Feb 28, 2012

kenapa google aqilah amin?

Assalamualaikum.

Sebenarnya, tahun 2008, blog ini wujud, DUA je sebab utamanya sampai sekarang - Saya pelupa, dan sy jenis sentimental punya orang. Makanya, kalau boleh semua benda sy nak ingat, dan remind myself over and over. Kedua - Sy mmg suka bercakap, sebab tu tulis panjang gila, bak kata kawan-kawan rapat, Karangan sekolah!

Jadi... Mmg dari 2008 tu, yg baca blog ni cuma kawan-kawan rapat. Wkt tu, tak ada siapa kecoh pasal blog pun. Semua baru beralih ke FB. Tetiba, blog ni jd trend. Semua org berlumba nak jadi yg paling famous, yg paling cantik lah, kira mcm ada blog ni, mmg awesome lah. Okay, siapa yg tulis blog semata-mata nak famous, seriously, it's TOO PLASTIC baby. Just, be yourself...

So, I don't care much. Menulis dan menulis, dan makin lama, makin berfikir sebelum menulis. Sbb perlulah makin matang, dan fikir banyak pihak kan? :) Sy tak kisah berapa ramai org dkt follower tu, sebabnya ... Org yg follow, tak semestinya baca. Org yg invisible, terlalu ramai baca, which are unexpected ppl. (okay malu) Ha, ini yg risau, org yg baca dlm diam ni. Huhu. And, abah sendiri dah mula baca sejak tahun lepas, mama sudah mula baca dan rajin komen sejak sebulan dua ni. (lagi malu)

Jadi... kalau nak kata sy making up stories, NO NO. Sbb ramai yg baca, sendiri tahu sy tipu atau tidak. Sbb semua kenal sy betul-betul kenal. But then... sejak sebulan dua ni, blog yg sedang-sedang ni, makin banyak hit daripada hint "aqilah amin". Mula-mula sekali, 2-3 kali dlm seminggu tu tak hairan lah. Tp sekarang, hampir tiap-tiap hari.. Dan banyak kali dlm sehari atau seminggu. Which is, sy sangat tak selesaaa!


Photobucket

This week tu baru hari ni dan semalam.
Sampai 25? Seriously?


Erm. Sy bukan fashionista, mmg tak lah, selekeh nak mampus. Hahahaha. Gambar sendiri pun, jarang-jarang nak letak dkt blog, sbb tahu sy biasa-biasa saja. Lagipun mmg jenis segan nak camwhore sendiri! Hahaha. Kalau boring sangat, ye, adalah buat, itupun jarang. Jadinya... cuma nak ckp dkt sini, mcm pelik bila org google kita.

Buat sesiapa yg men-google tu. dgn keywords "aqilah amin" lah, aqilah amin itulah, inilah. Mungkin, kalian tersalah aqilah kot. Maybe ade aqilah amin lain with a great personality, or better stories! Hehe... OR, kalau mmg ada yg google sy, dan mmg sy yg anda cari, erm, sy ada buat salah ke? tskkk.. Kalau ada, seriously, sy minta maaf. Kalau ada apa-apa tak puas hati, blh ckp dgn sy. okay? :)

And thank you utk semua yg baca, especially sejak 2008. You guys know me well, better than anyone else. Till then, happy tuesday!


4 comments:

Atika Azumi said...

peymess la akak ni. nak signn~

ra|nbOw said...

Hahahaha! pemes ames!

Anonymous said...

tahniah jgn tension pula..maybe org suka baca sebab bahasa yg digunakan mudah dan santai..hidup ni..kan dah terlalu complicated jd bila baca blog yg simple,menarik dan ringkas itukan menyeronokkan..boleh kongsi ilmu dan input baru dlm hidup..dan dlm masa yg sama kita belajar erti kehidupan yg sebenar..well done teruskan menulis untuk kepuasan diri sndiri ya..tak mengganggu ketenteraman awam kan..

ra|nbOw said...

ini mesti mama. tskk.. thank you mama. baiklah qlah cube memperbaiki ape yg blh utk djdkan contoh. hewhewhew.