Nov 15, 2010

hari yang 'terik'

assalamualaikum wbt. hari yg terik. buat ak rimas sgt. panas dlm, panas luar. hurm. imy bby...

malam ni dijangka ak akan tidur awal. sbb semlm kurang tidur ++ hari ni terlalu penat. no one bother.

hari ni, aku shoot di SMK Victoria atau lebih dikenali dgn Victoria Instituition. sape x pernah dgr nama skola ni, jgn ngaku org Mlysia eh :P haha. x de la, if korang google VI, mesti ade result top-top pnye. VI ni sgt faymes, ye time ak bdkn hingusan dlu pun ak slalu teringin ade bf bdk VI kerana mitosnye bdkn VI ni pandai2, handsome2. hua3... tu dulu lah time sengih keluar hingus lg!

oh ak shoot utk dokumentari, fokus ttg Pancaragam die org. oh ak sgt bangga dgn pancaragam die org! another reason to love Malaysia --- mereka wakil Malaysia every year ke peringkat antarabngsa utk pertandingan pancaragam nih. and and, die org dah bnyk kali gondol JUARA ok! *bukak mate luas-luas!* dan sekolah die mmg sgt amat klasik, buat org berjiwa klasik cam ak ni lebyhh sukeee :) siap ade muzium skola VI!

muzium ni berkunci. tapi dibuka khas utk kte org ok. jom tgk!

abg man cameraman, dgn kak laily :)
tgh briefing nak interview budak comel ini. eheh.

ok this is a part of the museum. ade sgt bnyk benda klasik!


nampak tak lencana VI? still sama sejak lebih 100 tahun dulu.


wkt kecik pun, ak jmpe mesin type yg keyboard die petak,
bkn bulat mcm ni. *kagum*


gong ni menarik minat ak somehow. and ak mmg ketuk gong tu.


see the capture! "penyerahan kuasa jepun pada 12 september 1945"
di dlm dewan sekolah VI yg masihhh same mcm skrng!


penghargaan utk warga VI, khas dr...
perdana menteri pertama kita!


then setelah settle interview, shoot sikit sekolah, balik office. lunch hour, and then gi putrajaya plak. kali ni sy kene drive sendiri, since abg man (cameraman) ada kerja lain, kak laily plak x reti bwk auto, reti bwk manual je, *pelik kan* so mcm, kene la drive wlpun time tu ngantok gile. wuwuwu. and tak pernah drive sendiri sampai putrajaya. 1 kejayaan baru! yeayy. guess what, 1st try from Ukay Perdana to Putrajaya, 40 minutes. ok la tu kan. :D


SK Putrajaya Presint 9 (1)
first time ak jejak kaki ke sekolah kawasan Putrajaya


CANGGIH KAN design skola skrng? perghhh. mcm kolej dah!
tp ak rase, ak lg ske design skola rendah ak zaman 90-an tuh :)))


well actually ak singgah sini 10min je. teman kak laily ambil video tarian budak sekolah je. then balik office, sampai la around 245pm. then ak blk rumah around 430pm. hujan rintik2. buat ak bertambah rasa tak sabar nak sampai rumah... :P

sampai, parking, ak lepak dlm kereta dlu. duduk, rehat, dgr lagu, sambil tgk air hujan menitik atas cermin kereta ak. tak lama tu hujan mula berhenti, ak nmpk ada sinaran cahaya di sebalik awan. lepas hujan, ada pelangi. kan? well, i believe there is :)


dlm kereta layan otak melayang-layang.

masuk je rumah, ak disambut dingin oleh 2 ekor kucing ak. kenape dingin? bkn die org sepak ak, no no no, tp dia org TIDURRR BAIKKK PUNYEEE. haha. geram seyh! terus ak bukak lampu, kacau2 2 ekor anak kesygan aku nih -- sugar & pepper! :)


taw lah kan hujan syok tidur! baik pnye landing. pftt~

sugar dah besorrrr. kan kan kan? :D


pepper makin kurus sbb sakit :(


oi bangun! demok da kaw! tp ta pe... sy syg awk :)


pepper ni ske laaaaa!!! haha. geram taw!!!
pepper tlg menguap utk tuan die nih. :P


hurm. hujan ke, panas ke, life goes on. selagi kau hidup, ak percaya, tu tandanya kau masih ada semangat. teruskan.

till then, take care. astalavista!

2 comments:

fatynlicious said...

ahahahah pepper suka menguap macam tu kan? nampak comel jaa.

btw, fatin yang jauh dekat penang ni pun dulu bercita cita nak ada bf dekat VI taw. wehuuu, tapi tu dulu laa

ra|nbOw said...

hahahaha. mmg pepper tuh! wakakak. see, fatyn pun taw ttg bdk VI. haha