Sep 19, 2011

penang trip!


assalamualaikum :)

hai! masih terasa kesengalan badan di saat ini. yerlah kan jauh kot jalan sampai ke Penang. Tp mmg dah lama plan, alhamdulilah dapat juga sampai. Hampir tak jadi kot. Dengan makin kering sebab lepas raya, dgn kenderaan nak ke sana, fuhh. mcm-mcm kene fikir sebelum pergi jalan jauh ni. oh apa pun, we made it. HAPPY!

bergerak sabtu jam 930am dr KL. akhirnya, naik kereta kak sally, beliau meng-offer keretanya. TERIMA KASIH BEBANYAK KAK! then, as usual, my hot pit-stop, R&R Tapah. pernah singgah banyak kali dah, everytime abah ada kerja dkt Taiping. This is the best R&R kot. i love it so much! then, sampai Penang, semuanya okay, traffic pun okay, cuma banyak kereta.



jambatan pulau pinang!


then sampai, terus ke area Bukit Jambul. check in hotel. Vistana je mampu. *hutang credit card abah. hewhewhew* Dapat gaji hujung bulan ni saya bayar ye abah! :D

dengan cuaca yang panas, check in, sekali dapat tingkat 18 woo! highest is the 19th floor. aww aww excited dah! then masuk je bilik, terus landing atas katil! vapak best. kenapa before ni rasa pergi Vistana lain, tak special macam ni pun? apa pun, it worth RM208/per night. (early booked)


sorang je bergulik berguling. indahnya duniaaa.


mandi, rehat, 345pm, convoy dgn nora mencari nasi kandar dgn jelly kelapa. untunglah nora org Penang, boleh bawa jenjalan. thanks awak!!! thanks jgk ban, eyjan, along, mat danish!

kalau pergi penang, pergi cari Penang Coconut Jelly! puas hati gila makan jelly dia. sedap, ori, rasa pure air kelapa, then banyak gila! sebiji kelapa tuh. selama ni makan setakat 1 cup kecik ja mahal dah. wekkk. RM4/sebiji!


namin. ban. nora. along.


Terus ke Taman Kota Lama dengan harapan mee sotong ada. tapi tutup! tahu, tutup! frust menonggeng-nonggeng. jadi kami bergambar je tepi laut.



the ladies. eyjan. aku. nora. along.



thanks awak! happy! tengok je senyuman sy sehari tuh :P



thank you kawan nora dgn kawan aqilah sebab teman! :P


memandangkan dah lapar, terus cari nasi kandar. erm, jujurnya, bukan hiperbola okay! jujurnya, last makan nasi kandar mungkin lebih 5 tahun lepas. itu pun kalau ada. sebab memang tak pernah makan sgt, dan ingtkan nasi kandar tu nasi warna kuning macam nasi minyak juga, rupanya nasi putih. T____T



ramai orang dekat sini.



walaupun rupa dia tak jelas, tapi... rasa dia jelas dlm ingatan!
sedap gila. sumpah kempunan lagi! papadom dia sgt sedap.


then pergi beli jeruk. erm, okay. nak nasi kandar lagi. teringat. sedapnyaaa! beli jeruk, dah maghrib, say thank you and goodbye to nora and friends. then we split. balik hotel, mandi apa semua, malam baru keluar balik, jalan-jalan. pukul 12mlm pengsan tak hingat dunia di atas katil empuk dan tenggelam di sebalik bantal-bantal. zz.

esoknya. check out Vistana, singgah Kompleks Bkt Jambul, namin beli kemeja utk ke wedding. sana macam pertama kompleks KL sikit. then dah lapar. dah separuh jalan ke nasi kandar tuh, takut tak sempat plak nak rushing pergi wedding. makanya terus ke wedding.



inilah pengantin. cantik gila pengantin perempuan! suka tengok.
oh kawan kami, pengantin lelaki. hehe.


5pm, outdoor shooting pengantin. sekali menempek reramai, makanya gambar dkt wedding banyak dlm DSLR orang lain :P

6pm, gerak balik KL dr Kuala Muda. phewww. banyak accident, banyak kereta, banyak hujan lebat. alhamdulilah sampai KL dlm 12am setelah break dkt R&R Tapah dlm sejam.

i had so much fun! thanks Allah. thanks mama abah. thanks namin, nora & friends, thanks everyone! till then.


