Dec 31, 2011

sweet sour of 2011

assalamualaikum! :)

This is a post, well, i have to say it is long, but full with pictures! now, lets wrap 2011 up! These are a few sweet and sour of 2011, yg i ingat je. Sorrryyy, i mmg pelupa bangat! I would like to thank Allah, 2011 has been erm erm, tahun sy paling matang kot. Not the hardest year, but perhaps sbb cara sy pandang life ni dah berbeza kot? Anyway 2011 was awesome! Thank you everyone for the sweetest memories.

GAMBAR ADALAH RANDOM, TAK IKUT SUSUNAN!

1. I ate macaroons for the first time. Lepas tu terus terfall in love. Bertambah sasau selepas my BFF, shafinaz buat sendiri dan bg 6 ketul. *takpuassungguh* thee, ape pun thank you bbe! And thank you atika sbb bg as bday present! Dan 2011 merupakan tahun pertama kali mkn nasi kandar & pure jeli kelapa. thank you Nora. 1st time makan ikan pari, selama ni tak mahu cuba! Thank you namin for that. 1st time juga makan bnyk lg benda yg dah tak teringat.



2. 1st time ade lelaki masakkan untuk i selama duaploh tahun hidup. Eh, tambah 2 tahun. Thee. Lunch di office, ada mee goreng mata kerbau. Flattered! Thank you namin :)



3. Thank you En Amir (boss) sbb beri kepercayaan utk jadi part-time switcher AS-IN-LIVE show, di Nilai Negeri Sembilan. Kebanggan sangat sebab 1st time handle 6 camera. Sorry menggelabah time penyampaian hadiah, tp belajar banyak sangat!!!



4. Hehe. 1st time pergi Broadcast Asia di Singapore and met all media ppl from the whole world. Selama ni duk dengar lecturer je bercerita. This is veryyyyy awesomeee. Sungguh dunia broadcasting dunia advance gila! Kalah CSI dlm TV. Walaupun boss tak pergi, boss hantar tumpang kawan dia, dan 1st time pergi trip melibatkan seorg je perempuan, dan bergerak seawal 4pagi. 1st time jgk jd overseas visitor di Singapura je :P



5. Ini pun kebanggaan sgt, 1st time nama keluar dkt TV. huahuahua. Walaupun buat offline editing je, tapi yerlah, tak sampai 3 bulan jadi editor, so ini adalah hasil buah tangan yg pertama i. Thank you again boss, banyak gila ajar, hari-hari kene panggil sbb editor dia ni blur. Thank you jgk dkt abg-abg editor lain esp abg Izad & Izmal. Drama Skuad D6, Isnin, TV2 - 9malam. Tapi dah habis dah drama ni okay, takyah tunggu dkt TV :P



6. Dapat jumpa BFF dr Russia walaupun sekejap, dan dpt surprise bday yg sgtlah bermakna :') Dgn hadiah pun best, buku banyak gila, *Scrolldown* Tahun ni jgk dpt pergi GM plaza 1st time naiya drive. Wuhuuu. U go gfs! Tak sabar nak jumpa lagi, rindu koranggg!



7. Sri Affa Food Court Kuantan Parade terbakar, :( Kesian mama ngah, teh. Habis food court terpaksa tutup akibat kecuaian pekerja. Hurmmm.



8. It's okay, syukur Alhamdulilah, Sri Affa Cafe baru dibuka di East Coast Mall, Kuantan, Pahang. Kualiti makanan tentulah lagi baik berbanding food court memandangkan cafe melibatkan satu pihak je kan. Kalau pergi ECM Kuantan, jemput singgah ye :)



9. Masuk hospital, semata-mata operate tonsil. Antara saat paling derita, sbb 2 minggu lepas operation, baru sakit yg amat sampai tak boleh makan dan menangis. Tapi Alhamdulilah dah hilang semua rasa sakit.



10. My gf Naiya bertunang. Actually tahun 2011 ni tahun ramai kawan bertunang. Nana gomez. Ainie. TJ. Sarah kelas 5B. Ayien. Kak Walis BERNAMA, Rara. Dahhh, ya ampun tak ingat.



