Sep 13, 2011

accident untuk pertama kalinya...

Assalamualaikum.

hari ni, 12 september 2011, hari paling bermakna. hehe... sebab 1st time accident sejak 5 tahun berlesen! tapi, 2-3 bulan before accident ni, mmg banyak kali hampir accident, standardlah KL.

dkt area roundabout Jalan Loke Yew. nak ke Jalan Tun Razak. on the way balik rumah... honestly, waktu accident tu tak rasa apa. just rasa badan ke depan, bunyi berdentum *GEDEBUMMM* tengok-tengok kereta depan dah kemek dgn jayanya.

nak cerita macam mana accident pun tak reti, cuma dekat roundabout, kereta depan dah jalan, tetiba break. so kereta i yg dah jalan ni pun, dah elok tekan minyak, tengah break mengejut tu, kereta dah bercium dulu :P

waktu nampak je owner kereta keluar dr kereta, dah cuakkk sbb nampak macam samseng. huwaaa. dah lah aku sorang ni! tak pernah accident plak! sekali nasib baiklah, mamat cina tu baik. early-30's kot umur dia. so benti tepi, sementara memasing tunggu family masing2, kami borak cam biasa je. tanya dari mana nak ke mana, etc etc.

steady je kesayangan hamba. sumpah aku sayang kau kembara sbb kau gagah perkasa.
cuma kau sudah tua dan selalu rosak je. *sedih*


kereta depan
hehehehehehehehehehe...

...
....
......


ini kereta toyota VIOS tau!
kemek teruk gila, depa kata kalau repair mau dkt 1k.



*SUMPAH KEMBANG HIDUNG AKU TENGOK KEMBARA*



tak lama tu, cuba tekaaa siapa serbu kami dulu? ye tepat sekali abang-abang towing dan bengkel-bengkel kereta punya orang, dkt 10 biji kereta. dang, aku je perempuan T___T

then sampai lah family owner toyota vios tuh. mereka baik! oh, legaaa. yg tak boleh bla, ade abg ke member die ke, sedara die ke kan, siap salin no kereta sebab nak beli nombor ekor katanya. HAHAHAHA... semua org terkejut tgk kegagahan kembara ku! *sniff sniff*

mama abah? mama rasa penat pelik sampai tidur satu hari. abah tak sedap hati dr siang dan teringat-ingat kembara. rupanya petanda anak dia ni nak accident. eheh... but it's okay. my first accident macam, erm, macam cuma babak yg wajib berlaku dlm hidup. semuanya baik-baik saja, Alhamdulilah. thank you everyone especially mama, abah, namin, kawan-kawan namin, abg-abg bengkel, abg-abg polis misai lebat. eh salah. hehehehe...


tengok balik twitter, waktu 1st day syawal, baru tweet pasal accident...
hambik kau, kena. tp Alhamdulilah sesgt, semuanya okay.


Photobucket


makanya. lumpuh la pergerakan utk seminggu-dua ini.
semoga KEMBARA bertambah sihat di bengkel. :')


4 comments:

Nia Ridzwan said...

kembara tufff eh :p

ra|nbOw said...

kannn! hebat kacak bergaya. HAHA

daisy.allie said...

kembara memang hebat hokehy!!! i love ma kembara too..

ermm vios mmg sayur la kite rasa sbb kite pnh drive kelisa n leave the gear on N and kelisa tu melorot sikit bg kiss sikit kat vios.. bumper vios jatuh n kelisa TAK CALAR PON..

motif cerita; lupakan vios :))))

ra|nbOw said...

oh really? kelisa pun lg gagah? haha. mmg kene lupekan vios!!! XD