update belog! Sebenarnya last class jumaat 21st December lepas, pergi kelas I tumpang Tia, and balik mama abah ambil, terus ke Taiping. Now, Melaka plak. Jalan sakan haa! Btw, I punyalah excited nak cerita pasal one of my closest friend ni, tp malangnya masa dan internet tak mengizinkan! So, here it is finally. :)

Back when I was in MRSM, my girlfriends and I were known as D12. Yeah sbb kita org geng 12 orang! Ramai tak hingat kan? Sebaik-baik manusia, sampailah senakal-nakal manusia (saya) ada dlm geng tu. Hehe. And among 12 org tu, yg I plg rapat adalah Finaz, Sherry, Naiya, Yasmin, Fatin and Syida. Sebab kebetulan bilik kte org plg dekat, dan banyak kelas gabung sama-sama. Dan majoriti kami dari KL. So senang sikit nak jumpa kan? Soooo, dari antara kita org ni, YASMIN adalah org yg pernah cakap "Eeee aku gelilah nak kahwin, aku tak nak kahwin lah" Seriously Yamin! (nama manja yasmin), WHATEVERRR! :P

Yasmin baru je sambung Master in Architecture ke Australia dalam awal tahun ni. Last kita org jumpa ramai-ramai, January hari tu. Tau tak dia tak ada tanda langsung nak kahwin! And dia bgtau kita org dkt Whatsapp 5 hari sebelum dia nak kahwin. (Aku cekik kau min bila kau balik nanti). Seriously tak percaya sbb Yamin ni jenis tak layan laki tau, so mcm tak percaya dia serious! I was like, suruh dia sumpah 2-3 kali kot! Hahaha. Then dia explain-explain, barulah blh terima, and honestly sampai saat ni macam tak percaya lagi but somehow of course I am soooo excited, happy, sad at the same time sbb tak dpt pergi jauh sangat! And these are some pictures yg I dpt through Whatsapp :)


 Wedding Invitation - 21st December 2012, Friday


Yamin pegang bunga! (Yes yamin 1st time pakai eyeliner & red lipstick) wootwoot!
Aku sebak tengok gambar kauuu yg first nih! Sobsss. :')


 Dulu ni muka excited kau bila dpt dgr lagu backstreet boys kan minnn! Haha.
Yamin's excited face with her wedding ring.


 I've never met ur husband in person, not yet, walaupun korang dah bercinta senyap-senyap sejak diploma kan! Haha. But I believe, there must be something special with him sampai dia boleh cairkan hati yasmin shamsul azman! :D


Untunglahhh duk oversea kan, cuaca best, wedding garden! 


Hari tu seingat I, before dia terbang ke Aussie, I told her "Weyhhh min kau jgn kahwin dkt sana plak!" Kau kahwin jugak kan.... Sobsss! And I ada pesan dkt yamin, yg latest "Yaminnn jgn beranak plak dkt sana!" Hahahaha! Tp kalau dia bawa balik baby pun kita percaya je! Haha. Apapun, sungguh, happy and sebak sgt aihhh. Dlm 12-12 org geng, org yg tak disangka kahwin dulu. Semua org lah terkejut! Haha. 

Dan bila hari tu tanya Yamin, "Yamin, apa yang buat kau tetiba setuju nak kahwin?" 
Jawapan dia "Hihi, dah sampai seru kot!" 

Yes, perhaps. Dah sampai seru, mudah je jalan. Alhamdulilah. :) Balik malaysia buat majlis please! Next on the list of 12 is Naiya, September 2013 insya Allah. Tapi tataulah if ada geng potong line lagi :P


3 comments:

Rara Nasiha said...

alahaii jauhnya dia kawin. takpe, nanti dia balik sini, dia buat la tu :)

Aqilah Amin said...

Yuppp mmg kene buat! Kalau tak, kene pelepok! Haha

azie.azureEn said...

the first D12 to get married! qila kawen jgn lupe jmput.. :P nadya mcm tk lama lg je kan? hehe.