Feb 16, 2011

lukisan pertama sejak bergelar 20-an. sama seperti darjah 1, lagi.


assalamualaikum wbt! salam maulidur rasul utk semua :)

oh jarang update heh, sebab terlalu bende bnyk nak hupdate, ends up with kosongtakdeape. oh ye entry ni agak menarik and quite personal to me, sebab this is my artwork. what the? artwork cam gini? HAHA. tidaklah, bukan senang nak melukis, dah berjaman tak melukis, hah mmg menariklah kan. abah & mama tumpang ketawa, seolah-olah sy kembali ke zaman tadika ;')

darik kecik lagi memang minat melukis dan mewarna. tapi tak pernah menang pertandingan pun! CISS. i'm moreeeeeeeee good dlm mewarna lah! itu yakin! melukis memang suka dan minat but somehow i dont know why, macam memang tak lawa lah. i have a lot of coloring books back then. i love luna color pencil, buncho water color, and Crayon of coz. from my POV (poin of view), crayon represents the real art of the kids, i believe. while water color plak more to abstract and lebih matang.

act td tgh lukis pelan rumah dkt kuantan dgn mama. then sebab tu lukisan ni bermula dengan rumah. hehe. so here it is, umur 22 tahun melukis setelah lebih 5 tahun tak melukis macam ni kot. oh ye mmg lebih! tapi, itulah, sama je hasil lukisannya dari darjah 1 sampai sekarang. for god sake, it is. sama sebijik sejibun!


rumah mesti nak macam tu, atap pun macam sampan terbalik.
pokok pun tipikal macam tu. lawak je tingkap mesti 2 tu je. HAHA


ampunkan lah sy, memang paling tak pandai lukis orang! orang lidi hebat lah!
tambah lagi lelaki, lagi dasyat hasilnya! HAHA.


kalau perasan, tangan semua dekat belakang, sebab tak reti lukis tangan. haha.
oh saya berbaju kelawar. wakaka.


hehe. ini kali pertama lukis sugar & pepper. lukis kucing pun dari dulu macam ni.
gambar posisi ni paling senang la konon. kaki berdiri 2 je. HAHA


ini sudah macam superman kan? sebab. sugar memang suka tidur macam ni.
serius macam saya dah. tskk. tidur terlentang.



bawah ni gambar asal




muahahahaha.


oh rindu pulak zaman kanak-kanak. apabila semua lukisan itu dihargai. kerana hati kita masih suci, makanya lukisan itu memang dari hati. indah. :)


5 comments:

Ika Elmo said...

hehe comel je qila nie :) tp mmg btol la.. ika pon kalo lukih rumah standard mcm tu jugak! kekeke. oh btw geramnye tgk sugar! gemok comel! :D

syakey said...

org takda bakat lukis mmg camtu.
sama je mcm kakqilah,mau mau kucing jadi kucing lidi pa.

;D

ra|nbOw said...

ika : hahahaha. same ke? yes yes ade geng! hehe. sugar mmg extremely comel!!! :)

syakey : hahahahaha. ye ke? wakakaka. ade geng lg! yes!

lelakiJAHAT said...

inspirasi dan perasaan disebalik lukisan itu yang penting..hahaha..

comel suda

ra|nbOw said...

haha. kalau ade adek tadika, tentu die pnye lukisan lg comel :)