Sep 19, 2011

penang trip!


assalamualaikum :)

hai! masih terasa kesengalan badan di saat ini. yerlah kan jauh kot jalan sampai ke Penang. Tp mmg dah lama plan, alhamdulilah dapat juga sampai. Hampir tak jadi kot. Dengan makin kering sebab lepas raya, dgn kenderaan nak ke sana, fuhh. mcm-mcm kene fikir sebelum pergi jalan jauh ni. oh apa pun, we made it. HAPPY!

bergerak sabtu jam 930am dr KL. akhirnya, naik kereta kak sally, beliau meng-offer keretanya. TERIMA KASIH BEBANYAK KAK! then, as usual, my hot pit-stop, R&R Tapah. pernah singgah banyak kali dah, everytime abah ada kerja dkt Taiping. This is the best R&R kot. i love it so much! then, sampai Penang, semuanya okay, traffic pun okay, cuma banyak kereta.



jambatan pulau pinang!


then sampai, terus ke area Bukit Jambul. check in hotel. Vistana je mampu. *hutang credit card abah. hewhewhew* Dapat gaji hujung bulan ni saya bayar ye abah! :D

dengan cuaca yang panas, check in, sekali dapat tingkat 18 woo! highest is the 19th floor. aww aww excited dah! then masuk je bilik, terus landing atas katil! vapak best. kenapa before ni rasa pergi Vistana lain, tak special macam ni pun? apa pun, it worth RM208/per night. (early booked)


sorang je bergulik berguling. indahnya duniaaa.


mandi, rehat, 345pm, convoy dgn nora mencari nasi kandar dgn jelly kelapa. untunglah nora org Penang, boleh bawa jenjalan. thanks awak!!! thanks jgk ban, eyjan, along, mat danish!

kalau pergi penang, pergi cari Penang Coconut Jelly! puas hati gila makan jelly dia. sedap, ori, rasa pure air kelapa, then banyak gila! sebiji kelapa tuh. selama ni makan setakat 1 cup kecik ja mahal dah. wekkk. RM4/sebiji!


namin. ban. nora. along.


Terus ke Taman Kota Lama dengan harapan mee sotong ada. tapi tutup! tahu, tutup! frust menonggeng-nonggeng. jadi kami bergambar je tepi laut.



the ladies. eyjan. aku. nora. along.



thanks awak! happy! tengok je senyuman sy sehari tuh :P



thank you kawan nora dgn kawan aqilah sebab teman! :P


memandangkan dah lapar, terus cari nasi kandar. erm, jujurnya, bukan hiperbola okay! jujurnya, last makan nasi kandar mungkin lebih 5 tahun lepas. itu pun kalau ada. sebab memang tak pernah makan sgt, dan ingtkan nasi kandar tu nasi warna kuning macam nasi minyak juga, rupanya nasi putih. T____T



ramai orang dekat sini.



walaupun rupa dia tak jelas, tapi... rasa dia jelas dlm ingatan!
sedap gila. sumpah kempunan lagi! papadom dia sgt sedap.


then pergi beli jeruk. erm, okay. nak nasi kandar lagi. teringat. sedapnyaaa! beli jeruk, dah maghrib, say thank you and goodbye to nora and friends. then we split. balik hotel, mandi apa semua, malam baru keluar balik, jalan-jalan. pukul 12mlm pengsan tak hingat dunia di atas katil empuk dan tenggelam di sebalik bantal-bantal. zz.

esoknya. check out Vistana, singgah Kompleks Bkt Jambul, namin beli kemeja utk ke wedding. sana macam pertama kompleks KL sikit. then dah lapar. dah separuh jalan ke nasi kandar tuh, takut tak sempat plak nak rushing pergi wedding. makanya terus ke wedding.



inilah pengantin. cantik gila pengantin perempuan! suka tengok.
oh kawan kami, pengantin lelaki. hehe.


5pm, outdoor shooting pengantin. sekali menempek reramai, makanya gambar dkt wedding banyak dlm DSLR orang lain :P

6pm, gerak balik KL dr Kuala Muda. phewww. banyak accident, banyak kereta, banyak hujan lebat. alhamdulilah sampai KL dlm 12am setelah break dkt R&R Tapah dlm sejam.

i had so much fun! thanks Allah. thanks mama abah. thanks namin, nora & friends, thanks everyone! till then.


5 comments:

-azwanbakhtiar- said...

NK bawak hg p deen? haha nice2

Norafarhanis Rahman said...

azwan kenapa hg gelakkk? Hahaah deen jela yg terbaik setawu aku :)

fatynadia said...

Nora : Aku tau sebab apa hang tak bawak Qila pi line clear. haha. kalau aku yang jadik tourist guide, line clear lah destinasi pertama. haha!


Aqilah : gambaq nasi kandaq awak yang tak jelas tu la buat saya kat sini lapaq sangat! huhu

dah lama jugak tak makan jely nyoq sebab susah nak ke sana asyik jem ja

and the saddest part is tak sempat jumpa pun! nanti mai penang lagi k. takpun kalau mai perlih jangan lupa jumpa fatin hehe

ra|nbOw said...

azwan : mmg nice pun! sedap jaaa.

nora : itulah nape azwan gila gelak? ops sorry terpanggil gila. haha

fatyn : kenape nora x bwk? haha. insya Allah mmg berniat nak pergi lagi stay 2-3 hari plak! :)

Nia Ridzwan said...

laaa, nak dekat perlis dah tu :)