Dec 26, 2010

heh.

nothing much. just wanna remind myself. be thankful.
alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah.
the more they hate, the more they leave,
i am closer to the ONE. :)

Photobucket

here's the thing.

- i've another blog since 29th july 2010. which is totally private, which contains all the sad dark story. sorry for not telling.

- ENT records at HUKM, Ampang Puteri, and this upcoming January 2011, Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan.

- and u know, this girl who hated me over for a guy, and a guy who hated him for attacking me without a reason, the funniest thing is, they are now totally OKAY after i left him back then. wish both of u happy. u deserved each other. (well, sarcastic) and THANK YOU FOR MAKING ME FEEL LIKE A PUPPET of your schoolmate.

- nothing much. i miss those who leave. and i appreciate, and love those who stay. :)


happier. stronger. better.


Dec 22, 2010

tolong doa ye? terima kasih.

assalamualaikum. harap semua sihat je. yg tak sihat, jgn pandang remeh. sila ke klinik atau farmasi asap, makan ubat. hargailah sikit kesihatan yang tuhan kasi tuh. jgn jadi bodoh sombong.

maaflah kalau susah utk dihubungi. HP semua boleh kata silent. tak ber-charge. most of the time makan, tidur. CEHHH. tak sihat pun makan tak ingat. :P selagi boleh makan, baik makan. dalam bulan 1 nanti, proses permakanan tu akan terganggu kejap T_______T


sebab tu tak update blog sgt, tak update FB sgt. jarang sgt online. i might look normal from the outside, totally normal. Only god, me, the Dr knows inside. fineeeee. ta de cancer, leukemia or what, but still it is something related to the biggest everyday-process-in-life. so jadilah cepat penat, sakit dada, demam on-off, mata berair.


bile camtuh, mimpi pun tak best. syaitan lagi suke. kejap ko terjage. malam tadi terjage sharp at 12am. seriously sharp, terus cari mane abah? sbb tidur dgn mama. cari abah 1 rumah. abah tak de. sekali abah baru otw balik, dr reunion dgn kawan-kawan. cuak owhhh!!! T___T


erm... tak tenat pun. jgn risau. sy cuma nak minta, minta sgt tlg doakan utk semua ahli keluarga sy. i don't know somehow it seems like everyone pun nak sakit. sakit yg, teruk. bukan setakat pergi mkn panadol, then okay.


Di Kuantan...

ayie, aisyah, abg ayum (suami kak ngah) semua dkt hospital. ayie & aisyah denggi. abg ayum asma... ayie makin teruk. aisyah makin pulih, abg ayum pun makin teruk.

Di KL...

kak lin & abg zul demam sakit tekak, selsema semua. tapi dah seminggu. Su pun masuk hospital, demam virus. more than a week. semalam, mama abah pun tak boleh tidur. tiba-tiba mama selsema teruk, abah sakit tekak & demam. abah kalau demam teruk :(


Photobucket

Just... tolong doakan semuanya okay ye? thank you sgt-sgt. take care semua.



Dec 18, 2010

Kelantan-KL-Kelantan

salam. so, what's up? aku agak frust neh sbb tak jd gi Tambun Perak, which is why i'm writing right now, sebab ak demam panas. wuwuwuwuw T__T semalam ak sampai KL lewat ptg, aku tidur around 10pm, sbb aku dah rase badan aku panas lagi. sekali kul 3 lebeyh pg td ak terjage, badan ak panas gile, mata aku berair, tekak nak telan air liur pun sakit sampai ke telinga & kepala. aku mkn obat demam, baru blh tidur semula. tak pe. dah makin ok sikit. :)

13th-15th december, isnin - rabu, sherry, kwn gile wkt ak dkt MRSMKL dlu dtg stay dkt rumah aku. so here's the thing. die sampai isnin tgh hari lunch, then aku gi karokae dgn mama pun join dkt wngsa walk :P 2 jam = 60hinggit ++ 2 air + pop corn. perghhhh. baru ku tahu suara sherry sedap & leh tarik panjang-panjang. aku? melalak je. wakakaka.



