Jan 9, 2012

dengan hanya 10 ringgit di kedai MR D.I.Y

assalamualaikum :)

Semalam awal-awal sudah ke Sogo dgn mama abah. Kemudian, last minute plan lunch dgn nora. Mcm biasa dkt JJ dkt rumah je. Hahaha. Kebetulan mama & abah pun nak keluar lagi, so abah just dropkan dkt JJ before pergi Carrefour. Then, mcm biasa, kalau keluar, mana-mana tempat yg ada kedai MR D.I.Y mesti suka pergi! Sebab ada banyak barang yg murah-murah dan comel-comel. Tp akibatnya daripada tak mahu membeli, mesti membeli!

Dah pernah beli stokin comel, pencil box comel, pen hello kitty comel, kotak comel, semua comel-comel lah! Mama pun sukaaa sbb stationery murah. Dan semalam, membeli dgn hanya RM10! Bukan senang nak jumpa kedai zaman sekarang yg boleh beli banyak benda dgn hanya RM10. Lepas tu senyum sorang sebab excited ada benda comel. LOLOLOLOL.


Sy hanya menggunakan RM10 di kedai MR D.I.Y


Mug strawberry comel dgn penutup - RM6


Luggage tag! Memandangkan mcm selalu travel, dan pernah beg hilang,
so luggage tag sgt membantu *pdhal sbb ia comel*


di belakangnya boleh letak details supaya kalau hilang, kita blh dihubungi.
luggage tag - RM2.50


pink fluffy hair band. Both for RM1.50.
Yerrr, singgit lima je! mane dapat tmpt lain!


comel kan comel kan? Jgn ingat kedai MR D.I.Y ada gambar tukul, so kedai jual hammer, screwdriver semata-mata. No-no. Dia mcm kedai serbaguna. Macam-macam ada. Serius, semua benda ada, dan sangat murah, serta comel. Lain kali jangan laju masuk kedai-kedai mahal je, masuk kedai mcm ni juga, jimat duit dan berbaloi-baloi!

Err tapi kedai ini sebenarnya mmg sgt comel. Sbb tu suka. Hahahahah. okay, till then!


10 comments:

storyfromme said...

wah,murah2 barang kat situ eh?

aLia said...

comelnya tag tu!

ra|nbOw said...

a'ah brg cut comel2 dan murah2!

alia, mmg comel gilaaa. banyak lg design lain!

ainaaamira. said...

Serious kalau aku kat diy aku akan duduk kat situ lama gilaaaa. Masuk satu2 lorong. Hahahahaha.

ra|nbOw said...

Hahahahahaha. Samelaaaaaa. semua pun nak tengokkk!!!

Anonymous said...

saya geram tengok banyakkk novel kat blakg tu. hehehe -teha

Anis izyan Abd Rahman said...

tulisan awk same macm dulu , tak berubah !

SALHA said...

KEDAI TUE KATMANER ERK??

ra|nbOw said...

anis : huhu. sy same je awk :)

salha : bnyk tmpt ade! Dkt AEON AU2 yg sy selalu pergi, sbb dkt dgn rumah.

Rozana Razali said...

tak pernah pergi lagi, teringin la. =)