Oct 11, 2010

harap-harap 1 hari nanti body shop ambil sy jd duta mereka :P

salam. selamat mlm semua! akhirnya merajinkan diri menulis. kalau tak, nnt semua berkepam lepas tu tak tulis lepas tu nyanyuk! wuu. dahlah malam2 buta nih gi kunyah kerepek pisang plak! hoiii. ske memberi lemak pd yg terlebeyh lemak. :P *refer to AQILAH AMIN*

malas ckp bnyk. hari Ahad, semalam, bosan2 duduk dpn tv dgn fmly, keluarkan semua brg body shop yg ade. nak tgk jgk ape yg dah disumbangkan kpd body shop yg tercinta sejak muda-mudi lg. nak snap gmbr lah nih, beria nak tulis blog ++ nak tgk stock ape yg da nak abis or available. blh bajet! hee.

sekali faris ckp daa "awk mmg ske brg body shop ke? banyaknye. awk nak jual ke?" GAAA. tak jual! gile ape. hoho. da beribu menyumbang kpd mrka, tidak akan dijual! :P by the way. body shop is a very great product. i mean maybe tak sehebat SKII, etc tapi 100% natural & baik utk kulit sensitif mcm kulit sy. dan dia tidak bertindak sepantas kilat, it takes time, slow2, so mmg die naturally nice.

Photobucket
ini dia shampoo banana banane, diikuti shower gel satsuma. sy jg gune shampoo ginger dia.
elok utk scalp ++ shower gel plak, strawberry is the best! love it!


Photobucket
oh seaweed! cleanser. toner. make up remover. moisturizer. night cream. mask. tp selalu pakai cleanser dgn moisturizer je. :P then ada botol kecik comel2 tu utk travel pack.


Photobucket
lotion comel botol kecik - LOVE rainbow2!, lotion white musk SE, body butter! semuaaa best. skeee :) body butter tu baru je try, dan mmg best. dia pnye texture pun lain skit dgn lotion.


Photobucket
perfumesss! kanan sekali LOVE tu tak guna lg :P strawberry sedang guna. strawberry tu cam kembang2 la gune sbb ta de dkt mlysia lg. oh sungguh keanak-anakkan! 2 lg di tgh tuh, jarang gune. ahah. sbb da bosan dgn bau die. pfttt.


\Photobucket
set eyeshadow & blusher + compact powder + mineral powder + sponge + single blusher. set eyeshadow & blusher tu mcm mane yg blh nmpk, eyeshadow bnyk lg. sbb ta reti pakai! :P compact powder, 1st time try yg round, ta bape seswai la dgn muke sbb die mcm kering. tp yg foundation flawless (bentuk segi4) mmg terbaek! LIKE! mineral powder, mahal, tp ta reti gune sgt. pfttt. blusher, mmg best!


Photobucket
last but not least, lip balm + blusher brush + mineral powder brush + lip stick + lip blam + vitamin e moisture cream + sikat rambut. semuaaaaaa sgt amat nice, soft, smell good! :)


haaa. ni baru sebahagian. kalau blh kumpul semua dr dulu kala, uiyooo, mmg best lah kan masuk pertandingan BODY SHOP BIGGEST FAN :P



8 comments:

.Nora Kacak. said...

masyaallah.. ini gilaaa!

ra|nbOw said...

hua3. ape yg gileee? ngeee XD

Atika Azumi said...

kalau mcm ni bole lah masuk cimb contest. hehe. mana tau u dapat prize yg voucher the body shop tu. nnt i send link.

Anonymous said...

eh, kacak qila pakai seaweed jugak ea?sama la kita..hehehe...suke!mosturizer dia lembut d tangan...haha!suke n3 nih.. :)

Ika Elmo said...

like this entry 1000000000x kali. u know i do! hahaha. btw mmg siyes banyak gila kot barang body shop qila. sukaaaaaaa! evrytym masok kdai body shop msti mcm ada sum kind of happy feeling. heee :)

ra|nbOw said...

atika ; haha. thanks babe!!! dah masuk. heee :D

izah ; ahah. mmg pakai tu pun slame ni sbb combination skin :)

ika ; hahahahha. tawwwww!!! a'ah btol3. mesti nak msk jgk kdai die wlpun ta de ape pun na beli! huhu.

nadya ajhman said...

huhuuu... sy mmg tau awk giler bodyshop dr sekolah lg.. hehe.. no wonder la byk giler brg die...tu x kire time dolu2 lg..huh

qilah, i thnk u should run one of the branch lah..haha.. *tetibe dr broadcast lompat msuk bisnes plak.. hikhik.. ;)

ra|nbOw said...

naiya ; haha. taw x pe. jd fhm2 la ye. hadiahkanlah. HAHA.

uiyooo. kalu dpt contract bukak branch die, mmg kte happy gle :)