Mar 31, 2011

there's a benefit in insomnia, well, it depends.


Photobucket



see. i really can't sleep last night. and just now i woke up around 9am. i slept less than 4 hours. i made fried rice and finished at 4am. abah was surprised. eheh.

i had this kind of insomnia once in a while. it happened every year, every few months. it could be march-may, and sometimes sept-december. i am sleepy, yet exhausted, but i just can't close my eyes. now i do look like a panda with a hair like a lion. pftt.

yesterday i vacuumed faris's room. which is actually a small guest room. we have 2 guests room. and i guess i will change the bed sheet afterwards since he's coming back today. he has been to Taiwan & Hong Kong for the past 2weeks.

and perhaps i should take my bath by now, and re-arrange my closet as well. it was like a bunch or craps in a big solid box. i'll show the picture later on ;)


bertuah anak abah. hehehehe...

hari tu, i ada dpt magazines dari PADINI. dia org punya yearly catalogue kot, eh, kejap magazine, kejap catalogue. okay, catalogue. sbb i join membership Padini nih. PADINI nih termasuklah Vincci, Vincci+, PDI, Padini, SEED, P&Co. lepas tu duk belek, belek, tiba-tibaaaa i tertarik dgn a few handbags & shoes. yup, more to accessories sbb i tak minat sgt baju die sbb dulu zaman naive, duk kalut beli baju, lepas tu ends up baju die same je cam kualiti baju i beli yg biasa-biasa. so, not worth it lah kan. okay, lepas tu i mark la a few pages which contains handbags & shoes yg i sukeee. and this is, one of it.this reddish orange handbags. maka bermulalah dialog i dgn abah. hehehehe...



i : abah, tahu tak ade 1 handbag tuh dah lameee org mark dlm majalah.

abah : bukan birthday last year dah beli handbag mahal tu ke? ape name? coach?

i : *terdiam jap* eh tapi, handbag ni pun lame da qila aim, siap mark dlm majalah lg tuh.

abah : warna ape lg tak de dalam koleksi?

i : ohhh aa. *pdhal coach tuh orange + pink* tah, warna die macam orange sikit. hari tu org cari dah dkt KLCC, ikano, sunway semua tak de. sekali hari tu org nmpk sekali je dkt the curve. semalam je org nmpk ade dkt JJ wngsa maju.

abah : ada discount tak?

i : huhu. tak de kot. new arrival! hehehehehehehe.

abah : yerlah, handbag je tau!

i : *sengih kalah kerang busuk tak tahu nak ckp camne*


it was love at first sight.


dan kebetulan mama pun tak de, semalam pergi PD sbb ada kursus utk cikgu-cikgu Akaun. makanya keluar lah kejap berdua dengan abah, pukul 9 lebih dah pun. nak tutup dah pun JJ. tapi sbb abah dah bg green light, fuhhhh, mmg... sape2 yg rapat dgn i mesti dpt bygkan muke & senyuman i. :D

tadi. abah call mama. abah tanye, "aqilah tak cerita ape2?" aduhhh. lepas tu ckp la dgn mama.


mama : amboi, tiba-tiba je shopping?

i : hehehehehe.. sikit je. 1 barang je. hehehehehe. handbag yg qla tunjuk dlm majalah tuh.

mama : ade sale ke?

i : hehe. 10% je. *jadiklahhhh kan* eh mama, ta pe la, nak jemur kain.


mmg tgh jemur kain. tp takut kene bebel jgk. haha. tp kan, mama tak de, mmg tak best lahhh. baru 2-3 hari. kalau nanti mama jadi kerja office balik, lagi la selalu kursus, gilevavi pnye boring. tskkk. oh nasib baiklah mama balik esok! yeayyyy.

pagi tadi, bgn nak pergi buat rawatan resdung, saloon tu tutup! pergi nak beli kuih, creampuff tak de! cari kasut warna pink, sekali warna merah da. sedih betul. rupanya dalam ribut taufan tu, tuhan nak kasi pelangi :D

thank you so much abah! i love you forevermore lah. hehe.


Mar 26, 2011

500th post --- murah rezeki, Alhamdulilah.

