Apr 6, 2011

the reason why i suddenly disappear, i got a bunch of things to do at home.

okay it is now 120am, i really need to shut down my laptop as soon as possible and sleep before 2am! tomorrow gonna be a big day. eh tak la big sgt pun. ada interview, tapi relax je kan? baju pun tak decide lagi. yer, jgn contohi. oh yar, regarding to the title above it is actually, kalau tetbe i tgh SMS dgn u, then tetbe i senyap. serius i mintak maap tapi bukan saje bersikap kurang ajar, NO NO NO. ade 2 reason je. selalunya sbb tgh ada kerja nak buat, and jarang-jarang sebab tak da credit. tp insya Allah lepas tu akan muncul balik walaupun kadang maybe time tu korang dah membuta T____T.

as for yesterday, i got a wake up call from a company, dgn suara mamai yg di-cover tu, suruh dtg interview esok. main 'ha, ha' je sbb nasiblah company to dekat je dgn rumah. dkt KLCC. oh yup, KLCC dgn rumah i tak jauh mane u. hebat kan. tapi i tak hebatlah sbb i selalu pergi naik train je. wuwuwu.

okay, i bangun, siram pokok, bagi kucing makan, kemas rak pinggan, terus i tulis2 alamat dkt 3 sampul pos ekspress utk semua details i utk di pos ke IPTA yg i apply utk UPU. dan 3 lagi borang poslaju utk customer-customer i yg order shawls. alhamdulilah :)


then i da settle tu, i gunting guna gunting zig zag lagi, doa-doa yg i print dr internet. which are doa masuk tandas, keluar tandas, doa masuk rumah, keluar rumah je. then i letak double sided tape and tampal 1 rumah. rumah i ade 1 pintu rumah je, tapi toilet ada 5. so bayangkan je lah ye benda ni pun ambil mase utk i buat tadi. tapi tak pe, at least benda yg mendatangkan pahala utk semua ;)


lepas tu i kacau cousin i si kma tu tidur, dia mandi, then kita orang makan! habis makan, around 1pm macam tu i terus tolong tanda kertas exam anak murid mama. kertas akaun youuu. huh. penat kot, sebab ramai, dalam 40++ murid, and ade banyak bahagian. so it took me hours, about 2-3 hours.


then around 5pm, i berjaya siapkan, and mama sgt happy. hehe. banyak juga i tolong, sbb tak boleh lah i tlg semua kan. i bukan cikgu. then i terus mandi cepat-cepat, sebab namin on the way. dah seminggu tak jumpa! huhu. itu pun sebab hari ni family die jemput utk celebrate bday mama namin. :) so sampai area Balakong tu pun da 8 something jugakla. sebab i pergi print out my resume, fotostat few things jgklah before straight to his house. plus, taw je lah MRR2 punya jalan kan. jemmmm.

cupcakes red velvet ;')


airyn, anak buah namin yg mmg COMEL GILEEEE.


happy birthday auntie! moga Allah permudahkan segalanya :)


the whole big family. uncle, auntie.
along. angah. abg boi. namin. and kanak2 jugak!


with me and kak rena ada dlm gmbr plak ;)
kak rena tunang abg boi.


hehe. mak dgn anak duduk gaya sama!


mula mula cam segan jgk. but then enjoy, sebab ketawa tak ingat lah kan bila dah ramai-ramai. lagipun dia orang baik-baik je. and serius kenyang gila, perut full. tapi semua tgh gila makan kuaci. dari i yg malas nak mengunyah da, terus mengunyah sekali. hehe. thank you auntie uncle, angah along, namin semua. i did enjoy myself there ;)

see. penuh je jadual walaupun org kata duduk rumah je kan. i got my stuff to do. i got family to care about. i got cute cats to hug and cuddling with. i got little blogshop to handle with. and, sorry again, if i accidentally tak dpt puaskan hati semua org.

eheh. :) okay dah lewat, good nite and sweet dream, take care then!


2 comments:

syakey said...

5 bilik air? ni mesti rumah boleh main aci smunyik :P

Lidya said...

aik, knp silent reader ni tk perasan muka dia dan anak dia ada dlm blog?