Mar 12, 2011

my gf's special day :)

assalamualaikum wbt! :)

hari ni, hari yg amat bermakna buat naiya, one of my closest GF back to MRSM Kuala Lipis dulu. sekarang pun if berkesempatan kami dating berdua lagi, sebab yang lain semua dkt overseas. sobbb. bangun pagi td, terus masak nasi & lauk utk abah sebab mama kursus di PD, mandi selaju mungkin, ambil baju + shawl yg tak payah iron, terus drive ke rumah naiya. naiya bertunang. *smiling*

meh mukadimah sikit. naiya bercinta dgn tunangnya sejak di bangku sekolah menengah lagi, so it has been at least more than 6 years ago. berkenalan melalui family (al-maklumlah sama-sama anak tentera). tunang dia mmg panggil AB je. AB ni jiran sy waktu kecik-kecik dulu. tuptap tuptap bercinta dgn naiya, kecil kan dunia! so dia org ni memang cinta yang direstui keluarga lah. AB tua setahun, dah bekerja pun, so insya Allah blh tanggung dah anak dara seorang nih :D


naiya. :)


naiya dgn kita :)



kita dpt kawan baru dr USM, munirah.
kami 2 je kawan naiya yg dpt dtg.



pihak lelaki dah sampai!



kek bertunang.


lepas tu camera sy terus KONG.
bateri takda saat2 genting nih. bawah semua camera HP.


pelamin naiya cantik sgt!



muka naiya berseri, jelas. :)



ini lah GF kita, naiya dgn tunang dia, AB



makanan catering dia superb, kuih muih pun best. lepas tu kan, nampak ada jeli kelapa, lepas makan, turun, tengok dah tak ada. sekali adik naiya turun, Faiz, bawa sedulang jeli kelapa, terus sy sengih sampai ke telinga :D sy bawa balik rumah 5 terus! HAHAHAHAHAHAHA.

tadi, ramai auntie-auntie yg dtg rumah naiya tu kenal sy. sebab semua tu jiran lama saya juga, dkt Kuantan dulu, dkt Sarawak dulu. Semua tanya mana mama, sy ckplah mama kursus, dan common question, "Aqilah bila lagi?" SAYAAA? mak aih, tunggu sy dpt DSLR, Kereta Audi & BMW dulu naa. :P

apa pun sy happy hari ni sebab kawan sy yg tersyg dah bertunang, dan harapnya dia kekal bahagia. lepas tu sy dpt kawan baru, munirah. :)

2 comments:

ainaaamira. said...

Sedih sebab tak dapat pergi. T_T
Ada seminar dari 8am-5pm. T____T
anyway, congrats Naiya ! :)

ra|nbOw said...

woaaa. tak pe, ak faham bz final sem cmne. eheh. insya Allah nnt kte org gi yg ko plak :)