Dec 31, 2012

Evening at Dip n Dip, Bangsar

Assalamualaikum :)

Hallu! Pada hari Sabtu, telah merancang secara tiba-tiba (wah mcm karangan darjah 1) untuk berjumpa dgn gf tersyg yg dah lama tak jumpa sejak I sambung belajar, Hurm, last jumpa bulan 2, oh itu lama! Nak dekat setahun, pdhal masing-masing duduk KL jgk. Adatlah, memang tak menyempat semuanya. Huhu. So, kami pun keluar hari Ahad, err kira semalam lah kot? Tadi je baru. Hehe. Semata-mata nak singgah Femes Bazaar di Rasta TTDI dan makan dip n dip! Minum petang je kononnya :P

Honestly, first time sampai bazaar-bazaar di Rasta TTDI tu. Rasta terkenal dengan makanannya terutama waktu malam! Dan selalunya memang penuh orang menjual during weekends, macam-macam bazaar ada, depends on organizer kot. So, finally, hari ni baru berkesempatan tengok. Baju-baju, kasut-kasut, handbag-handbag, shawls-shawls serius bapak punya lawaaa, lagi lawaaa kalau poket korang tebal! Ingtkan mahal-mahal, sekali semua reasonable, ish, memang berbaloi la. Next time mau pergi lagi!

Selesai di Rasta, kami ke dip n dip di Bangsar, Jalan Telawi 3, dekat dengan Bangsar Village, berdepan dengan House of Doll milik Fazura cantik! Hehe. TIPS: Susah nak parking, sbb padat sgt, so pandai-pandai cari! :D

Overall, bolehlah jugak. I mean, most of the menu, you can do it yourself at home. BUT the uniqueness is because of their Belgian Chocolates. Service = slow. A little overprice. Most of the foods arrives after 20 minutes of waiting. Guess I would not revisit. Enjoy the pictures!


 Dip n dip menu. Di sini, hanya desserts dan makanan berasaskan CHOCOLATES disediakan tau. 
Jadi make sure dah makan benda yg basic dan berat, sbb ini lebih kpd utk maniskan mulut.


 Hiasan dinding. Kedai ni, kecil dan sentiasa penuh, jadi mungkin perlu berkongsi meja atau tunggu giliran. Service agak lambat, tadi pun meja kita org, waiter just alih pinggan kotor tanpa lap meja. Lupa mungkin.


 Antara makanan yang disediakan. Mostly, macam waffle & brownies yg disalut coklat & ice cream.


 Senarai minuman. Minuman ada yg berasaskan coklat, dan ada buah-buahan jgk.


 And so, kitaorg share 3 makanan. 1 - Waffle stick
Basically, mmg waffle, yg disalut dgn coklat. But coklat dia memang sedappp!


 2nd, Affogato - Sebenarnya lebih kpd macam hurmmm, air kot. Sbb dia espresso, dan ice cream.
You can choose between Caramel, Hazelnut or Cinnamon - RM17


And the 3rd is Fondant - Chocolate fondant, with Belgian Chocolate served with Vanilla ice cream.
Sedap! Hehe. But, yg ni waiter ada ckp, kene tunggu 15-20minit.


Zoom in! Yummy chocolates! This is kinda worth to try :)

1 comment:

YUSMARUL ARIFF KHUSNI said...

nanti dtg FEMES BAZAAR pada 2n3feb

for more info - http://www.femesfemes.blogspot.com/