.SHORT POST! IN A HURRY! --- first of all nak cakap. semalam berbahgie bersama gf. hari ni berbahgie bersama bf. Alhamdulilah. happy sgt 2 hari ni. hehe :)


MIMPI SEMALAM

oh ye, semalam mimpi macam dalam gambar ni. i mean, mimpi ada banyak sangat ikan datang dekat. ikan dekat sawa padi, lepas tu tengah jalan tu, habis sawah padi, bawa ke tepi sungai yg bersambung dengan pantai. cantiknya view, masya Allah. tapi ikan tu semua ikut sepanjang jalan, banyak ikan tak berhenti datang dekat. tanya abah, apa maksud dia? abah cakap kalau ikan, sawah, pantai sungai tu kan semua benda luas, benda baik, mungkin ada rezeki baik. harapnya, insya Allah :)


ohhhh kalau ada nampak FB few days ago, status sy -


"TV3 or production house or office?"

well. Alhamdulilah. again.

but maybe i have to say no to TV3.
sebab kontrak at least 7 months, then sambung permanent. but bila kira-kira, kalau bulan 9 dapat sambung belajar, tak lepas lah. so maybe let go :(

office.
semalam ada TM call, offer utk bahagian Marketing. And Great Eastern Insurance pun, utk marketing. TM tu tolak dulu. Great Eastern, tengah fikir.

production house.
office lama. MEMANG NAK! tapi mengada rasa nak cari pengalaman baru. tapi rindu orang sana semua baik-baik.


LAST-LAST NANTI.
jual tudung je. hahahahahaha. :P


okayyy lah. sepupu kite tunggu kite, nak ajak pergi downtown pulak. take care ppl! :)


Mar 24, 2011

ready for MUET test!


akhirnya dah keluar slip MUET. sekian lama aku menunggu.

SMK Wangsa Melawati. kenapa? sebab aku tak nak buat dekat sekolah sendiri - SMK Taman Melawati. So, Wangsa Melawati pun jadi. :P

SPEAKING dulu? ingtkan speaking last. awal pagiii gilaaa. oh jem.

dengan ini, aku yakin aku dapat paling kurang band 4. sekian terima kasih.
er, bukan riak. saje nak meyakinkan diri sendiri je tuh. jgn salah faham '-____-''.
marilah doakan saya! terima kasih!


Mar 23, 2011

rancang sudah, tawakal pula.

semalam kan tidur pukul 5 pagi, bangun subuh mamai gile, lepas tu kelam kabut bangun balik 730am, cari abah. sebab nak minta duit nak beli no pin UPU. haha. sebab dlm beg duit kite ade 7hinggit je. :p abah tak de, so SMS abah, tengok-tengok abah kasi 50hinggit. so tadi bangun balik pukul 930am, paksa juga mata sebab nak basuh kain! lepas tu kacau sepupu tidur, kema! kejut kema, ajak pergi BSN. mandi. jemur kain. pergi mesin ATM BSN. beli no pin. so tak bersentuh lah duit 50hinggit tuh. tadi pulangkan dekat abah balik. anak yang baik kan! :P ada sebab dia.

SEBABNYA!
semalam dah berjanji dengan shafinaz, untuk hanya membeli barang make up + kasut apabila beliau balik Malaysia Julai nanti. 3 bulan nak puasa. fuhh. barang make up tu, memang pantang nampak watsons, nak masuk, nak belek, nak beli, lepas tu tak pakai pun.

by the way. banyak benda dah usaha hari ni. tawakal je sekarang.
- selesai apply UPU utk degree. UiTM, UKM, UPM.
- status permohonan MUET blh check online esok. so, wait til tomorrow!

time apply tadi, perasaan 50-50. tak berharap, dan tak tak berharap. oh ye, hari ni result SPM keluar kan. tahniah buat yg berjaya. a great start for you then. dan alhamdulilah, tahun ni genap 2 tahun tak menangis time ulangtahun keluar result SPM. kalau tak tiap tahun aku duk emo menangis. org lain periksa, kita pula lebih-lebih.