the next day 14th december, selasa - ajak yamin, naiya, ronggeng sekali. KLCC je. sbb last hari tu da bwk sherry gi mid valley. tinggal kte org ber4 je la ade dkt KL buat masa nih. tak tgk movie, ia btol2 hari sherry, sbb kte org teman sherry shopping je. HAHA. dan kebetulan, semua pun pakai hitam, cam black metal and duit aku habis utk makan je hari ni. ice cream, lunch, mark & spencer cookies. muahaha.





makan gelato fruity, ice cream itu WAJIB.


naiya, yamin. tak habis-habis spaghetti carbonara.



habis segala pokok pun bantai. ingt dkt KLCC ta de pokok?



wuhuuu. bkn selalu nak ambik gmbr latar belakang KLCC.


okay ini lawak sbb ak suruh die org sengih JGN NAMPAK GIGI.
sbb kte org mmg ta biase sengih ta nampak gigi neh...



HAAA. like this lah!
SENYUM NAMPAK GIGI sampai ke telinga.



tangan naiya panjang, hebak ambik gambak semua 4 org. :D


15th - 17th december, rabu - jumaat. aku naik flight ke kelantan dgn sherry. dekat kelantan ni pun ak tak beli hape, like mmg tak beli hape sbb ak ade cash in hand RM100 je. itu je. which is kalau aku nak beli kain batik, tudung ke ape, mmg nanti aku pun serba salah sbb nanti tinggal sikit gile takut kalau ade apa-apa emergency, so i spend it all on FOODSSS. and thank youuu sherry, umi, aeh sebab banyak gileeeeee aku makan dkt KELANTAN!




1st day, and last day before aku balik, aku minum air nih ---
best durian belanda juice on earth.
dkt Sim Cafe, Kg Bendahara, Kelantan.



siap ade patung predator lagi.



sizzling die tayah ckplahhh banyak gile, kenyang gile.


lepas tu aku mkn ice cream yg sgt besar dlm kon panjang for only RM 3.50, aku cam sgt terkejutttt. malamnye aku gi pasar mlm pasir mas, beli nasi kerabu, and macam-macam lg tapi aku membisu sebab aku diarahkan berbuat demikian sebab nnt die tahu aku org luar, die jual mahal.

esoknye, aku dibawa ke pasar lama, pasar baru, tak lupe rantau panjang yg panas amat sgt sampai aku dah jd burn berkilat nih. breakfast nasi gulai okayh! yg sedap gileee dkt sekolah zainab, which is macam nasi ayam dara lah ye kwan-kwan di KL. tgh hari tuh ak yg still kenyang, makan laksam plak. tp mmg berbaloi, penuh kot die buh dkt aku, 2 hinggit jeeeeeeee.



laksam, laksa penang, laksa kuah lemak.



cara masak akok tradisional. siapa tak kenal akok tuh, mmg bandar la korang! :P


then gi rantau panjang, baliknye makan akok segar, malam tuh makan nasi kerabu lagi, yong tau foo, colek, semua hasil umi & sherry yg rajin memasak, membeli dan ak sgt terlebeyh makan dekat sini!

17th december - last day, breakfast nasi goreng sotong cam best, lunch lagi air durian belanda, claypot tomyam mee, and aku yg gelabah sbb dah lambat check in kul 2pm, terus boarding, fly around 3pm, back to KL.

ambik ko, hari ni demam terus. wuwuwuw. ape pun thank you so much everyone esp mama abah sbb bagi peluang utk jalan sendiri, umi sherry aeh sbb layan habis baik. till then!



