Nov 12, 2010

dinner hari ni adalah steamboat yummy-yummy.

assalamualaikum. *selamat malam. mimpi indah.* huhu. tu namenye suruh diri sendiri tidur.

hari ni agak ok. sibuk, tapi rasanya not bad :) bangun pagi2 630am. work. well for today, banyak berborak dr bekerja. since everyone pun nak pergi shooting jauh-jauh esok. tinggal sy dgn kak laily. T___T abaikan. pukul 3 lebih, balik! HAHA. hantu punya budak.

sampai rumah, lepas asar, pergi Carrefour. teman mama cari kasut & baju. next pit stop, JJ Setiawangsa. we ate Baskin Robbin ice cream, *nyum nyum* and i bought few stuff at Watson's. balik rumah, maghrib & rush to Setiawangsa, for dinner.

sila datang. di area kedai makan baru dkt uptown setiawangsa tu.


buffet - RM28/person. lot of foods.


siput sedut! kerang! kepah! ketam! ikan!


chicken, beef & lamb.
variety of taste. they have honey, BBQ, black pepper, curry, etc.


when it comes to steamboat, u know this is A-MUST.


lot of choices of sauce as well. ketchup, black pepper sauce, etc.


sy suka bakar, drpd sup. :)


first round!


second round!


third round!


ok surrender, tunggu mama abah je makan.



ape jgn ingt 3 round tu dah banyak. kira sikit la sy mkn tuh :P sebab, hari ni sgt kenyang. makan sgt banyak. betul tak tipu, tak gedik! buekk. sy dah makan:
- lunch maggie goreng! FINALLLY BBY.
- tea time TRIPLE SCOOPS baskin robbin (share dgn mama) whatever. HAHA.
- dinner. 3 round steamboat.

WELLLL.... *muka bangga*

oh ye. nak tunjuk jgk apa sy beli dkt watson's tadi. yar yar, kepoh, but lantak lah. sebab ape, sebab ni baruuu PERTAMA KALI sy beli 3 benda ini. so rase macam excited melebih lah!



Za lipgloss. Za lipstick. Silky Girl gel eyeliner.
siap ade lip plumper bagai. i love the color, quite more to orange.
hari tu duk cari dkt bodyshop, tp orange tak ade.

1st time nak try gel eyeliner. first time juga beli yg silky girl.
first time beli product Za. dan juga 1st time beli warna orange. :P


oh brooch ni murah amat. tu sy beli.
2 utk RM 15. muahahha. ++ cantik :)




sejak kerja ni sy agak kedekut, atau blh ckp jimat la jgk. and ingt ye, lipstick dan lipgloss di atas tidak akan dibeli lg sehingga at least JUNE 2011 sbb sy mmg sudah ade bnyk lip gloss tak hingat punye!

and, jgn segan2 ajak sy mkn buffet, pasti tak rugi duit anda :P ok selamat mlm!


8 comments:

.Nora Kacak. said...

neh lawan tokey nampak? hahaha. neyh org tak reti makan siput sedut taw sepanjang hidup neh, gila kesian. hahaha. rm28 eyh? dah standard seoul garden. gilaaa sedap dop?

sy nk try yg sekinchan tuh tp diorg cakap mahai, teruih tak jadi. ahhaha

fatynlicious said...

amboi, sakan. sedapnya tengok qila makan seafood. nak jugak!

and lipgloss n lipstik. fatin tak pernah pakai skarang ni. sebab entah tak selesa.

bestnya qila. sesuai ja pakai lipglos n lipstik tu wee :)

ah gel eyeliner baru dari silkygirl? nak try jugak nanti

ra|nbOw said...

nora : HAHA. tak terlawan lg taukey daaa :P seriouslyyyyy x reti mkn siput sedut? 1 of my fav lauk kot. hehe. oh ye ke? nnt try sane plak la.. huhu. sedap :) sekinchan tu mmg mahal gle pun. huhu

fatyn : hahahahaha. itulah kalu ade fatyn, ade geng da nih. ahah. laaa? ye ke? qla ske beli. pakainye mls. tu jd bnyk tuh. wuwuwu T___T ahah. yup, so far lip gloss n lipstick blh pakai bnyk jenis. hee. ske! a'ah baru & & cpt gleeee sold out!

.Nora Kacak. said...

btoi, tak reti, dah try byk kali, haram semput gila. hahaha.

-azwanbakhtiar- said...

serius. makhluk2 bayan lepas tak ramai yang reti makan siput sedut.

xda dalam ekosistem.

ra|nbOw said...

nora ; semput? AHAHAHAHHAHA. XD

azwan ; hehe. ak jmpe korang smue ak nk buat pertandingan sedut siput sedut la. XD

Ika Elmo said...

ika ada lipgloss maybelline kaler lebih kurang camtu. hee. :)

ra|nbOw said...

oh ye ke? ika da try gel eyeliner? try la. senang je rupenye. nice plak tuh. easier then liquid. mcm combination pensil + liquid :)