mama suruh sambung degree dekat Taylor's University. but, ingat lepas MUET nak kerja balik. sebab apa? sebab bulan Julai nak shopping dengan BFF i. haha. so rancangan lepas ni, kerja balik, tengok rezeki intake UiTM september, and kalau tak dapat, baru apply Taylor's University or terus kerja, sampai intake UiTM seterusnya.

orang lain sibuk cari kerja. Alhamdulilah, hari tu praktikal habis, terus kerja. hari tu dah kerja dekat industri media. dah rasa jadi wartawan, assistant producer, buat prompter, scroller, recording, call orang sana sini, buat muka tebal, and macam-macam lagi. lepas ni, nak kerja office! hehe. betul nih.

memang cinta gila dkt penyiaran. enjoy shooting sana sini. jumpa artis pun buat biasa je. tapi, target sekarang. nak kerja office, nak tajamkan communication skills, buat performance bagus, naik pangkat, tambah ramai contact, before 30, nak stop kerja. time for business. :)


Mar 22, 2011

tauladan - guru, murid, buku latihan.


citer dier camni..
dlm satu klas.. ader sorg chegu dan 40 org anak murid.. satu hari ni, chegu tu masuk klas dan dier bawak skali sbyk 40 bungkus hadiah ntok dier bg kat kesemua anak2 murid dier.. hadiah tuh berupa sebuah buku tulis kosong.. dier pun bg la kat kesemua anak murid dier.. tp ader sesetengah dari anak2 murid dier x puas hati sbb, ketebalan buku2 tulis tuh x sama.. so yg dapat buku nipis rasa frust, yg dapat buku tebal, mstla rasa sonok kan.. dan anak2 murid dier rasa chegu tuh x adil sbb x bg sama rata.. so lpas chegu tuh dh bg smua buku2 tuh kat anak murid dier.. chegu tuh pun tetapkan 1 syarat.. pe syarat dier? syarat dier.. kesemua anak murid dier kna tulis karangan berdasarkan jumlah ketebalan buku masing2.. so terkejutlah kan anak2 murid dier yg dapat bku tebal tadi, sbb dorg kna tulis karangan lagi byk dr budak2 yg dapat buku tulis nipis tuh... jd mengomel la smua budak2 dlm klas tu.. lbey2 lagi budak2 yg dapat buku tebal tuh.. baru la dorg rs nyesal lak dapat buku tebal tuh.. bek dorg dpt buku nipis.. xde la byk keje kan..

so aper moral of the story?
Dia bg rezeki kat hambanya x sama.. ader yg Dia lebihkan sket, ader jugak yg Dia kurang kan..dan biasanya, org yg dpt rezeki lebih nih.. dugaan dier pun lbey.. sbb Dia turunkan ujian kat kita "title as hamba" ni sbb dier nk tau sape antara kita yg btol2 bertakwa, sbb in the end of the day nnt.. hamba yg paling rapat ngn dier 4 sure la mereka yg bertakwa kan..

amik contoh ct/mawi ke.. sonok kan kalo kiter dpt life cam dorg, bole bli kete bsar, umah bsar, melancong sanasini.. tp adakah dorg2 yg kaya raya/yg bijak pandai/yg fames memes =p ni mmp nk tahan dugaan/ ujian yg Dia bg.. kna tomahan, pastu kta pn xtau rezeki yg kta dpt tuh halal/berkat ke x.. kan.. so jgn la underestimate diri sindri, bersyukur dgn kurniaan yg Dia berikan.. sbb jnj Allah itu pasti..

rezeki Allah itu dimana-mana, kite yg memilih, kita pun yg menntukn jalan. tp destinasi terakhir ttp di tgn tuhan..

ok? chill bebeh =


credit :
Faris Abd Razak

Mar 21, 2011

love yourself more.

we're human. we're being tested. some people is very proud to be himself/herself. and some just don't. i wanna talk about someone who hate to be herself. someone who could only see the good in others, and the ugliness of herself. someone who should know better, how to be thankful.