11. Banyak wishlist dapat! Wahh sukaa. Alhamdulilah. Thank you Allah utk rezeki, dan thank you juga mana yg dpt melalui org tu. Thee. Handbag bawah ni, My BB torch, and 1 oxford shoes jgk :P Dan dan meja baru, extra closet, perfume, lot and lot of chiffon blouse! LOVE!



12. MP3 Hello Kitty limited edition yg dpt tanpa diduga. Ohhh suka gila walaupun benda kecil! Thank youuu dear! :)



13. 2011 adalah tahun paling kerap memasak termasuk try beberapa resepi baru berdasarkan buku memasak mama! Bahaha. Ada yg puas hati sangat, ada yg tak puas hati, tp not bad utk 1st timer! Tahun depan banyakkan masak lagi insya Allah!



14. Tahun ramai kawan kahwin! Like seriously! Lya & Ajin. Mereka dah dpt anak dah pun November baru-baru ni. Wuwuwu. Siapa lagi? Ecah. Kak Jannah. Mad. Shasha. Miss Elle. Siapa lagi siapa, dah nyanyuk okay. Tahniah, moga berbahagia sampai ke syurga!



15. Sepupu ku bertunang, Insya Allah tahun depan kawin. Happy for you kma.



16. Tahun paling banyak pergi jalan jauh tanpa family. Melaka, Penang, Kedah, mana lagi? Tskkk. Tp mostly utk kenduri, but Penang the best! Thank you nabil, nora, kawan-kawan nora semua! Thank you juga mama abah sbb beri kepercayaan utk jln dgn kwn!



17. Alhamdulilah, masuk youtube. :P cehh, tak delah, i di interview oleh TV Selangor utk rancangan 'Klik Evolusi' dgn topik usahawan muda. Alhamdulilah, walaupun tak prepare apa-apa, tp dpt menjawab soalan2 Rainbow Shawls dgn baik :)



18. Trip to Bandung, the whole fmly in October 2011. Super Greattt, shopping paling puas sepanjang 2011 ni! The whole family pergi, and sebab terlalu bz shopping, jalan, maka, tak ada gambar sgt especially sbb sy punya camera hilang charger time ni. Tp sgt best, thank you mama & abah for the bday presents --- trip, shopping spree!



19. Happy sbb dpt pergi Big Wolf Books Carnival! Thank you namin & Atika sbb pergi sama. Thank you shafinaz for these bday presents. Sukaaa, happy! Cukup stok buku sampai 2012! :)



20. Accident utk pertama kalinya. At least dah pernah accident :P



21. Then I got Myvi Premium, purple, few weeks after accident. Thank you again mama, abah.



22. 1st time try buat burung hantu, guna kain felt. Glad it's kinda cute!



23. Full of love on my 22nd birthday. :)



24. Dpt jumpa Scha al-Yahya! Jarang tau nak snap gmbr kalau jumpa artis, malas layan. But she is my fav! Love her!



25. Kami satu family jual kuih raya! Happy! Walaupun penat, tapi semua sepupu sepapat pun jual sekali. Hehe.



26. Bukit Tinggi trip. Family trip paling banyak tahun 2011 ni. Perak. Terengganu. Bandung. Bkt Tinggi. Erm, banyak sgt! Great!



What else? Hurmmm... Banyak sebenarnya. banyak sgt. Tp tak ingat! A few yg ingt just -
- Mama graduate Master, happy and very proud of her.
- Pergi tgk Arsenal VS Malaysia live at Bkt Jalil! EXCITEDDD
- 2pupu 2 org kawin, wawa & acop, and Alif. congratulations!

Apapun puas hati utk 2011 ni, Alhamdulilah. Moga 2012 akan jd lebih baik!

Till then, minta maaf kalau ada banyak tersalah kata, terluka kan hati sepanjang tahun ni. :( and thank you everyone for this fabulous year.


4 comments:

Gua said...

penuh warna-warni kan 2011 nie. :)

ra|nbOw said...

a'ah. Alhamdulilah it was great :)

LynN LoLa~~ said...

seronoknye. sy pon da tak ingat sgt da events dalam 2011 :') allthebest for ur 2012!

p/s: singgahla jenguk tudung2 bawal. cantik2+murah2. --> http://lolascarflet.blogspot.com

ra|nbOw said...

Alhamdulilah. Itulah banyak lg cuma tak ingt dah. Insya Allah :)