Sep 15, 2011

something borrowed

I love this movie, and the OST. all about love and friendship :)

Ginnifer Goodwin plays Rachel, an unhappy, single, talented attorney working in a New York law firm. Rachel drinks too much on her 30th birthday and wakes up to find herself in bed with Dex (Colin Egglesfield), the man whom she has had a crush on since law school. The problem is that he is also her best friend Darcy’s (Kate Hudson) fiance. Relationships are tested while a long-time trusted friend, Ethan (John Krasinski), stands by Rachel with a secret of his own. - google.




He makes you the person you want to be, instead of the person you are, and that,
the idea of life without him is not only unbearable, it's unimaginable.



Ethan : What do you want?
Rachel : I want not to want him



Have you ever gone down a road, far down and wondered, maybe it wasn’t what you want?



I love you. I've always loved you. And I should've told you long time ago,
but I'm telling you now before it's too late, before it's really too late.
you're not the only one who hasn't been living this life.
I haven't either, but I wanna live it now. And I wanna live it with you..



If you love someone, jut let him/her know. before it's too late.

Sep 13, 2011

accident untuk pertama kalinya...

Assalamualaikum.

hari ni, 12 september 2011, hari paling bermakna. hehe... sebab 1st time accident sejak 5 tahun berlesen! tapi, 2-3 bulan before accident ni, mmg banyak kali hampir accident, standardlah KL.

dkt area roundabout Jalan Loke Yew. nak ke Jalan Tun Razak. on the way balik rumah... honestly, waktu accident tu tak rasa apa. just rasa badan ke depan, bunyi berdentum *GEDEBUMMM* tengok-tengok kereta depan dah kemek dgn jayanya.

nak cerita macam mana accident pun tak reti, cuma dekat roundabout, kereta depan dah jalan, tetiba break. so kereta i yg dah jalan ni pun, dah elok tekan minyak, tengah break mengejut tu, kereta dah bercium dulu :P

waktu nampak je owner kereta keluar dr kereta, dah cuakkk sbb nampak macam samseng. huwaaa. dah lah aku sorang ni! tak pernah accident plak! sekali nasib baiklah, mamat cina tu baik. early-30's kot umur dia. so benti tepi, sementara memasing tunggu family masing2, kami borak cam biasa je. tanya dari mana nak ke mana, etc etc.

steady je kesayangan hamba. sumpah aku sayang kau kembara sbb kau gagah perkasa.
cuma kau sudah tua dan selalu rosak je. *sedih*


kereta depan
hehehehehehehehehehe...

...
....
......


ini kereta toyota VIOS tau!
kemek teruk gila, depa kata kalau repair mau dkt 1k.



*SUMPAH KEMBANG HIDUNG AKU TENGOK KEMBARA*



tak lama tu, cuba tekaaa siapa serbu kami dulu? ye tepat sekali abang-abang towing dan bengkel-bengkel kereta punya orang, dkt 10 biji kereta. dang, aku je perempuan T___T

then sampai lah family owner toyota vios tuh. mereka baik! oh, legaaa. yg tak boleh bla, ade abg ke member die ke, sedara die ke kan, siap salin no kereta sebab nak beli nombor ekor katanya. HAHAHAHA... semua org terkejut tgk kegagahan kembara ku! *sniff sniff*

mama abah? mama rasa penat pelik sampai tidur satu hari. abah tak sedap hati dr siang dan teringat-ingat kembara. rupanya petanda anak dia ni nak accident. eheh... but it's okay. my first accident macam, erm, macam cuma babak yg wajib berlaku dlm hidup. semuanya baik-baik saja, Alhamdulilah. thank you everyone especially mama, abah, namin, kawan-kawan namin, abg-abg bengkel, abg-abg polis misai lebat. eh salah. hehehehe...


tengok balik twitter, waktu 1st day syawal, baru tweet pasal accident...
hambik kau, kena. tp Alhamdulilah sesgt, semuanya okay.


Photobucket


makanya. lumpuh la pergerakan utk seminggu-dua ini.
semoga KEMBARA bertambah sihat di bengkel. :')