Mar 26, 2011

500th post --- murah rezeki, Alhamdulilah.

.SHORT POST! IN A HURRY! --- first of all nak cakap. semalam berbahgie bersama gf. hari ni berbahgie bersama bf. Alhamdulilah. happy sgt 2 hari ni. hehe :)


MIMPI SEMALAM

oh ye, semalam mimpi macam dalam gambar ni. i mean, mimpi ada banyak sangat ikan datang dekat. ikan dekat sawa padi, lepas tu tengah jalan tu, habis sawah padi, bawa ke tepi sungai yg bersambung dengan pantai. cantiknya view, masya Allah. tapi ikan tu semua ikut sepanjang jalan, banyak ikan tak berhenti datang dekat. tanya abah, apa maksud dia? abah cakap kalau ikan, sawah, pantai sungai tu kan semua benda luas, benda baik, mungkin ada rezeki baik. harapnya, insya Allah :)


ohhhh kalau ada nampak FB few days ago, status sy -


"TV3 or production house or office?"

well. Alhamdulilah. again.

but maybe i have to say no to TV3.
sebab kontrak at least 7 months, then sambung permanent. but bila kira-kira, kalau bulan 9 dapat sambung belajar, tak lepas lah. so maybe let go :(

office.
semalam ada TM call, offer utk bahagian Marketing. And Great Eastern Insurance pun, utk marketing. TM tu tolak dulu. Great Eastern, tengah fikir.

production house.
office lama. MEMANG NAK! tapi mengada rasa nak cari pengalaman baru. tapi rindu orang sana semua baik-baik.


LAST-LAST NANTI.
jual tudung je. hahahahahaha. :P


okayyy lah. sepupu kite tunggu kite, nak ajak pergi downtown pulak. take care ppl! :)


3 comments:

Atika Azumi said...

waahhh bestnyaaa byk choice. alhamdulillah rezeki :)

istikharah :D

sueRAFE said...

fikir elok2. betul cakap org atas, istikharah lah. jual tudung tu buat sebagai side income jelah.

ra|nbOw said...

atika : alhamdulilah. but sometimes, we have to let go jgk kan. eheh. i will :)

sue : eheh. i will. it is never too late, i believe. thanks! :)