May 12, 2011

alhamdulilah :)

sorry dear rainbow. been a busy bee with sweet stuffs. :)

thee. baru balik dr genting highlands. pergi semalam. tidur sane. balik td, terus tgk fast 5. lambat, yes, i jarang update with movies sgt since 2011 ni.

oh by the way... i got a good news. i don't know why, i tak berharap sgt pun sbb ada 3 stages i kene lalui, and rasa mcm 'sy budak baru belajar', but then ada satu keberanian dtg, which i rasa i nak buat and belajar sesuatu yg baru. so i ada berharap sikit lah. but in the end... i dapat! alhamdulilah! so, lepas ni, i memang akan belajar and belajar mcm2 and and i wanna give my best shot. very best shot.

ala senang cite. i pergi interview last monday, kelmarin. utk position admin/account. saja ja. sebab mcm ada minat dkt PR & HR plak. then tuesday terus gi genting. hebat kan. then i sgt tak berharap. sbb i rasa mcm gempak je boss-boss dia. tp tah i mcm ada satu semangat yg ckp 'kalau i dapat, i wanna used every single moment of it wisely'.

tup tap. boss no1 tgk qualification i, personally, dia suka. cuma ada lg 2 boss. then tadiii... baru je dpt jwpn. Alhamdulilah dpt. tp bukan admin/account taw. something related to broadcasting :)

benda ni time belaja dlu, erm, subjek paling lemah. tapi bukan i seorang ha, semua kawan lain pun terus jatuh pointer. wuwuwu. sabor je lah, kuasa di tgn lecturer. and mostly, bila ada group project, mmg budak lelaki yg ambik position ni. so, i tak pernah pun buat benda ni. TAPI... market dia tgh up. that is 1 of my strongest reason lah kan nak grab this opportunity.

maybe... maybe benda plg kita tak suka and rasa tak boleh buat tu, adalah yg terbaik utk mengajar kita, kot? i hope so. kan kan kan! aish, alhamdulilah sesgtlah.

so, i akan kerja semula, bidang sama, benda baru. habis dah cuti. till then!


2 comments:

.Nora Kacak. said...

uit, sub apa? audio mixing & dubbing?

ra|nbOw said...

syg awk lebih! :)