Mar 31, 2011

bertuah anak abah. hehehehe...

hari tu, i ada dpt magazines dari PADINI. dia org punya yearly catalogue kot, eh, kejap magazine, kejap catalogue. okay, catalogue. sbb i join membership Padini nih. PADINI nih termasuklah Vincci, Vincci+, PDI, Padini, SEED, P&Co. lepas tu duk belek, belek, tiba-tibaaaa i tertarik dgn a few handbags & shoes. yup, more to accessories sbb i tak minat sgt baju die sbb dulu zaman naive, duk kalut beli baju, lepas tu ends up baju die same je cam kualiti baju i beli yg biasa-biasa. so, not worth it lah kan. okay, lepas tu i mark la a few pages which contains handbags & shoes yg i sukeee. and this is, one of it.this reddish orange handbags. maka bermulalah dialog i dgn abah. hehehehe...



i : abah, tahu tak ade 1 handbag tuh dah lameee org mark dlm majalah.

abah : bukan birthday last year dah beli handbag mahal tu ke? ape name? coach?

i : *terdiam jap* eh tapi, handbag ni pun lame da qila aim, siap mark dlm majalah lg tuh.

abah : warna ape lg tak de dalam koleksi?

i : ohhh aa. *pdhal coach tuh orange + pink* tah, warna die macam orange sikit. hari tu org cari dah dkt KLCC, ikano, sunway semua tak de. sekali hari tu org nmpk sekali je dkt the curve. semalam je org nmpk ade dkt JJ wngsa maju.

abah : ada discount tak?

i : huhu. tak de kot. new arrival! hehehehehehehe.

abah : yerlah, handbag je tau!

i : *sengih kalah kerang busuk tak tahu nak ckp camne*


it was love at first sight.


dan kebetulan mama pun tak de, semalam pergi PD sbb ada kursus utk cikgu-cikgu Akaun. makanya keluar lah kejap berdua dengan abah, pukul 9 lebih dah pun. nak tutup dah pun JJ. tapi sbb abah dah bg green light, fuhhhh, mmg... sape2 yg rapat dgn i mesti dpt bygkan muke & senyuman i. :D

tadi. abah call mama. abah tanye, "aqilah tak cerita ape2?" aduhhh. lepas tu ckp la dgn mama.


mama : amboi, tiba-tiba je shopping?

i : hehehehehe.. sikit je. 1 barang je. hehehehehe. handbag yg qla tunjuk dlm majalah tuh.

mama : ade sale ke?

i : hehe. 10% je. *jadiklahhhh kan* eh mama, ta pe la, nak jemur kain.


mmg tgh jemur kain. tp takut kene bebel jgk. haha. tp kan, mama tak de, mmg tak best lahhh. baru 2-3 hari. kalau nanti mama jadi kerja office balik, lagi la selalu kursus, gilevavi pnye boring. tskkk. oh nasib baiklah mama balik esok! yeayyyy.

pagi tadi, bgn nak pergi buat rawatan resdung, saloon tu tutup! pergi nak beli kuih, creampuff tak de! cari kasut warna pink, sekali warna merah da. sedih betul. rupanya dalam ribut taufan tu, tuhan nak kasi pelangi :D

thank you so much abah! i love you forevermore lah. hehe.


6 comments:

nadya ajhman said...

wooitt..wooitt..!! bukankahh....? hahaaha..xtahan ekk..kui2
nk jd anak abah jugakk..hehee..
btw, cantikk dear..!!

ra|nbOw said...

haha. ini unofficial lah kan sbb abah kasi. cantik kan. haha. teringat-ingat XD

syakey said...

syokkkk nya sis qila.
lawa pulak tu. hihi

;D

ra|nbOw said...

haha. syakey pun syokkk. ur daddy loves u so much :)

fatynadia said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! cantiknya qila

jeles jeles !

ra|nbOw said...

hahahaha. nanti fatin time shopping, qla plak jeles :)