Jul 15, 2012

Lunch at Secret Recipe and early dinner at Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang

Assalamualaikum :)

Hari ni sebelum Subuh lg abah dah bergerak utk tournament golf dia dgn kawan-kawan dia. Jadi sy dgn mama pun pukul 10pagi bergerak ke Tesco Taiping dgn niat window shopping. Hehe... Sampai sana, pukul 10 pagi tu dah penuh dah org membeli dkt counter Tesco tu, seriously... Selalunya KL time-time tu, tak ramai lagi kan?

Ingat nak breakfast je... Tp tak ada tempat yg makan ringan-ringan. Yg ada dlm Tesco tu pun just KFC, Big Apple, Secret Recipe and foodcourt... Taktahulah kalau tak jumpa. Huhu. Jadi alang-alang dah pukul 11 lebih, perut pun memang dah lapar, makanlah "brunch" terus. Brunch = Breakfast + Lunch.

By the way, service Secret Recipe Tesco Taiping tip top! Sangatlah menjaga kebersihan, laju and polite.


 Choc cheese berries.

 Oreo Milkshake.

 Mee Kari

 Chicken chop and rice

 Seafood macaroni cheese


Petang lepas abah selesai main golf, cepat-cepat pergi kuala sepetang plak... Tak sampai sejam dari taiping. Tapi hujan lebat bukan main lagi haa... Tak pernah try lagi mee udang kuala sepetang ni, tapi banyak dengar cerita tentang mee udang kuala sepetang... kalau mee udang, mesti kuala sepetang. 

So, kami pun try lah Mee Udang Mak Jah. Ada banyak kedai mee udang, tapi Mee Udang Mak Jah yang paling terkenal, pernah dengar dalam TV dan majalah...


Anugerah paling berharga <3 

Menu mee udang mak jah...

Mee Udang Special

Udang goreng kunyit special

Nasi goreng udang special  (dalam timbunan nasi tu ada banyak udang terselindung)


Secara keseluruhannya, just nice lah... Yang istimewanya udangnya segar dan besar. Peminat udang bolehlah datang.. Memang banyak udang dlm setiap menu. 

Okay that's all from Taiping today! Goodnite everyone! :)


4 comments:

Hidayah Maznan said...

hai.. kite org taiping :)
mee udang mak jah tu biase2 je. just nice macam u kata.. diaorg ada lagi 1 cawangan kat wangsa maju x silap..

ra|nbOw said...

Hye hidayah... Yup, ingat lagi awak org taiping :) Tau takpe, biasa2 je, udang dia je besar and segar. ha'ah dkt area wangsa maju!

biLa aKu muLa mEmbEbeL said...

omg Qilaaaaa!
it's me, Jay!
i'm so overjoyed that i've found ur blog! yeay.
taktau la kenapa, but lately i tend to miss my highschool girlfrineds more than i love the school itself. haha~
awww, qila! i miss you!

ra|nbOw said...

jayyyy! Hahahahahaha. okay excited jgk! heh, of courselah rindu kwn-kwn kita drpd the school itself :P i miss u too! *hugs*