Jun 19, 2011

usha myvi elegance, and spent some time with family during father's day!

assalamualaikum :)

semalam kan father's day, so mama ajak makan luar + tengok movie. (yes it seems like abah sgt suka tgk movie lately, like almost every weekends... IF only dia tak main golf) oh ye. HAPPY FATHER'S DAY to all daddies, and single mummies out there! okay, back to the main topic, so we booked 7 tickets to watch KL Gangster at Wangsa Walk on the evening. tapi before lunch hour dah keluar which include me, mama, abah and faris. lg 1 kereta tu lambat sikit.

disebabkan mama abah dah plan nak tukar kembara tu, lama dah, mereka semangat lebih bila Myvi Elegance keluar. They were actually looking for a reasonable, oil saving car for me. Few months back, we were looking forward to buy myvi or viva. tapi rupanya dah tak keluar dah sbb nak keluar myvi elegance ni lah. errrr, from my POV, same je myvi dia? belakang and depan sikit je lain. interior pun utk myvi elegance la lain and canggih sikit. myvi tu ada 3 categories - basic, premium, elegance. elegance yg leather seat, dgn GPS semua.

from the back side. this is elegance.


interior of elegance. i just noticed that the gear is located at a quite weird place.


engine is the same as previous myvi.


the basic myvi - RM 47K
myvi premium - RM5oK
myvi elegance - RM57K


as usual, the cars are all almost fully booked. Perodua has always been malaysian no1 choice kan for the acceptable price and design, i think so. and purple is the most limited color. hurmmm... we'll see then. I really don't mind to drive any car for now, since mama & abah who decided to buy it. so semalam mcm tak de perasaan pun. HAHA. nak beli audi tunggu duit sendiri la der. :P

lepas tu punya lah lame gile dah berangan nak makan dkt Four Happy Seasons Restaurant, Wangsa Maju. sekali semalam pergi dah tutup! TAHU? dah tutup. frust menonggeng. well maybe sbb location die agak tersorok, ppl tak perasan. Pdhal best kot sbb ade 4 seasons - autumn, spring, winter and summer. so u blh decide nak makan mane. Lepas tu alang-alang dah dkt Cozy Place, mama abah pun tak pernah try lg, then selama ni ingt buka malam je, makan lah dkt sana.

cozy place, wangsa maju.


nice one kan? english style.


mama abah :)


this time dtg siang kan, terang sikit nak snap picture :P


last time i tried their western foods. and this time all of us tried our local foods. And all of us are totally satisfied! The service is good, the foods are yummy and the environment, really is a place to relax. and mama abah nak try lagi hujung bulan, western food plak!

then mama tetiba nak rasa sgt cake die. cake die ditempah khas rasanya. mcm dkt hotel. so try lah 2 jenis, nak share-share. each slice = RM 7.50. SUMPAH SEDAP GILE!!! serius teringat sampai sekarang. brownies pun, best soft brownies ever.


moist chocolate cake


brownies with ice cream


then heading to Wangsa Walk. We watched KL Gangster. Action die best, pelakon pun hebat-hebat tp mcm, plot and storyline tak berapa nak ada. so mcm tak de perasaan lepas tgk tu...

and pelik, kenapa dialog cite tuh nk dijadikan isu oleh pihak pihak tertentu. sikit je kot, hurm. i dont know lah Malaysia sekarang, it seems like semua benda tak boleh makan, semua benda tak boleh sambut, semua benda tak boleh cakap or tulis.

kalau nak asyik ambik yg negatif, benda kecil dibesarkan, tak ke mane lah.


OKAY! SAMPAI RUMAH! mama masak ni. sedapnye!
balik rumah ni nak makan lagiiii :)


malam, semua tidur awal sebab sabtu masing-masing ada hal. hehe. looking forwards to another weekends :P (baru isnin pdhal) till then!


3 comments:

ooh dxanna said...

durian tu yang tak tahan.nom nom nom

fishlol~ said...

aku suka part

"hurm. i dont know lah Malaysia sekarang, it seems like semua benda tak boleh makan, semua benda tak boleh sambut, semua benda tak boleh cakap or tulis."

HAHAHA

ra|nbOw said...

nana : LOL. tadi balik terus makan dah! hehe.

fish : HAHA. i knowww u very bery well! seppp sikit :D