Aug 2, 2011

origami warriors, from Korea.

assalamualaikum wbt :)

first of all, i just wanna wish "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak". sesungguhnya, Ramadhan kali ni, seolah ada sesuatu perasaan yg indah timbul di sudut hati. Alhamdulilah.

well hey, lack of updates huh. Insya Allah will later on share few stories.

as for today. about 330pm, i got a box of 52 tapes (each tape = 30minutes) which i have to capture and transfer from the tape-back to the hard disk-and tape again using FCP (Final cut Pro). and it's a little bit different than my previous job. just, imagine. 52 tapes of Korean Cartoon!

and to be honest, today mcm, barulah i tau, sekarang Korea pun buat kartun ala-ala Digimon, Pokemon macam zaman i muda-mudi dulu. tak silap i, dulu semua from Japan je kan? kan kan kan? *KATAK DI BAWAH TEMPURUNG*

origami warriors. at first i tengok, of course i blur. bahasa korea i tak faham langsung. not even a word. but, cerita ni lucu. yes. i tengok dlm 4 episod, i dah faham, and tergelak seorang. :P


origami warriors. insya Allah akan ditayangkan mulai isnin depan.
8th August 2011, 4 kali seminggu. which TV station, i tak sure.



and TA-DAAAA *click to enlarge picture*


ye skrip sepenuhnya bahasa korea. and this is my current job juga. i sedang berusaha menjadi translator. macam korang tgk Doraemon lah kan, elok je nobita dgn sizuka ckp bahasa Melayu. haaa, itu lah kerja i juga. *NAK CARI DUIT RAYA LEBIH*

banyak i belajar selama i kerja ni sebenarnya. semuanya tak belajar waktu sekolah dan diploma dulu. ingat adik-adik, kerja adalah lain dengan belajar. bila mula kerja, kita mula semula dari kosong. and, sebenarnya, i bersyukur sebab belajar banyak benda sgt3, walaupun masih gagap dan terkial-kial.

andddd. balik rumah tadi, 7:05pm - 7:20pm dah sampai rumah. it is my 1st record ever okayyy!!! 15 minutes from bandar tasik permaisuri cheras ke Semarak. HAHA. oh goshhh. give me ferrari plz. LOL.

okaylah. till then ppl. got a lot of scripts to be explore. selamat malam!


5 comments:

hawanasir said...

aha, nak jugak jadi translator spongebob ke! :P

ra|nbOw said...

hahahahha. spongebob mesti tak tahan! XD

-azwanbakhtiar- said...

bila kerja, kita mula semula dari kosong? betul ka kak qila? OMG!

on a serious note, memang masa kerja belajar banyak gila, tapi terpulang kat kita la camna nak guna peluang yang ada.

dah booking tiket p korea belom?

ra|nbOw said...

azwan : gedik hangggg, hahahaha, betul lah. hg intern bnyk pengalaman, insya Allah x de ape :)

korea? cettt.

Ika Maknae said...

hangul~! ajar ika! haha. :D