'i hate myself for everything i am'

i hate that i'm stupid. i used to be wiser than this, but i'm now worse.
i hate to see those who were no as smart as i used to be, is moving forward, than what i am now.
i hate it the fact that my english is sucksss. i really am very useless.
i hate it that i can't speak english fluently and it makes me feel as i am such a loser.
i hate that i'm fat, but i still can't resist all those wonderful foods, i just love them.
i hate myself everytime i look at the mirror. i hate when people said 'you're beautiful',
cuz i am not. i am just not, and will never be. never never never.
i hate myself when i look at all those beautiful blogger, fashionista, and know, i will never be like one.
i hate myself that i often to be rude, and moody towards everyone who loves me.
in fact, there are the one who always push me up, to stand on my own. see, jerk i am.
i hate that i'm sorry for myself, for my family, for my loves one, for my friends, for everyone who believes in me. i hate that the fact i am not that good, as they were saying out loud, about me.
i hate myself for hating myself. i hate it that i'm a person with very low self esteem.
i hate that i'm no good. zero knowledge, zero beauty, zero attitude.


*******************


"you have to believe that rezeki tu ada kat mana2. sebab tu la budak2 lebih rendah dari you dekat sekolah dulu pun boleh buat degree. I cuma boleh advice you utk sabar. Kalau niat you baik nak tuntut ilmu Allah, nak senangkan mama abah, insya Allah tuhan akan tolong. percaya pada tuhan, jgn pernah sangsi atau teragak dengan janji Dia. Kesusahan setiap org tu lain-lain. Orang lain mungkin senang dpt belajar jauh2 la konon tp satu apa x dapat, menghabiskan duit rakyat. Ada orang susah-susah nak belajar berlari sana sini cari itu ini. Bila kerja duduk dalam air cond, naik merc. Both situation for those both people adalah ujian. In fact semua ujian. Kadang2 dalam susah2 tu tuhan bagi ilham. Kalau tak boleh ikut jalan ni, apa kata ikut jalan lagi satu. Jalan menuju nikmat Allah tu banyak. Semua baik tapi kadang-kadang ada yang lebih baik untuk kita."

"tak ada sesiapa yang tahu kehendak kita selain Allah. Kadang kita sendiri pon tak tahu apa kita nak, apatah lagi apa yang terbaik untuk kita. Be strong! Jangan sedih-sedih. Hidup ni memang penat tapi ini tanggungjawab. Tugas kita besar dekat bumi Allah ni. Memang kena telan je semua."

"Pasal speaking tu, it comes with practice and confident. Sebab kalau nak ikutkan, english you power dari I - vocab, grammar semua. just kena more practice & confident"

"I am sorry if my words upset you. My intention was good. I want you to more appreciate yourself & sangat setuju cakap mama dekat status FB -berhenti mengagumi & memuja kelebihan org lain, belajar terima & perbaiki diri sendiri. pandang yang indah & baik pada org lain. yang buruk akan keluar sendiri dek perbuatan mereka sendiri, nanti. I really love you and I want you to love yourself. Kadang-kadang I pon failed jugak untuk faham kenapa lah banyak sangat kurang diri ini tapi lama-lama kita akan belajar untuk terima kekurangan diri sendiri."

"I sangat-sangat kagum dengan you, boleh je terima kekurangan orang lain. Tapi macam mama you selalu advice, you need to love yourself ahead before aothers. Take time & love yourself. Jangan simpan apa-apa dalam hati. let it out, kalau tak jadi macam gunung berapi"


*****************


if others could be proud of who you are,
learn to appreciate yourself more.



Mar 20, 2011

spongebobs kecek kelate

nothing much, i just think this is hilarious. and, baru 1st time terjumpa. dengan tak malunya menyibuk plak tu. thank you ainaa. :D

let sing a long! :P good nite ppl.


Photobucket

Mar 18, 2011

i was on youtube, instead of television :P


minutes : 12:10 - 24:20.


hehe. hari tu ada ckp, sy di-interview oleh TV Selangor utk Rancangan Klik Evolusi kan. eh ni bukan nak show off ke ape eh tp utk tatapan org2 jauh, ye lah ramai kwn tercinta dkt overseas kan. nak letak lelebeyh dkt FB nnt org annoying, so sini je lah. at least nanti satu masa anak cucu tahu jgk, nenek die ni penah chubby gle, penah jgk masuk youtube. HAHA. agak-agak ada lg ke youtube lg 50 tahun? tak de dah kot...

