Dec 4, 2010

abah meeting, kami syok jalan di cameron highlands

assalamualaikum wbt. selamat pagi! ikut badan penat der, tp tah, ikut hati nak update, ikut nafsu nak tidur. cess. beklah, alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal ketiak. wahahaha. :P

1-3 dis, sy berada di puncak cameron highlands. abah ada meeting dgn pengarah2 lain, and ada trip golf jgk, and they were allowed to bring their fmly, which are about 12 fmly jgk la kan. and so, abg ayoub selaku driver baru abah pun jdlah pemandu yg pd mulanya malu2, lame2 da tak malu. hehe. loghat kedah bkn main pekat naaa... bkn men laju hg bawak sampai 150km/j. lawak die nih. haha...

1st day - 1 dis 2010, gerak around 945am dr rumah.

mule-mule berhenti dkt R&R tapah. mmg tmpt wajib berhenti!
kalau lah korang nak tahu, R&R tapah adalah R&R plg best dlm life sy.



lebih-lebih lagi kan, ada 'show me pink' setiap rabu, dkt Baskin Robbin.
sedaplah kan makan ice cream dgn mama :P


then sambung perjalanan, sampai lah ke Tanah Rata, Cameron Highlands.
tinggal di Hotel Century Pines.

hotel ni cam baru lagi. sy lebih sarankan pergi ke hotel equatorial, lg best :)
sini service die mcm slow sikit, makanan pun tooooo basic!


ptg lepas check in hotel, solat, terus pergi cari brg sikit. sikit je la baru 1st day. hehe.


sy rasa cam penjual strawberry skali sbb merah merah. HAHA


2nd day - 2 dis 2010 --- strawberry park, souvenir shop, tea farm
9am - strawberry park

moh ler berjalan dgn auntie-auntie.
hari ni semua suami-suami main golf :P


dkt strawberry park ni, ada mcm2. tak ter-snap lah semua pixca.
basically cactus, bunga-bunga, sayur2, esp those plants yg ssh nk jmpe dkt mlysia nih.


cactus ni dr sekecil-kecil ibu jari, sampai sebesar-besar budak darjah 6. serius!



bunga-bunga banyak lagi fresh. pilih je der.



salad, kobis, lg tak yah cakapla kegebuan die...



atas kepala, ada pokok anggur yg baru nak berbuah. perghhh...



strawberry ni mmg da sinonim sgt dgn cameron highlands kan.
sy pun tak gila sgt strawberry. ahah.



then dkt cni, ada bnyk menu yg basic dia based on strawberry.
drpd ice cream goreng, cake, waffle, shake, yoghurt, sundae, pudding, u name it...



sy mmg pilih ice cream goreng pnyeee...
dgn strawberry fresh + whip cream.



siape ta penah tgk ice cream goreng, dlm die cam nih. :)


then gerak ke tmpt ke-2, souvenir shop. yg cam best, sbb dlm dia ada taman!

sini mcm-mcm ada, tp kene pandai pilih, sbb ade brg dkt luar lg murah.




ske bunga daisy. sbb die simple, just nice.




tah lupe da name die ape,



periuk kera ni pun mahal. tp mmg pokok ni cam lawa an!



ok, tu mama pilihkan bunga kayu utk kwn dia.


3rd place - ladang teh. hujan lebat daaa.
so mcm blh tgk kedai teh, dan ladang teh dr jauh.

sini semua jenis teh ada. sebelah kedai ni, ada kedai teh.
korang blh minum fresh-fresh. ala-ala starbucks.



ni lah ladang teh tuh. besar amat sgt sebenarnya.
tak muat skrin. '-___-''


then 3rd day - 3rd dec 2010, kul 9am td kte org da gerak balik. just quickly last called utk shopping souvenir. and yer, happy 24th anniversary mama & abah! :)

2nd day sy demam teruk, sakit tekak, sakit kepala. hari-hari hujan. tp, cameron highlands ada pasar malam yg best jgk walaupun kecil je. situuu, barang jauhhhh lg murah!

dan buat pertama kali melancong dgn fmly, semua perbelanjaan guna duit sendiri. dah besar dah ;') tak beli apa pun utk diri sendiri, just strawberry headphone. and mama belikan selipar strawberry gebu. baik sungguh rasa sbb tak beli langsung bunga segar-bugar tuh. :P

oklah tu je, siapa yg belum pernah pergi, pergilah. pengalaman. siapa yg dah 3x pergi mcm sy, ok dah, bosan dah. HAHA. till then, next week --- genting highlands, insya Allah! :)

4 comments:

ainaaamira. said...

R&R Tapah = Favourite !!!!! HAHA. seriouslyyy. Balik Penang mesti singgahhhh.

ra|nbOw said...

hahahhahaha. samelaaaaa. ak pun selalu singgah, WAJIB.

Ika Elmo said...

dah bc entry ni haritu tp baru ade can nak mengkomen.

btw..

i cant remember the last time i went to cameron. tapi sekarang nie rasa naaaaaaaaaaaakkkkk sgt pegi. cuma now dah duduk jauh mcm susah nak pegi becuti ngn fmly. adik beradek pon dah besa2, dah keje, keje sume laen2 masa. so nk dpt chance tuh sgt susah la. *ttbe terluah prsaan kat sini hahaha*

anyways. i loveeeeeeee strawberries! <3333 and u shud put more pics of urself. you look pretty! :D

ra|nbOw said...

a'ah. adek badek ika sume da besar2 kan... eheh. ta pe ta pe. nanti insya allah ade rezeki pergi jgk! :)

oh ye ke. bnyk gle strawberries, ika mesti gle kalau g sane, all the stuffs pun strawberry. ahah

ahaha. yg last itu tidak benar. sy biase sgt. eheh.