Dec 13, 2010

past few days includes yesterday


okay i'm gonna make it short, i need to rush to LCCT around 9am since i'm going to fetch sherry. just got back from melaka yesterday. and still, i need extra sleep :P


last friday, 10th december, i went to KLCC with leon & salghee. lunch, movie, that's it. simple but it means a lot to me, susah kot kte org nak jumpeeee!!! esp producer si leon tuh. hua3. thanks friends!


leon & salghee.



my soul to take. not bad.
bukan hantu, tp macam more to roh-roh & suspend la weyh!


12th december. sunday. went out, and tgk semuaaa movie best (narnia, rapunzel, etc) full the whole day, like all around KL. so, lunch at secret recipe, and then without a proper plan, went to malacca, just to eat asam pedas. yar. call me crazy. us. :P

so mmg tak bawak la camera kan, dgn simple nye, terus pergi lepas lunch. panas gile weyh melaka. panas sgt amat. sorrylah gambar camera 2.0 MP je!

minyak : RM 50
tol (2 ways) : RM 24.40
asam pedas (for 2 icludes drinks) : RM 17












TERBAEKKKK.




oklah, mandi, siap, and nak pergi LCCT ambil sherry from Kelantan. take care!


p/s: thank YOU bawak i pergi melaka! sila makan ubat, get well soon! :)


Dec 8, 2010

genting highlands, percutian pertama sendiri.

salam. hye semua. i miss my blog. this blog. tp macam, tah ta de prasaan plak nak hupdate. muahaha. padahal dah tak kerja, dah start musim rehat, tp kalah time kerja plak. perghh.

btw ak cam bnyk berfikir la these past few days. meeting with a lot of ppl, talking with the adults, trying to understand more bout respect towards each and everyone of us. hurmm. serious shit ak rase cam ak mati time kiamat. get it? ak rase amat x lame je lg kiamat owh. gle bnyk lg kekurangan ak. hurm.

by the way, last monday & tuesday (yesterday) i went to genting. bajet sendiri, pergi sendiri dgn kwn-kwn je --- utk pertama kali dlm life aku. and baru aku faham, kenapa ramai ibu bapa yg berkemampuan sederhana, sentiasa berfikir utk pergi bercuti. kanak-kanak, try faham ibu bapa anda ye :') i love you mama abah. ok back to the topic, duit minyak, duit tol, duit hotel, duit makan, duit souvenir. bukan murah taw taw. marilah berjimat! (kempen oleh shopaholic)

Photobucket

ak tak pergi outdoor park pun. since sampai, nak tunggu check in counter je dlm 2 jam. perghhh. berjanggut owh. habis cite mr bean tu dkt TV ak tgk --- first world hotel, deluxe room RM 245 (peak season) tp kte org bayar RM 90 je sbb kte org gune voucher. bijak kannn. kulit aku gebu je sejak balik dr cameron & genting nih. muahaha. sekarang tak dah la. oh KFC die mahal sikit dkt sana, snack plate & dinner plate pun lain sikit, ade add on wedges.

btw it was cool. i did spend a great quality time with loves one. :)

esok aku maybe pergi tgk motorshow dkt PWTC, then kalau ada rezeki aku nak tgk Narnia, which aku rasa tak dapat pun. sobbb. tu je lah buat mase ni. aku banyak lg nak celoteh, lain mase yerh! take care, till then people!

Dec 4, 2010

abah meeting, kami syok jalan di cameron highlands

assalamualaikum wbt. selamat pagi! ikut badan penat der, tp tah, ikut hati nak update, ikut nafsu nak tidur. cess. beklah, alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal ketiak. wahahaha. :P

1-3 dis, sy berada di puncak cameron highlands. abah ada meeting dgn pengarah2 lain, and ada trip golf jgk, and they were allowed to bring their fmly, which are about 12 fmly jgk la kan. and so, abg ayoub selaku driver baru abah pun jdlah pemandu yg pd mulanya malu2, lame2 da tak malu. hehe. loghat kedah bkn main pekat naaa... bkn men laju hg bawak sampai 150km/j. lawak die nih. haha...