and sooo... guys, this is the video of my 1st interview, i mean, di-interview. before ni just meng-interview org lain. and ckp awal-awal, mmg nampak chubby gila dlm ni. muahaha. ok thanks. :D - usahawan muda, Klik Evolusi, TV Selangor

it was about my Rainbow Shawls and i was actually just helping a friend of mine who is currently working at TV Selangor. it's a last minute things. and, i did not prepare for anything, so, there it is, my first spontaneous interview. :)


Photobucket

okay sugar & pepper pun nak tumpang masuk youtube macam kucing-kucing lain :)



Photobucket

they were 2 of them, the host & camera girl :P



Photobucket

that's my full name.



Photobucket

my blogshop!



Photobucket

that's my name --- ending credit.


and, it was funny, to look at the way i talk, how formal it was. skema gileee. HAHA. ok, gotta pack my bag, i'm going to malacca! tata for now :)


Mar 17, 2011

tudung malas utk santai bersama yg tersayangsss

hey dudes... al kisah aku duk pelik jgk kenapa ada org kata pakai tudung macam ni lawa. i mean mmg lawa, lawa bila hana tajima pakai, maria elena pakai, fatin suhana pakai, tp aku pakai sebab aku malas iron + malas nak lilit + malas pakai brooch + nak cepat + santai.


nak tau satu benda lawak? 1st time aku pakai macam ni, dkt Kuantan hari tu. sebab dah OTW (on the way) balik KL, so mestilah duduk dlm kereta lama kan. mestilah nanti tudung aku herot sana, herot sini sebab dalam kereta berjam-jam for sure aku akan tertidur. then mama nak singgah Tanjung Lumpur. Tanjung Lumpur tu bkn mcm Tanjung Rambutan ha! Tanjung Lumpur ni kalau dkt Kuantan mcm tmpt org makan ikan bakar, sotong goreng tepung, Satar, Otak-Otak, kuih tradisional semua tu lah.

lepas tu, mama ajak aku teman dia, turun kereta, pergi beli kuih. aku pun turun je lah.

mama : akak. tak nak pakai tudung elok-elok dulu ke? mama tunggu.
aku : elok macam mana? tak elok ke ni?
mama : tak de la, tu kan tak siap lagi, pakai la pin apa semua dulu.
aku : HAHAHAHHA. mama, dah siap okay, ini memang fesyen dia longgar2 macam ni.
mama : oh ye ke? macam kemek-kemek macam org arab camni?
aku : ye mama. nanti mama tgk dkt KL naaa da berlambak.

pastu tak lama tu die nampak yuna dkt TV. baru die duk "O0o0o0o0" -____-''


Isnin malam lepas, teh semua datang, dengan sepupu sepapat & cucu dia. mama abah plak memang asyik nak tengok HMM (Hikayat Merong Mahawangsa). So ptg tu, bertemankan namin, aku pun gi Wangsa Walk, just nak beli ticket utk malam. Guess What, the whole hall tuh full. FULL okay full. tinggal couple seat je. aku duk bilang, memang 6 org nak tgk HMM. so beli je lah.


3 couple seat HMM - RM 78
2 adults Rango, 2 kiddies Rango - RM 38


cerita ni, best malay movie everrr lah. well, ramai org suka, and a few tak suka.
yg tak suka semua LELAKI. termasuk namin. :P


apa aku blh ckp, cerita ni aku tak letak high expectations at first, sbb ni 1st try dia org. aku biasa-biasa je perasaan. tapi start je cerita, mmg aku rasa macam tgk cerita overseas. seriusss. and mmg aku tergelak seorang ada lah few flaws, very little, tp utk 1st try, mmg amat sgt hebat lah bg aku. almost perfect dah. and cerita-cerita camni lah buat aku rasa makin syg dkt broadcasting. :')

bahasa dia org pun simple je, tak de la klasik mana pun. mudah je faham. mostly pun english, little chinese, few malay. semua 6 org family aku, setuju cerita ni best. mama abah sampai nak tgk lg taw. editing mmg bnyk mainkan peranan penting. camera movement jgk. setting terbaekkk. ape pun. aku suka cita ni! SUKAAAAAA :D


oh ye, bebudak tgk cerita ni. tak da la budak mana.
Badlishah yg dah jd doktor, ayie yg tgh nak jadi arkitek. KAH3. budak la sgt.
then aisyah, akashah, rian. ha tuh kecik. dia org kata best!
bebudak tu x yah kira lah, semua best. tp yg 2 org tua tuh ckp best.
so best la kot. sbb 2 org tuh mmg choosy gila.



