Sep 4, 2012

Terengganu, raya pertama

Assalamualaikum :)

Raya dah nak habis, cuti sy pun kurang seminggu je tinggal, sobsob, sumpah cuti kali ni tak puas! Banyak sgt aktiviti. Eh? All rite jgk, org lain sampai tataw nak buat apa, kita plak mcm-mcm kita buat. Mula-mula 3 minggu pertama tu je rasa lamanya tak pergi kelas, then tgk dah nak habis. Okay, mcm biasa, banyak gambar. Ini pun dah kurangkan khas utk blog. 

Tiap tahun, kalau beraya giliran mama, kami akan berkumpul di Kuantan dulu, a day before Aidilfitri or on the 1st morning of Aidilfitri. Then, kami ramai-ramai bergerak ke Terengganu, Selalunya tidur sana 2 malam, which mean until the 3rd day of Aidilfitri. We always stayed at Sumai Suite Hotel, every year, sbb sana apartment selesa, with kitchen and hall, and very comfortable. Lagi best sbb bersebelahan je dgn Pantai Batu Burok! :) And these are the pictures on the 2nd day of Aidilfitri in Padang Midin, Kuala Terengganu. 


Aban & Akma... Oh tu baby 2 pupu kami yg sgt sgt comel. 


Aisyah pun nak jugak. Aisyah (12) ni sepupu ke-2 bongsu selepas Bella (11). 
Yes, dia sangat kecik dan berumur 12thn. Sbb dia kecik sgt, kdg lupa dia dah besar.


Mama abah :)


Family teh. Teh dgn 4 org anak kesygan, dan seorg menantu. Lg 2 org anak teh raya dgn mentua.


Abah ngah, mama ngah, dan Faris. 2 lagi pun beraya rumah mentua.


Teh, cik, Ayie. Nak ambik gambar ni macam-macam jadi. Lawak btol. 


Menu wajib kami di Terengganu, nasi dagang! sedap mak long buat!


Ketupat palas yang tak sempat makan satu pun raya kali ni.


Gambar antik adik beradik mama dan Along ya. Arwah ayah (datuk) dan cik.
Klasik gila. Carilah mana mama time kecik :P


Ini gambar rumah pertama je, rumah kedua, ketiga semua dah tak larat. Haha. Tak larat kekenyangan! Rumah kedua makan sate ramai-ramai. Rumah ketiga dan keempat, singgah sekejap-sekejap. Mmg di Padang Midin ni mesti singgah 4 buah rumah utama, semua sepupu mama. 

Nanti akan update raya ke3 plak! Busy sangat, tak menyempat. Okbai! Stay safe.


No comments: