Oct 30, 2012

Sambut menantu - Akma & Aban

Assalamualaikum :)

Sebenarnya tgh buat assignment, based on a movie. Tapi gambar tak cun, so sekarang dlm proses download yg lain. Kurang 20 minit je pun =,= So curi-curi masa update blog tentang benda yg dah lamaaa nak cerita, tapi asyik lupa dan lupa. Lepas tu ada org emo baca blog kita, cakap kita tak update-update pasal dia kahwin, majlis sambut menantu. Suami siapa lah tuh! :P Okay ni sebenarnya susulan majli kahwin sepupu tercinta kma bam bam dgn aban blink blink. Dah 4 bulan lepas, aherherher. Minta maaf! Ini yg majlis akad nikah, dan ini majlis di Kuantan :)

Gambar tak banyak! Sebab kita jadi pengapit.. So camera tak boleh nak pegang sgt. Eh, nak tertulis pramugari plak. Dulu time kecik, selalu confused dan tertukar between pengapit, pramugari, peragawati. Majlis sambut menantu diadakan di rumah aban, di Bangi pada, err 10 Jun 2012 tak silap? Sebenarnya time ni tak ready nak jadi pengapit lagi sebab tengah demam. Tapi gagahkan jugak demi cousin tersayang!


Abah dengan mama siapa lah tuh... :P Selamat pengantin baru! 
Moga bahagia ke anak cucu... err cucu lambat lagi ye mama abah!


Bacaan doa... Tema hari tu silver, pengapit warna gold. Pengapit yg belah aban muka friendly sikit 
kalau nak compare dgn yg belah Kuantan hari tu. Eh eh, senangnya judge! Pdhal baru jumpa hari tu je. :P
Tapi memang tak boleh blahhh lah time atas pelamin ni... ada ke Aban sempat termenung? 


Saya : Aban, kau termenung apa? (bisik-bisik sambil kipas Kma) 
Aban : Eh... aaa, takde, aku teringat bola. 

=,=

Over tau kau Aban! 


Family tersayang! Dan cake pengantin... Belah perempuan tema merah! Menonjol sangattt! Hihi...


Aisyah si kecik dgn pengapit hari tu... Siapa lagi kalau bukan the super awesome girl, Aqilah. Perasan sgt!
Tau tak dalam mulut kita time tu tgh ada makanan? Tapi sengih jugak... Nasib baik tak ada cili lekat. 


Aban, Kma, Aisyah dan Ayie. Kma, Aisyah dgn Ayie adik beradik. Total semua 6 org...
Kma anak ke 4, Aisyah anak bongsu (ke-6), Ayie anak ke 5. 


Family I mmg rajin ambik gambar uolls... Salah, diambil gambar. Mengambilnye sorang ni je. Haha.
Dari kiri : Kak lin, Aban, Mama, Kma, Aisyah dan Kak Aizam. 


Selamat pengantin lama korang! :P 


Apa pun majlis belah Bangi ni pun cantik sangat Silver! Moga bahagia sehingga ke syurga... Semoga kekal manja-manja macam sekarang sampai umur 80 nanti! Baru romantik ha... Haha. Kma, glad that you've found the one. :) Sesamelah bertolak ansur ya! Aban, Thank you jagakan sepupu aku yg paling manja dan bam bam. Haha. 

Okayyy,  movie dah habis download! Nak sambung buat kerja! Till then. Have a great day!


4 comments:

Anonymous said...

Kazen!thanx berjuta2 lemon..nnt tunjuk kat aban..ahaha..btw,sambut menantu 10 jun la..sminggu je gap..ahaha..doa2 kn kami..Amin! <3

Aqilah Amin said...

Okay dah betulkan tarikh! Hahahah. Welcome yang :)

Anonymous said...

ramai dah anak saudaraku yang kahwin dan semakin ramai dapat cucu saudara...itu tandanya umur kami semua sudah semakin lanjut....semoga anak anak saudaraku bersama pasangan masing masing berbahagia hingga ke akhir hayat.....jagalah ikatan perkahwinan dengan baik...seperti sentiasa dalam bercinta walaupun gelombang sentiasa menanti...selamat menempoh gelombang perkahwinan dengan selamat....

Aqilah Amin said...

Insya Allah mama. Yerlahhh semua dah kahwin, nak jumpa pun susah. Semua stok kawin awal plak tu. Huhu. Bosan bila raya... Haha.