and hari ni, di saat aku tulis ni, aku tengah duk sorang je. sobbb. mama pergi UPSI. Abah pergi Temerloh, ada pegawai meninggal. Kak Sally kerja. Kema pun nak pergi kerja dah. Namin pergi lawatan dkt Kedah/Penang. Faris outstation hong kong & Taiwan. Mama ngah & abah ngah pun dkt India lagi... Teh, cik, kanak2 semua pergi bercuti dkt PD...

and so, since semalam last lah kot aku jmpa namin utk minggu nih, kita org gi Wangsa Walk tgk Unknown. nasib baik semalam booking guna credit card, sebab Rabu kan ramai org dkt hall. so semalam sampai, ambil tiket, beli popcorn, terus masuk. Cerita unknown ni mmg lama dah aku nak tgk, mmg genre aku kan. so semalam, puas hati jgklah. namin kate best. but bergantung pd org, if korang ske cite inception, maybe korang ske cite nih gak. eh tapi namin x ske pun inception ;(



esok, pagi pergi facial, then petang gi Melaka kot, kalau jadi. kalauuu~ ada anak kawan abah kawin. Ahad aku maybe pergi Sunway. maybe. so, till then. astalavista!

Mar 12, 2011

my gf's special day :)

assalamualaikum wbt! :)

hari ni, hari yg amat bermakna buat naiya, one of my closest GF back to MRSM Kuala Lipis dulu. sekarang pun if berkesempatan kami dating berdua lagi, sebab yang lain semua dkt overseas. sobbb. bangun pagi td, terus masak nasi & lauk utk abah sebab mama kursus di PD, mandi selaju mungkin, ambil baju + shawl yg tak payah iron, terus drive ke rumah naiya. naiya bertunang. *smiling*

meh mukadimah sikit. naiya bercinta dgn tunangnya sejak di bangku sekolah menengah lagi, so it has been at least more than 6 years ago. berkenalan melalui family (al-maklumlah sama-sama anak tentera). tunang dia mmg panggil AB je. AB ni jiran sy waktu kecik-kecik dulu. tuptap tuptap bercinta dgn naiya, kecil kan dunia! so dia org ni memang cinta yang direstui keluarga lah. AB tua setahun, dah bekerja pun, so insya Allah blh tanggung dah anak dara seorang nih :D


naiya. :)


naiya dgn kita :)



kita dpt kawan baru dr USM, munirah.
kami 2 je kawan naiya yg dpt dtg.



pihak lelaki dah sampai!



kek bertunang.


lepas tu camera sy terus KONG.
bateri takda saat2 genting nih. bawah semua camera HP.


pelamin naiya cantik sgt!



muka naiya berseri, jelas. :)



ini lah GF kita, naiya dgn tunang dia, AB



makanan catering dia superb, kuih muih pun best. lepas tu kan, nampak ada jeli kelapa, lepas makan, turun, tengok dah tak ada. sekali adik naiya turun, Faiz, bawa sedulang jeli kelapa, terus sy sengih sampai ke telinga :D sy bawa balik rumah 5 terus! HAHAHAHAHAHAHA.

tadi, ramai auntie-auntie yg dtg rumah naiya tu kenal sy. sebab semua tu jiran lama saya juga, dkt Kuantan dulu, dkt Sarawak dulu. Semua tanya mana mama, sy ckplah mama kursus, dan common question, "Aqilah bila lagi?" SAYAAA? mak aih, tunggu sy dpt DSLR, Kereta Audi & BMW dulu naa. :P

apa pun sy happy hari ni sebab kawan sy yg tersyg dah bertunang, dan harapnya dia kekal bahagia. lepas tu sy dpt kawan baru, munirah. :)

Mar 2, 2011

hindustan hey! bollywood hey!

