Oct 3, 2011

hantaran perkahwinan idaman yg vogue, nice, cantik, exclusive dan melambangkan purest love ever! :')

assalamualaikum wbt :)

heh, bila baca title mesti ramai ingt aku koya nak kahwin kan? tak lah. lambat lagi. lambat sgt lg, i mean tak terfikir dlm masa terdkt ni or blh ckp mmg tak plan langsung. Cuma nak share, hantaran perkahwinan yg mmg sy suka, suka gila, dan bertambah suka sbb sepupu sy, Kak Lin, dah melibatkan diri dlm dunia hantaran perkahwinan ni! yeayyy! senang utk masa depan kalau nak kawin nnt sbb Kak Lin ada :P --- Azlin Amar Design!

utk sesiapa yg nak kahwin bulan November - Disember ni, Azlin Amar Design ada buat promotion okay. RM50 utk Decoration & Dulang. sangat murah! Walaupun kak lin baru setahun jagung, dia sgt berbakat! serius, and memang lawa-lawa lah hantaran dia. tak sangka sepupuku graduan engineer UTM seorang ni ada bakat seni, berjari halus lagi. tp, memang kak lin lemah lembut orangnya, so hasil tangan dia pun semua halus-halus. check out her blog bakal pengantin sekalian!






okay. sebenarnya, sy malas nak pergi kenduri kahwin org sbb selalunya panas, sesak, dan mula jumpa makcik-makcik yg suka tanya soalan cliche, contohnya "eh besar dah, anak dara lawa dah, mesti tak lama lg mama dpt menantu kan?" err, makcik, dr sy umur 16 sampai 22 ni, ayat makcik sama je. apa sy awet muda ke? HAHA. tapi, sy suka nak pergi kenduri sebab nak tengok baju pengantin! seri pengantin! menu dia! meja dia! khemah dia! pelamin dia! dan semestinya hantaran dia! lagi impress kalau hantaran die tuh handmade, warghhh! :)

dan waktu kak lin nak kahwin tahun lepas, sy sgt impress tgk hasil tangan dia. kira first time lah tengok dia buat hantaran. and Alhamdulilah, lepas tu rezeki kak lin bertambah, ramai orang mula kenal hasil air tangan dia, dan personally, i really totally love all her artworks!



dari gubahan wang ringgit utk mas kahwin *sumpah aku tak reti*


and this is one of the latest! i'm sooooooo loving this Black and White theme!


silver theme combined with pink fresh flower to give some modern classic looks!


oh, Azlin Amar also do a custom made HAND BOUQUET from fresh flowers of your choice!


this Crepe Paper Flower is also one of the latest trend of 2011. you can choose any color you love!
and it looks simple, tp susah jgk tau nak buat. i mean, cerewet sbb kena buat 1-by-1 layer.


haaa. this one is so simple, but i love this much too! it's so retro and formal at the same time.
i love polka dot with a combination of soft pastel color! and pink of course! :)


sewa dulang utk hantaran pun ada. and this design, is 1 of the top of my list.
*cheh, tamak haloba, semua aku suka* tapi mmg suka gila pun!
i love the flowers, i love the color!


Bunga DIP pun ada. sesuai dibuat bunga telur, bunga pahar, bunga dulang, u named it!
ini agak susah nak buat, and mcm jarang lg kan org kita guna?



this rolled paper flower just took my breath away.
with the touch of a pearl in the middle of each flower. less is more. :)


haihhh... :))) thinking of my big day, someday, i just can't imagine how it will looks like. i really can't. i just want to keep it simple, warmth, but full of love and blessed. as if u could feel the purest love in the atmosphere.. ewah! dah, stop! sebak, happy, sengih cam kerang busuk semua ada. sy yakin betul sy akan nangis time nikah T____T

and sy, mmg hajatnya, niatnya, nak buat sendiri semua hantaran. sbb mcm lg seronok sebab semangat buat dgn kasih syg. ewahh.

and kalau tak cukup masa dan tak de bajet, (biasalah kahwin mahal gila kan) jgn risau, sbb Azlin Amar Design mmg berpatutan, dan cakap je kita nak tema mcm mana, warna, fresh flower or not, etc etc. they would fulfill each of your wish and make ur dream come true. :)


6 comments:

Shafinaz Maruai said...

Awak, kalau awak nikah nanti boleh x nak duduk sebelah awak ? hehe.

Nabil Fikri said...

im dead meat... (x_x)

daisy.allie said...

3rd from bottom.. me love :)

ra|nbOw said...

finaz : OF COURSE!!! u are the one who have to be right beside me ;')

namin : HAHA. org nak buat sdiri lah! kalau kak lin buat pun serius murah. LAWOOOOO.

kak lyne : eheh. i love almost everything! do visit her blog :)

Nia Ridzwan said...

weewit. nak kawen jangan lupa jemput :P

nadya ajhman said...

Ewah2 wah!! cantik gilerr..seriously love all the design especially yg polka dot tu dgn rolled paper flower!! huhuu... Qilah cepat kawen!!! ngeh2