Jan 6, 2011

sy menangis tak semestinya sebab sedih, tapi sebab sy pelik.

assalamualaikum. hye selamat pagi, dah pukul 3 pagi. erm, ni bukan post emo, just nak cakap sy memang mudah menangis. call me weirdo or soft hearted or WEAK, i dont care, because this is me. and yar, soft hearted tu plg tepaat kot.

eh tapi ade yg pelik gak. this is quite fun because, ade benda yang korang memang tak tahu, i mean like, no one knows bertape sshnye sy nak menahan air mate, EGO weyh. hahahahahahha.

ini bukan nank cerita ttg menangis sedihhhh. tapi ape, kalau org terengganu kate "dok pasal2" yerlah tak sedih tak ape, dok pasal2 menangis. wuwuwuw. korang jangan gelak aaaa!



so, ape yg boleh membuatkan awk menangis?


**********


ini yang boleh membuatkan sy menangis BUKAN SEBAB SEDIH.
tapi sebab kesian, terharu, kagum, semangat, etc.


**********



yup, watching biggest loser. especially bile tgk TV sorang. selalunye, time makan nasi dpn TV.
hallmark mmg fav channel, so, sambil suap nasi, tersedu-sedu tgk die org. wuwuwuwuwu.
kagum sangat tgk semangat, and cam dpt rasekan semangat die org!



potong bawang ni adatlah der. esp bawang besar. dan kadang kalau tak tertahan sgt,
sy gi ambik sunglass. sunglass okay, biar dijamin tak kene mate.
wahahahaha.



okay. lepas tuuu, banyak lagi benda yang boleh buatkan sy menangis.


  1. yg ni time kecik je lah, tak boleh tgk ayam / lembu kene sembelih. kesian. nangis gle babeng. kene nganjing (ejek) dgn sepupu sepapat sampai skrng. kejam korang! tskkk.

  2. erm, ni pun dr kecik sampai sekolah menengah, erm, sampai sekrang kot. OKAY TLG JGN GELAK! sy rase meremang bulu roma + mata berkaca ble dgr lagu patriotik esp NEGARAKU. menggigil sy tahan kesebakan itu waktu nyanyi dlm kelas. HAHAHAHAHA. shaddap u!

  3. bile tgk seseorg tu mempunyai bakat yg sgt mengagumkan. cam hari tu adelah sy tgk video klip budak 12 tahun, masuk debate, international, she's singaporian ta silap. i was soooooo impressed till i cried watching it over & over again. yes it was just A DEBATE.

  4. OMG sy ta leh tgk OKU esp org yg buta + cacat anggota badan. mmg sy cepat kesian, cpt nak nangis, cepat rase cam, "haihh bertuahnye aku, kalau aku dkt tmpt die org belum tentu leh jd sekuat die org". mmg tahan je air mate everytime terjumpa. T____T

  5. kalau sy dapat jumpa dgn org yg sy adore & admire gile, sy akan menangis. menangis sambil cam "Oh my goddd, oh my goddd" sambil tgn tutup mulut, terlompat, and speechless. yer itulah gayenye waktu sy terjumpa LINDA NANUWIL AF2 utk pertama, & terakhir kalinye. gileee ta sangke dpt jmpe, and mintak autograph. muahahahha.

  6. tengok drama yg menunjukkan keberanian / semangat. yer sy tak nangis pun tgk cite cinta tu, and if i did, normal lah kan, sbb ramai je nangis tgk cite jiwang. tp sy nih jadi kategori pelik sbb nangis tgk cite macam --- cadet kelly, the blind side, erm, cite cite yg macam menunjukkan org yg cacat ke, blh berjaye dlm hidup. or cerita cam org yg gagal, tp keep trying until die berjaye. HAAAA. i am gonna cry tersedu-sedu bile tgk mereka berjaye sebab sebak gileee dgn semangat die org.

  7. erm, dgr azan blh membuatkan sy meremang bulu roma & menangis sebenarnye... camtu juga kalau dgr hadis, ayat Al-quran. i dont know why but i just did. sebak sgt rase..

  8. org lain yg bertunang, kahwin, sy yang nangis. yer entah kenape rase cam, aish sebaklah. cam, alahai, da jumpe dah org yg diciptakan utk dia. happy for them :')

  9. setiap tahun setiap kali result SPM keluar, sy memang nangis tiap-tiap tahun. wuwuwuwuwuw...


dah tammo cakap dah. nanti pecah semua rahsie besar. muahaha. dah okay lah nak tidur dah! and yar i know, ramai yg taw 1-2 dari senarai atas nih pun da cakap sy PELIK. haha.

and i only met 1 person yang rase pelik cam nih juga, Atika Azumi, sebab die pun menangis tgk biggest loser & cerita-cerita yang melibatkan semangat.

anyone else?

9 comments:

lelakiJAHAT said...

comel je,,,, :)
xpelik la..sbb anda memiliki jiwa...
hehehe....

BdkSukeNanges said...

Salam.

~saje nk share.mase kecik2 sy akn nanges klu tgk cite melayu.xkesah la psal ape pn..huhu.pelik tp benar.

fathiahRAIHANA said...

hehehehehe . suke la entry nieh . cute je akak nieh nangis sbb mende cmnieh :D:D:D:D

ra|nbOw said...

lelaki jahat : haha. bkn comel, tp segan pun ade. org lain cool, then cam kte yg lelebeyh. haha.

bdksukenanges : salam. ahah. ye keee? wahaha. itu mmg pelik tu. kalu cite drama melayu yg biase2 tu pun nanes eh? thee.

fathiah : hahahahahha. rindu awk! bkn cute dek. pelik. ahah.

lelakiJAHAT said...

hahaha...itu yang dipanggil jiwa...anda mempunyai jiwa yang halus.......

Atika Azumi said...

hahahahah. kelaka. tapi skang boleh la gelak. cuba bila terkena time tu. mmg senyap lah. and haritu masa malaysia final piala suzuki aff, i was really crying masa nyanyi lagu negaraku. even before tu masa nyanyi lagu kebanggsaan indonesia pun i da menangis tengok dorang punya semangat kenegaraan :')

biggest looser tu mmg lah. tiap2 kali tengok mst i menyorok sket xnk bagi family nampak i nk ngs. segan je. hehe.

la petite étoile said...

ehh, ada banyak benda kita sama :P

ra|nbOw said...

lelaki jahat : ahah. ye ke? tataw la. wakakak.

atika : hahahhaha. tahu punnn. samelah. mesti habis tahan da kalau time ramai2! tskk.

aiman : alahai same eh? sukenye saye!!! :)

lelakiJAHAT said...

ni kalau tgk wayang cite takers ari2...mst kene bawak tisu banyak,..klu x..abis la baju jd tmpt lap ingus..hehehe