Sep 6, 2012

Cousin's engagement on 3rd Syawal

Assalamualaikum :)

On the third day of Syawal, (the last day in Terengganu) salah seorang sepupu saya bertunang! Alhamdulilah a step closer to marriage. Memang tahun ni tahun perkahwinan sepupu sepapat betul. Huhu. Just a simple small ceremony, with family members of both sides and close friends of my cousin (Siti). Siti is 24, same age with kma, and insya Allah akan kahwin hujung tahun ni atau awal tahun depan. 

Siti adalah anak Pak Long (abg sulung mama) and adik kepada kak Sally tersyg! Mcm biasa naa, mai tgk gambar sikit, and of course dipenuhi oleh gambar family yg suka bebenor bergambar! :P

Mini pelamin, Black Red and White. 


Mama memang selalu jadi orang kuat di dapur dalam family. You can really count on her. :)
Dengan kak sally yang banyak uruskan pertunangan adiknya seorang ni.


Pengantin baru, (baru ke?) Haha. Aban dan kma. Coklat love pink tu, Siti yang buat.
Sebagai hantaran utk pihak lelaki. Mama yang ajar! Yeay!


Ayie, Teh, Lishah, Kak Sally and abah ngah. Lishah tu doctor terlampau! Bahaha.


Teh yang rasmikan dulu... Laju je nak bergambar. Hoho.


Pak Long (ayah kak Sally dan Siti) dengan cik... Pak long satu-satunya anak lelaki dlm family mama.
Bukan main mak dgn anak, macam bercinta uolls!


Tak habis-habis dgn posing ni tau. Menyempat kma dgn Kak Sally.


Kak Sally, Siti, Kma, Asma. Asma ni adik bongsu Kak Sally...


Abah jadi orang kuat urusan bertunang, merisik ni selalunya dalam family. 
Memang selalunya abah lah yang bercakap, dulu utk kma, mak sue la, kak lin jgk kot. 


Sarung cincin dah! yeay!


Siti dengan cincin, wink.


Inilah tunangnya, Man. Orang Terengganu jgk... 


Family! 


Selesai semua, lebih kurang pukul 2ptg, family sy bergerak ke Kelantan. Teh, mama ngah semua terus bergerak balik ke Kuantan. Next update tentang Kelantan plak! :) 

2 comments:

Anonymous said...

Selamat Bertunang Siti...terima kasih untuk cerita dan gambar yg menarik..

ra|nbOw said...

Thank you mama sbb selalu ucapkan terima kasih :')