Jan 9, 2011

2010 --- my family. my treasure.

hye assalamualaikum! :)

pelik tak kenape tak tidur lg? sebab hari ni pergi main badminton lagi, tadi malam, so macam kononnye segar lah kan. jap lagi mesti tidur mati. pftt. sambil sy tulis ni, eh type ni, sugar ade seblah laptop duk tepuk2 broadband! weyhhh. kang disconnect ni yang oi. tp skrng die da tdow. alololo.

btw, last few days ade seorg gadis tibe2 msg dkt FB. hehe. terkejut jgk, tp cam die ckp die silent reader blog. and the best part is, she told me --- "but i ska ur prjalanan idup..xsuma org bertuah dpat fmily cam u.." *thank you najihah* :)

btw, 2010 is seriously, was quite a good year. too bad lah kan kte ni x blh expect life indah2 je. nanti tak belajar ape-ape plak kan. okaylah, nak cerita ape yg jadi dkt fmly dlm 2010 nih!



omaigoddd. yes, peper & sugar muncul dlm hidup. *sambil type nih tgk sugar tdow kejap* ;')
comelnyeeeeeeee la. time mrka ni tdow pun, rase nak kacaw2 je! serius ble pergi holiday ke,
balik kampung lame sgt ta leh bwk ke, rase RINDUUUU GILEEEE!


it was our simplest eid, seriously it was, since ramai cousin dah kawin, so on. raya tmpt lain.
so tinggal lah kami berape kerat je, then cam spend bnyk mase dkt tganu.
tapi, raya kali ni pun x semeriah dlu lah, cuma mcm just nice, :)


mama maintain CGPA die gempak, anak die kalah jauh. master in account 3.9 above ye kwn2.
*jap apsal sugar duk goyang2 ni? ngigau ke? habis telinga, ekor, kaki*
insya Allah june 2011 ni tamatlah pembelajaran mama.


pindah rumah baru pada 1.1.2010 tepat. small condo nak compare dgn rumah2 before.
tapi oklah, 6 rooms, 5 bathrooms, 2 hall. tp alhamdulilah sgt, sbb rasenye x pindah da.
sampai abah pencen. tp bil elektrik cni cekik darah T___T


dpt anak sedare baru! ramai! dlm 3 org. yg ni amira. comel gileeeeeeee.
lg 2 org lelaki, anak kak long & anak kak aizam. :)


mak sue la, adek bongsu abah pun kawin. *wink*


dan seorang lg sepupu, kak lin pun menamatkan zaman bujang. :)



well banyak lagi actually suka duka family dlm tahun ni. biaselah, nama pun family kan.
  1. abah dpt transfer 2 KL finally, around august. setahun abah ddk sarawak sorang.
  2. alhamdulilah, kami sekeluarga, dgn fmly mama ngah, pergi umrah :)
  3. sepupu, badlishah dah officially jd Dr. Badlishah!
  4. ayie & aisyah denggi sampai msk hospital, pun alhamdulilah, dah sehat.
  5. faris pun, habis je degree, tak sampai seminggu terus kerja dkt SONY as engineer.
  6. kereta mama kene pecah & samun dkt traffic light tmn connaught, mama fobia lame.

dan banyak lg actually, tapi dah keliru tu 2009 ke 2010. haha. *weyh nape sugar ni duk gegar2, ngigau ke sakit? tskkk T___T* harapannye, moga 2011 ni ade banyak lg berita baik dlm family. aminnn!


4 comments:

ShukrY said...

ahahaha....bestnyee.....hehe

ra|nbOw said...

haha. thank youuu. mmg best :) alhamdulilah.

fatynadia said...

haha lawak gila la sugar. leh lak ngigau kan

anyways, semoga 2011 ni membawa lebih makna pada qila. me too, hope for the best to happen this year :)

ra|nbOw said...

hahahahha. itulah. selame ni ta penah plak die ngigau. wakakka. insya allah. amin. same goes 2 u lalink! :)