Dec 6, 2011

my cousin's engagement, we prepared everything in 1 day.

assalamualaikum :)

Hye Selamat berpuasa buat sesiapa yg berpuasa semlm & hari ni (9&10 Muharram). Tgh berpuasa jugak ni, tp lapar gilaaa hari ni. maybe sbb semalam last mkn around 3pm kot, so dah dekat 24 jam tak makan. Sabar, less then 4 hours left.

And so, majlis bertunang yg sepatutnya menjadi majlis merisik je, sgtlah simple tp nice, i don't know about family members yg lain, but i've always wanted something simple. so, i love this one.

Actually, relatives semua sampai rumah petang 3 disember, Sabtu. tiba-tiba je my mum, mama ngah, ckp, "buat apa nak merisik lg, kalau zaman dulu, yerlah kene risik sbb budak-budak tak dating, zaman sekarang kita mmg tau dia dah bercinta, kita buatlah bertunang terus, lg senang, jimat duit jimat tenaga" heh, seriously tak sangka esoknya akan bertunang! Pihak lelaki pun setuju, maka, apa lagi, teruslah misi buat sebaik mungkin!


Photobucket
Oh, rasanya banyak kali mention ttg kma, my cousin yg duduk serumah. she's 23, a year older than me, and her fiancee, Aban is 28. Insya Allah tak ada aral melintang, tahun depan mereka kahwin.


Photobucket
BAYANGKAN, lepas maghrib Sabtu tu lah, baru kelam kabut cari brg hantaran, apa semua. yes, mama, dan auntie-auntie lain sibuk memasak, and mama put so much efforts in cooking a lot of delicious foods! We have nasi minyak, murtabak bakar, kek sarawak, bahulu, roti jala, pengat durian, etc etc.


Photobucket
Kak lin dan kak sally bertungkus lumus cari bunga hidup utk siapkan pelamin. nasib baik kak lin yg mmg ambil tempahan hantaran & pelamin ada, so mmg Allah memudahkan segala urusan, Alhamdulilah. Inilah hasil pelamin yang dibuat kurang 24jam.


Photobucket
Malam sabtu tu juga lah kma sibuk dgn cari dulang, nasib baik ada uncle yg buat hantaran, duduk dkt Ampang. Thank you busu adam! Jadi hantaran semua pun buat kurang 24 jam! ini salah satu hantaran, cincin tunang.


Esok pagi, ahad, 4th December 2011, semua bangun awal. tugas sy hari ni, mudah. Teman kma pergi buat manicure & pedicure, sambil sy pun buat manicure *dibelanja oleh kma*, then tunggu dia make up. time ni sama- sama dengan best friend kma, yana & elle.

then kawan kma hilang, rupanya dia org ade project! projectnya, mereka buatkan door gift utk pihak lelaki. comel okay!!! haruslah terharu dpt kawan mcm ni kan? :)


Photobucket
doorgift yg dibuat dlm masa kurang sejam oleh BFF kma.


Photobucket
Alhamdulilah, dlm pukul 3pm, kma selamat menjadi tunangan orang.
ada 2 cincin sbb 1 cincin merisik, 1 cincin bertunang.


Photobucket
Alhamdulilah.


Photobucket
lilin menghiasi pelamin.


Photobucket
anak-anak saudara, half of them.


Photobucket
penyibuk antarabangsa! nak posing cousin-cousin pun tak aman!


Photobucket
yeay, akhirnya. sepupu lelaki di belakang semua bujang lagi.
sepupu perempuan di depan yg masih belum melangsungkan cumalah kak sally, iiiiiiii, aisyah kecik.


overall it was a blessed. nak share semua gmbr tak dptlah, ade more than 250++ picture. hehe. nak kene diet, mybe jd pengapit utk tahun depan, dah bape juta kali aku jd pengapit. tsskkk...

not bad kan utk preparation sehari? yeayyy! alhamdulilah, we were all happy. :)


p/s: pelamin anganku musnah. redha.
insya Allah ada pelamin yang lebih baik.


6 comments:

ainaaamira. said...

Sangat simple and sangat cantik. Serious suka. :)

ra|nbOw said...

sukaaa kan! aku pun sukaaa!!! :)

Atika Azumi said...

what's with the p/s ?

Shafinaz Maruai said...

ps : takpe nt I designkan pelamin u berjuta kali lebih cantik dari tu. I promise selagi I bukan dalam ICU nak terberanak or dlm kubur sedang menghadapi seksaan. Hihihi.

ra|nbOw said...

atika : pelamin tu, i nak sejak i sekolah rendah. mama beli, sbb i nak guna. i've been waiting for my whole life... dan, mungkin rezeki kma kot. tak pe lah kan :')

shafinaz : hahahahha. I LOVE YOU MUCH!

Atika Azumi said...

ohh :)