Sep 15, 2012

Fresh cherry

Assalamualaikum :)



Pernah makan tak cherry merah ni? Selalunya atas ice cream atau atas cake.
Kalau sy lah, tak suka makan. Sbb manis gila kan, sbb diawetkan. 


But then, hari tu time mama pergi Chow Kit, beria-ria dia cerita dia nampak ada org jual buah cherry fresh. Al-maklumlah dkt Malaysia ni kan, susah nak cari buah macam cherry ni, apricot apa semua... But at least sekarang dkt supermarket dah banyak jugak jual apricot, peach and avocado, just mmg mahal jugaklah kan nak compare dgn buah lain... Tapi still, cherry fresh, sgt jarang nak jumpa. 

Sampailah pertengahan puasa hari tu, mama pergi Chow Kit lagi, dia dengan gembiranya bawa balik buah cherry fresh ni. Kira first time lah kita org nak makan yg fresh... Selama ni makan yg awet je. Sekali makan, wahhhh, lain gila dgn yg awet tu, sedapnyaaa!  


Harga tak nak kalah tau, 1KG = RM50.


Lagi gelap warna dia, lagi manis. Kalau merah, masam-masam manis.


Kalau teringin nak makan, beli 500g pun dah cukup, saja rasa kan? Tapi puas hati juga lah akhirnya dpt makan yg fresh! Hehe. Sampai ambik gambar ha. Beria tak beria? :D

Nanti bila-bila tetiba teringin ke, carilah dkt Chow Kit! Insya Allah ada. Till then ppl, good night!


7 comments:

Anonymous said...

Ya....sedap....kena cuba ya...ada dijual jalan haji taib...kedai pemborong buah buahan tu ..Nikmat Tuhan..banyaknya di dunia ni..syukur ..Alhamdulillah

ra|nbOw said...

Lajunya mama! Haha. Alhamdulilah! thank you mama sbb belikan! :)

Shafinaz Maruai said...

Kat sini wk2 summer 1kg=RM10 but too bad, smpi Msia mmg half akan spoil. We want fresh one kann. Hee.

ra|nbOw said...

Wooo, best gila?! mama nak! hehe. Tau xpe, u nak balik sini lama plak tu perjalanan.

nadya ajhman said...

Mmg sedapp!! :)
aritu umi penah bawak balik.. 2 tupperware besar..Alhamdulillah still lg fresh..puas jugak la makan..

ra|nbOw said...

whoaaa. lg best, tu mmg puas gila tu!

Yuyun Bunda Avis said...

Salam...saya rasepun berminat sangat nak beli fresh cherry ni..boleh bagi alamatnye? Maksih :)