Oct 21, 2012

I am still the same. It just me with my responsibility as a student.

Assalamualaikum. :)

Frankly speaking, I am a very lazy student. Yes, as a student, I am lazy. I tak akan berjaga 24jam utk buat assignment or study. Kalau mengantuk sgt, I tidur jugak. Sbb kalau I mengantuk atau penat sangat, tak guna kalau I buat kerja atau study. Sbb badan I penat, otak I tak berfungsi, mata pun separuh terbuka. Apa guna kuantiti tanpa kualiti?

SOOOO... What am I trying to say is, bila I tengah serius buat kerja, sibuk sangat-sangat, tolonglah faham. Sebab malas-malas pun, main-main pun, bila time kerja, kerja betul-betul. Sobsss, sedih ni. Tolonglah faham, I bukan tak nak layan. I bukan tak nak bercakap ke apa ke. Kalau ikut hati I, nak melayan and nak bercakap, I tak nak buat kerja ni! Haha. Tapi I have to, because this is how we learn. This is what a student is.

Sometime, rasa sedih. Bila org rapat dgn kita, keliling kita. Mcm tak faham. Bukan tak faham kesibukan dan keadaan student, tp kenapa semua seolah-olah tak mengenali siapa diri I sebenar-benarnya? Macamlah tak kenal I macam mana. Macamlah tak kenal I akan seboleh-bolehnya nak menggembirakan hati semua orang?

Dear family, mama abah cousins aunts uncles... Dear love, BFF, close friends, friends... Dear everyone. This is me. I bukannya lalang yg berubah-ubah sekelip mata. Please, do believe me when I say I Love You.


I only have 7 weeks left for this semester. Please, I have so much to do.
More than 20 Tests & Assignments. And still counting...


Next week on Wednesday onward, I akan cuti sem seminggu. Time tu bolehlah I nak have fun sekejap, selang-seli dgn semua kerja ni. Since banyak sangat assignment & test lepas buka cuti tu, tak boleh lah nak hoorey hoorey all the time. Just that, I am sorry to everyone yg terasa I dah berubah ke, I berlagak busy ke apa. Padahal I masih sama. I am upset. Bila org yg kita syg dan rapat ingt kita dah lain. I just tertanya-tanya, "Tak kenal I lagi ke?" Tapi biasalah, manusia, tak semua faham kita. 

Dalam subjek Interpersonal Communication pun ada belajar, semua orang ada tanggapan masing-masing dkt kita. So kita tak boleh expect orang akan rasa apa kita rasa, fikir apa kita fikir. So, I don't blame anyone for my imperfection. I blame myself. But, from the bottom of my heart, I just hope that you guys would understand. That's all I guess, I am sorry for everything, and Thank you for those who understand and keep on supporting me. Thank you :)


Guess it's true. You can 't have everything at once.
Life need sacrifice. 


6 comments:

Anonymous said...

Dont worry....keep smiling....u will be happy...you are not lazy student..u do all your works and assignments...when you are tired,you will stop...cause u know quality is better than quantity..work smart dont work hard....

ra|nbOw said...

Ohhh itu dinamakan work smart eh? :D Thank you mama. Sorry kalau sejak 2 menjak ni banyak muka tak boleh blah. Just bear in mind, I ALWAYS LOE YOU!

Anonymous said...

Me Too...1 1LWAYS L..O..E YOU TOO ...REMEMBER 143

ra|nbOw said...

Hahahaha. jahat sangat nak kenekan org salah spelling :P

Atika Azumi said...

semoga Allah sentiasa permudahkan urusan u :)

ra|nbOw said...

Thank you atika. Insya Allah :)