Apr 22, 2011

TAKE or LEAVE

it's 1 of my favorite song. i love it from the 1st moment i terdgr dkt radio lg, pdhal x dpt tngkp pun lg full lyrics die. by the way, bace lirik ni, especially ladies ;)



"Perfect Nightmare" - Shontelle


Sometimes we fight, sometimes I cry, Why don't I just tell him goodbye
Sometimes I should, but sometimes I don't
Build up the strength to say that it's wrong
Sometimes I hate, sometimes I love, Sometimes I hurt, sometimes I don't
Sometimes I wait for him to change. But it's okay, I've disguised the pain
And I don't ever wanna leave him alone
They say I'm brainwashed but I'm in love with this man, yeahh

Keep telling myself that it's not worth it. I already know I don't deserve it
But if it's from you I don't mind hurting. This is my perfect nightmare
So when will I wake up and scream
No way, no way, no way,No way, no way, no way, no way
But if it's from you I don't mind hurting
This is my perfect nightmare, perfect nightmare

Sometimes I keep my cool, sometimes I let him know
Sometimes I even pack my bags to walk out the door
Sometimes I feel safe, sometimes I really don't
Sometimes I promise that I'm ready to let him go
But I don't ever wanna leave him alone
They say I'm brainwashed but I'm in love with this man, oh oooh

Hoping he's changing, but I'm scared he's not
Can't see a way to leave, help me open my eyes



by the way, kalau korang bercinta. selalunya kita dengar, orang kata, siapa yg mintak putus tu 'memang kejam, sellfish, tak guna punya jantan/betina, ada orang lain lah tuh, dan lain-lain.' kan kan? lebih-lebih lagi, baru je putus, tengok orang tu dah ade bf/gf baru. perghhh. kalau single pun, tgk dia happy je, pdhal kita menonggeng-nonggeng ditinggalkan. memang rasa sakit hati nak cekik, bomoh je orang tu kan? pfttt.

tapi. bukan nak membuka pekung di dada, just, sekarang dah kali ke 4 sy serius bercinta. dan, 3 orang sebelum ni, semua sy yg minta putus. satu je sy nak cakap. --- kita tak tahu mungkin dia ada sebab yg kukuh utk putuskan hubungan. so, jangan terlalu melulu tuduh org ni tak guna, dan pentingkan diri.

depan sy maybe nampak happy. tapi belakang, sy menangis seorang, tuhan je tahu. sy minta putus, mcm tak de jln penyelesaian. tapi sy je tahu sy buat mcm tu sebab sy dah cuba yg terbaik utk hubungan tu. sy yg tak nak teruskan rasa sayang tu, tapi kadang sy buat tu sebab nak dia gembira, dan sy lihat dr jauh, cukup. mungkin ada banyak sebab. sy sakit nak mati ke, sy tahu dia ada perempuan yang lebih baik dan itu terbukti ke. siapa tahu kan? tak kan lah kita nak bagitau 1 dunia. oh pleaseee~~~ bunyinya cliche, macam drama berisiri, tapi tu realiti.

senang cerita. if kau tahu niat kau baik. kau tahu ni yg terbaik utk semua pihak, just go on dengan kepahitan tu. kau sabar je, kau tabah je, tutup telinga dengan makian dia, tutup telinga dengan anggapan buruk orang. Allah tunjuk kau baik ke buruk nanti, dan benda yang aku selalu percaya dari dulu sampai sekarang, yang benar tu memang akan menang... sooner or later.

perempuan ni. kalau yg jenis memang perempuan, which is bukan betina, kalau dia dah sayang kau sekali, dia akan sayang kau sampai bila-bila. maksudnya, sayang kau dengan cara berbeza walaupun mungkin takdir kau tak ada jodoh. jadi, kalau kau dah dapat perempuan yang cukup baik, yang sayangkan seadanya, ada 2 cara je. TAKE IT or LEAVE IT.

eh. ladies pun sama. dah dapat lelaki yang baik tu, hargailah okay ;)


9 comments:

Ika Maknae said...

qila. kenapa everything yg qila tulis, kita rs cam dtg dr dri kite jugak. huhu. itulah. slalu org akan blame org yang mintak break, tapi siapa tau ada ape dalam hati org tu sebenarnya. iskk. love u dear!

Nabil Fikri said...

hahahahahahah!

ra|nbOw said...

ika ; kan kan. so kalau mcm ditinggalkan or meninggalkan tu, hurm, just keep it low. biarlah diri sendiri yg tlg, dgn doa tak putus dkt Allah. love u too ;)

namin ; haha. senget. i ckp based on my opinion okay :P

mady mardiha said...

well said qilah ;)

nadya ajhman said...

yup..pucuk pangkalnya mmg hati.kalo hati dah xde tu mmg lah akn jd hipokrit.hipokrit dlm semuanya... tp sampai bila??-aqilah dh bg jawapan..hehe ~harus yakin pd diri

good advice n opinion qilah.. =)

fatynadia said...

sama la kita qila. penah kita yang tinggalkan dia tapi end up kita yang emosi terganggu sampai berminggu minggu tapi dia tak tahu. still nak salahkan kita.

ra|nbOw said...

mady ; thanks comel! rindu awk :)

naiya ; hurm... itulah. hati. hati tak menipu la naiya bila harus memilih & digabungkan dgn akal :P

fatyn ; huhu. berminggu, berbulan. eheh.

ooh dxanna said...

woow.
i have been these situation bila break up dgn my fiancee and bila kita moved on,org tuduh nana macam-macam.Padahal kita malas nak cerita kenapa relationship tu tak berjaya,sebab sah-sah benda tu akan menjerumus keburukan pihak sana.
whatever it is,boolayan manusia mcm ni.bila benda2 mcm ni jadi kat kaum kerabat diaorg,dia akan suruh adik.kakak dia buat benda yang sama jugak.

ra|nbOw said...

hahhh. nana, itulah, i was actually shocked and wondering jgk. but now i did see u r wat happier, so that is better :)) taw xpe. byk hati nak kene jage pdhal. yup. KARMA!