1st day - 1 dis 2010, gerak around 945am dr rumah.

mule-mule berhenti dkt R&R tapah. mmg tmpt wajib berhenti!
kalau lah korang nak tahu, R&R tapah adalah R&R plg best dlm life sy.



lebih-lebih lagi kan, ada 'show me pink' setiap rabu, dkt Baskin Robbin.
sedaplah kan makan ice cream dgn mama :P


then sambung perjalanan, sampai lah ke Tanah Rata, Cameron Highlands.
tinggal di Hotel Century Pines.

hotel ni cam baru lagi. sy lebih sarankan pergi ke hotel equatorial, lg best :)
sini service die mcm slow sikit, makanan pun tooooo basic!


ptg lepas check in hotel, solat, terus pergi cari brg sikit. sikit je la baru 1st day. hehe.


sy rasa cam penjual strawberry skali sbb merah merah. HAHA


2nd day - 2 dis 2010 --- strawberry park, souvenir shop, tea farm
9am - strawberry park

moh ler berjalan dgn auntie-auntie.
hari ni semua suami-suami main golf :P


dkt strawberry park ni, ada mcm2. tak ter-snap lah semua pixca.
basically cactus, bunga-bunga, sayur2, esp those plants yg ssh nk jmpe dkt mlysia nih.


cactus ni dr sekecil-kecil ibu jari, sampai sebesar-besar budak darjah 6. serius!



bunga-bunga banyak lagi fresh. pilih je der.



salad, kobis, lg tak yah cakapla kegebuan die...



atas kepala, ada pokok anggur yg baru nak berbuah. perghhh...



strawberry ni mmg da sinonim sgt dgn cameron highlands kan.
sy pun tak gila sgt strawberry. ahah.



then dkt cni, ada bnyk menu yg basic dia based on strawberry.
drpd ice cream goreng, cake, waffle, shake, yoghurt, sundae, pudding, u name it...



sy mmg pilih ice cream goreng pnyeee...
dgn strawberry fresh + whip cream.



siape ta penah tgk ice cream goreng, dlm die cam nih. :)


then gerak ke tmpt ke-2, souvenir shop. yg cam best, sbb dlm dia ada taman!

sini mcm-mcm ada, tp kene pandai pilih, sbb ade brg dkt luar lg murah.




ske bunga daisy. sbb die simple, just nice.




tah lupe da name die ape,



periuk kera ni pun mahal. tp mmg pokok ni cam lawa an!



ok, tu mama pilihkan bunga kayu utk kwn dia.


3rd place - ladang teh. hujan lebat daaa.
so mcm blh tgk kedai teh, dan ladang teh dr jauh.

sini semua jenis teh ada. sebelah kedai ni, ada kedai teh.
korang blh minum fresh-fresh. ala-ala starbucks.



ni lah ladang teh tuh. besar amat sgt sebenarnya.
tak muat skrin. '-___-''


then 3rd day - 3rd dec 2010, kul 9am td kte org da gerak balik. just quickly last called utk shopping souvenir. and yer, happy 24th anniversary mama & abah! :)

2nd day sy demam teruk, sakit tekak, sakit kepala. hari-hari hujan. tp, cameron highlands ada pasar malam yg best jgk walaupun kecil je. situuu, barang jauhhhh lg murah!

dan buat pertama kali melancong dgn fmly, semua perbelanjaan guna duit sendiri. dah besar dah ;') tak beli apa pun utk diri sendiri, just strawberry headphone. and mama belikan selipar strawberry gebu. baik sungguh rasa sbb tak beli langsung bunga segar-bugar tuh. :P

oklah tu je, siapa yg belum pernah pergi, pergilah. pengalaman. siapa yg dah 3x pergi mcm sy, ok dah, bosan dah. HAHA. till then, next week --- genting highlands, insya Allah! :)