Mar 23, 2011

rancang sudah, tawakal pula.

semalam kan tidur pukul 5 pagi, bangun subuh mamai gile, lepas tu kelam kabut bangun balik 730am, cari abah. sebab nak minta duit nak beli no pin UPU. haha. sebab dlm beg duit kite ade 7hinggit je. :p abah tak de, so SMS abah, tengok-tengok abah kasi 50hinggit. so tadi bangun balik pukul 930am, paksa juga mata sebab nak basuh kain! lepas tu kacau sepupu tidur, kema! kejut kema, ajak pergi BSN. mandi. jemur kain. pergi mesin ATM BSN. beli no pin. so tak bersentuh lah duit 50hinggit tuh. tadi pulangkan dekat abah balik. anak yang baik kan! :P ada sebab dia.

SEBABNYA!
semalam dah berjanji dengan shafinaz, untuk hanya membeli barang make up + kasut apabila beliau balik Malaysia Julai nanti. 3 bulan nak puasa. fuhh. barang make up tu, memang pantang nampak watsons, nak masuk, nak belek, nak beli, lepas tu tak pakai pun.

by the way. banyak benda dah usaha hari ni. tawakal je sekarang.
- selesai apply UPU utk degree. UiTM, UKM, UPM.
- status permohonan MUET blh check online esok. so, wait til tomorrow!

time apply tadi, perasaan 50-50. tak berharap, dan tak tak berharap. oh ye, hari ni result SPM keluar kan. tahniah buat yg berjaya. a great start for you then. dan alhamdulilah, tahun ni genap 2 tahun tak menangis time ulangtahun keluar result SPM. kalau tak tiap tahun aku duk emo menangis. org lain periksa, kita pula lebih-lebih.

mama suruh sambung degree dekat Taylor's University. but, ingat lepas MUET nak kerja balik. sebab apa? sebab bulan Julai nak shopping dengan BFF i. haha. so rancangan lepas ni, kerja balik, tengok rezeki intake UiTM september, and kalau tak dapat, baru apply Taylor's University or terus kerja, sampai intake UiTM seterusnya.

orang lain sibuk cari kerja. Alhamdulilah, hari tu praktikal habis, terus kerja. hari tu dah kerja dekat industri media. dah rasa jadi wartawan, assistant producer, buat prompter, scroller, recording, call orang sana sini, buat muka tebal, and macam-macam lagi. lepas ni, nak kerja office! hehe. betul nih.

memang cinta gila dkt penyiaran. enjoy shooting sana sini. jumpa artis pun buat biasa je. tapi, target sekarang. nak kerja office, nak tajamkan communication skills, buat performance bagus, naik pangkat, tambah ramai contact, before 30, nak stop kerja. time for business. :)


4 comments:

NadyNad said...

Qila,cahyok2!

apply masscomm kt UiTM ek? kalau ade rezeki, Insyaallah kite satu fac! heheh. first choice ape?

papepun, gudluck tau! :")

ra|nbOw said...

a'ah. 1st choice bachelor in broadcasting. hehe. insya allah. thank you nad! :)

Azlina ishAk said...

all the best...
=)

ra|nbOw said...

thanks dear :)