assalamualaikum wbt. XD

rasa nak menari-nari! haha. tengah dengar lagu hindustan. wuhuuuuuuuuu. alah mengaku je lah, aku memang enjoy dgr lagu hindustan. org sekarang ni selalu nak ejek kalau kita tengok cita tamil ke, hindustan ke. eleh cam tak pernah tengok! buekkk :P

sebenarnya macam biasa lah, banyak masa buat apa yang patut dekat rumah. then hari ni tadi terasa nak kemas rak CD. huwaaaaa. koleksi hindustan ku! haa, camni laaa, tu aku kata, aku layan je semua jenis lagu, tak kisah lah nasyid, rock, bob, pop, ikut suka hati aku. hehe.

actually dulu time darjah 3-darjah 5 la aku paling gila HINDUSTAN. sebab dulu pindah sarawak, so kita orang jiran-jiran memang rapat. sebab kami jauh dari sedara mara kan, tentera, memang pindah-pindah. so, memang dari jiran tu lah aku suka sangat hindustan. terikut habis!

cerita baru kuar je, aku nak. abah ada outstation gi KL je, aku kirim VCD hindustan! abah bawa balik 5 terus, waaaaaaaa, syok gila :D lepas tu surat khabar, majalah HELLO, semua aku gunting, kumpul gambar artis bollywood, kira macam buku sticker la. just aku kena gunting sendiri, tampal sendiri, and tulis nama. adalah lebih 3 buku yg 120ms buku sekolah tu aku dah kumpul! tapi dah hilang. :(


THEN TADI KEMAS RAK CD! AKU USHA LAHHH KOLEKSI VCD HINDUSTAN!
DAH SIKIT LAAAAA. MANE HILANG??? WAAAA :(


tinggal ni jer weyh. patutnya berderet lagi!
eh belakang tu ada makhluk mencapub!

ZOOM IN makhluk berkenaan ...


SUGAR GEMOKKK!


yang cite SHAH RUKH KHAN (SRK) berlakon tinggal 10 je!


yang bukan SRK ada 19 CD je! waaaaa.


haaa, ni top 6 pilihan aku!

TAAL. DHADKAN. KYA KEHNA. KUCH KUCH HOTA HAI. JOSH. KABHI ALVIDA NAAA KEHNA.




mane CD aku lagiiiiiiii...


MAAN! HUM DIL DE CHUKE SANAM! BIWI NO 1! maneeeeeeee. DIL KYA KARE? sobbb. menci aaaa. MJSE DHOSTE KAROGE? mane mane. KAHO NA PYAR HAI! HAR DIL JO PYAR KAREGA! banyak lagi. aku rasa adalah lebih 30-40 CD lg hilang!

nasib lah. camni lah bila ko jadi anak tentera. memang banyak benda hilang bila kau pindah randah. tadi tanya gak mama, mama, mana lagi CD hindustan? mana mama tau. sobbb.

sekarang aku dah jarang tengok hindustan. sebab hindustan sekarang cam tak best lah. serius. aku suka hindustan zaman 90-an. memang best. pelakon dia memang terhebat. pelakon Bollywood sekarang harap je cantik, seksi. tapi tak best.

all time faberet aku mestilah SHAH RUKH KHANNN. gila banyak kali dah dia datang Malaysia, sekali pun aku tak dapat jumpa! :( another top 3 heroes - hitrik roshan, Amir Khan, Salman Khan. Tapi Salman Khan asyik tunjuk body je. Amir Khan plak lately baru makin famous.

Photobucket


kalau heroin, no 1 di hati aku - RANI MUKHERJEE!!! top 3 lain - Ashu (aishwarya rai, Preity Zinta, Kareena Kapoor) Kajol & Juhi Chawla leh la masuk sekali. hehe.

Photobucket


Tapi, korang jangan pandang sebelah mata HINDUSTAN tahu tak? sedangkan aku dulu pun lecturer aku ada suruh galakkan tengok hindustan, sebab tengok action dia orang, camera shots, camera angle, pergghhh. hebat. jangan tak tahu, INDIA adalah antara negara paling banyak menghasilkan filem berkualiti setiap tahun. ahhh, hindustan will always be in my heart :')