Apr 3, 2011

i have to handle this emotional feelings wiser.

i selalu buka blog, nak type separuh je, padam balik... berjuta lemon kali dah jadi. sebab nak cakap n tulis banyak benda lepas tu tataw nak mula dekat mana.

eh 1st of all i would like to welcome a new reader of my blog - Mr Mohd Amin. ABAH STALKER! HAHAHAHAHAHAHA... malu lah saya. tahu tak malu segan gila tak tahu nak tutup muka dekat mana sebab last-last abah juga yg akan saya jumpa bila saya nak itu ini, dan nak mengadu itu ini. sungguh la abah tak da kerja pergi google nama aqilah! :P oh abah, ada beberapa benda abah perlu tahu. *selalu abah baca blog bila anak dia bukakan je, ni dia dah pandai google sendiri dkt office*

sy = saya.

pftttt = mengeluh atau menganjing diri sendiri.

:P = tanda jelir lidah ye abah!

:D = tanda sengih nampak gigi. HAHA

;') = tanda terharu!

btw = by the way


well, based on the tiltle above, yes i have to handle 2 kids on my own which are sugar & pepper. Ya Allah tuhan je tahu bertapa sayangnye i dekat depa. mereka terpaling handsome, kacak, comel, gebu, semua semua lah. sanggup i tahan bersin hari-hari semata-mata nak peluk cium mereka! ;')

selalunya depa je lah yg teman dkt rumah ni bila semua orang tak da. btw, sebenarnya semalam mengigau-ngigau pepper mati. WAAAAAAAA. i terjaga sebab i menangis dalam tidur tu, i menangis betul-betul. kiranya ada air mata, i tengah tersedu-sedu, sebab tu i terjaga.

SUGAR - tak perlulah gojes nak mati rase nak lepok lepok kan.


PEPPER - suka urut, suka hidu kembang kempis hidung. hahahahahaha.


actually, hari ni mereka berdua dimandulkan. which is called tasi / kasi. tak sure. teruk gile kan, yar, i know. huhu. and and, i nangis dari semalam, sampai hari ni tadi sebab risau nak mati. sabar je lah. ni pun nak nangis lagi sebab tengok sugar & pepper mamai2 sebab kesan ubat bius. lembik je lagi, makan pun tak selera. harap-harap cepatlah sembuh plz plz plz. :(

lepas tu hari ni supposed to be jumpa namin. tapi dia demam sampai kena buat blood test, lagilah i risau nak mati, emosional tak tentu. namin kalau demam, memang teruk. oh ye abah, namin tu nabil. hua3. hua3 tu gelak ye abah. nasib baiklah tadi petang i dapat jumpe gf i, nangis depan dia, and cerita itu ini dengan dia. lega sikit. naiya! iloveyou lah naiya. i msg dia suruh dia dtg rumah. naiya datang 2 jam pun jadilah. thank you so much gf!



oh by the way, faris baru balik dari Taiwan & Hong Kong kan. i nak pilih keychain pun lebih setengah jam cuz semuanya cantik-cantik! :D thank you brother!



oh ye, last post i ada cakap nak kemas bilik sikit kan, sebab faris nak balik. ni lah guest room yg kecik, i kemas. sekali die tidur guest room yg besar sebab nenek i tak de. memang sabor je lah kan. huhu.

and, i would like to thank everyone who always listen, whenever i need somebody. whenever i was at the bottom. those who near or far, i appreciate every single one of you. thanks love!


3 comments:

fatynadia said...

olololo nakmo emosi sangat okay? tengok muka sugar pun dah nak tergelak dah. hahahah

meh nak gomol gomol si sugar tu!

ainaaamira. said...

ahah. dun worry qilah. aku dah experience banyak kali kucing kena kasi. yang panting jangan bg dorg kena air. BAHAYA. ada one time tu, kasi kan si Nismo, dia punya "tutt" berulat sebab terkena air. and sekarang jadi pondan dah sebab dah xde "tutt" dah, kena makan dek ulat. kesian dia. :(
Sugar, pepper baik2 ye. hee.

ra|nbOw said...

fatyn : hahahahaha. mmg nak sgt tunjuk fatyn depan2 si sugar tuh!

ainaa ; ehh ye ke? WAAAAAAAA. kesiannyeeeeee. :(((( ni die org da ok skit kot. tp still ak tkot sgt! thanks ainaa :)