Oct 29, 2010

malam pengepit wedding kak lin!

salam. disebabkan ia adalah majlis perkahwinan, yang jarang-jarang berlaku dalam keluarga sy *anak tunggal lah katakan*, tak adalah sampai sepupu kahwin every year kan. So, sila lah tgk semuaaa GAMBAR BESAR GEDABAK :P

date : 23rd october 2010

venue : Dewan Jubli Perak, Teluk Cempedak,
Kuantan, Pahang

time : 8:00pm - 11:30pm


ini adalah pelamin di saat semua orang belum datang. putih-cream.

wedding cake.
tempat makan high table pengantin.


CRAZY COUSINS - engineer. architecture student. astro. chef. Doctor.
and that tiny little one - aisyah, a 1o years old budak kecik :P


i snap this picture and i love it so much.
cam cantik gile, TAK ADE EDITING OKAY!

kak ngah dgn anak abg boy yg SUPER HYPER - amsyar amar.
die panggil sy 'auntie QIYAHHH' pfttt. ''-___-''

ini konon berangan lah. tak kuasa nak kahwin sepupu. wahaha.

abg boy dgn kak aizam. kak aizam tgh tnggu masa nak bersalin :)
mereka sengal. jodoh melalui internet wkt both of them study dkt UK. hee.


and then, semua guest dah balik, berangkat pulang... MAMA org pertameee pergi karokae. adehlah. sempoi betullah mama. apsal anak die ni pengecut, penyegan teramat sgt ha? wuuu T__T and guess what, mama jugalahhh org pertameeee mulakan POCO-POCO.

azwa (2pupu), aisyah, mama.
mama start poco-poco. seorang die je!!!
lepas tu kak ngah, lishah, faris, aisyah, teh,
kawan-kawan kak lin, SEMUAAA join & belajar time tu jgk ''-___-''

okay, balik rumah dah around 1am. bila semua dah sampai rumah, angkat-angkat barang... tibe-tibe baru perasan... "siapa ambik pengantin?" semua org tertnggl pengantin. lepas tu pengantin SMS - "lin tumpang kawan" hua3... kesian tak pengantin tumpang kawan? HAHA.



a part of those gift. most of them mmg blender, gelas, rice cooker. etc.

sampai rumah lepas tumpang kawan, terus buka hadiah. dgn gown2 tuh.
sbb semua org dah mengantuk nak mati. HAHA


it was greattt... aman, semua org enjoy, well terutama mama lah kan. die yg mula karokae & poco-poco dlu. huu. bunga telur segala goodies, habis. makanan pun okay, baju kak lin pun cantik-cantik. and the next day, semua muka penat tak boleh blah. dan semua pun beransur pulang, utk kerja...

so, who's next? sy bet kema. after kak sally. HAHA :P

now i feel like running, backwards.

this could be ur 'face of guilt', Mc Dreamy.

i do feel like crying, alone now.
*sekejap je suka duka tu silih berganti. life, as we know it*



At the end of the day, when it comes down to it, all we really want is to be close to somebody. So this thing, where we all keep our distance and pretend not to care about each other, is usually a load of bull. So we pick and choose who we want to remain close to, and once we've chosen those people, we tend to stick close by. No matter how much we hurt them, the people that are still with you at the end of the day - those are the ones worth keeping. And sure, sometimes close can be too close. But sometimes, that invasion of personal space, it can be exactly what you need.

At the end of the day, there are some things you just can't help but talk about. Some things we just don't want to hear, and some things we say because we can't be silent any longer. Some things are more than what you say, they're what you do. Some things you say cause there's no other choice. Some things you keep to yourself. And not too often, but every now and then, some things simply speak for themselves.

Maybe we're not supposed to be happy. Maybe gratitude has nothing to do with joy. Maybe being grateful means recognizing what you have for what it is. Appreciating small victories. Admiring the struggle it takes simply to be human. Maybe we're thankful for the familiar things we know. And maybe we're thankful for the things we'll never know. At the end of the day, the fact that we have the courage to still be standing is reason enough to celebrate.



Oct 28, 2010

2 hari penuh pengembaraan menyeronokkan :P

selamat malam kawan-kawan! :D

eh starting mcm ending kan? -__-'' tahu tak, 2 hari ni saya belajar banyakkkkkkk benda. banyakkkk sangat. lantaklah org lain pandang benda tu tak penting pun. buekkk :P

okay. semalam kan, siap kerja di office dlm 3pm. tah dtg gila mana, SMS nora. tup tap, last minute ajak dia jumpa. pukul 330pm, nak chaw, boss panggil suruh tnggu dlu sbb nak kasi cek gaji. muahaha. maka tunggu lah. 340pm, minta diri lagi. sekali boss kasi cek terus, and rush driving maybank setiawngsa mcm x de hari esok. HAHA. alhamdulilah, sempat cash kan cek. wee. sengih ta leh blah!

rush balik rumah. dah 430pm lah! gi toilet menunaikan kewajipan kecik, tukar baju, terus turun balik. mama tunggu, hantar pergi LRT.

27 oktober - genap 3 bulan tak naik train. genap 3 bulan tak tgk movie. *WINK*

call namin dlm LRT. bgtaw keluar pergi KLCC jumpa nora. sedeyh dgr suara namin demam! sampai KLCC, daniel pun ade. org NTV7 yg comel2 bulat2 tp dah makin kurang comel sbb tak bulat da. haha :P tgk ticket movie -- the other guy. oh, selepas 3 bulan tak tgk movie. finally!


best. lucuuuu. tapi...
sy tak puas. tak berjaya buat sy gelak besar lg.


lepas beli ticket wayang, pergi makan dulu sementara tunggu showtime. pekena ayam penyet mmg best lah kan setelah... setelah entah berapa bulan jgk ta mkn ayam penyet! tapi ade terbatuk time makan, which is mmg KEJAM-SAPE-NGUMPAT-AKU haa? pedas, then terbatuk, mmg terbaeklah! berair mate, mcm menangis kepedasan plak! tak cool lah. :P



daniel bajet kenyang lah air ribena die tuh?
lepas tu die tibai ayam penyet jgk. muahaha.


then abis movie, serang toilet AGAIN. kinokuniya - as usual. beli buku BILLI LIM. sila baca buku beliau ye, sgt penuh dgn motivasi yg membuat awak rasa wayyyyy better. skeee sgt! lepas tu pergi quiksilver, beli present utk namin :) and lastly, KLCC park.


ini adalah nora yg ajar tangkap udang d KLCC. sekian.
yer sy taw, dah abis sopan sy duduk, still TERKANG-KANG.


28th october 2010 - kerja. still rase pelik - nightmare. kosong. risau. sebak.


and kawan-kawan tlg jgn tunjuk hebat sgt -- SILA BACA DOA & BISMILAH tak kira nak buat apaaaa je especially keluar rumah, driving, makan, tidur, toilet. ingat, bukan kita je makhluk Allah dkt bumi ni.




Oct 24, 2010

akad nikah kak lin -- sekali nafas

salam. selamat malam. leteyh oh, maka akan try to make this short :P just a few photos, and this is only a part of the wedding. akad nikah di rumah pengantin perempuan (kak lin) di kubang buaya-tok sira kuantan pahang. malamnye baru majlis persandingan so on, utk friends etc di dewan jubli perak kuantan (near Teluk Cempedak). last minute jd tukang bg bunga telur utk mereka yg merenjis d siang hari. kak lin cantik sgt hari tu. sgt :)

alhamdulilah. dgn sekali lafaz, kak lin sah menjadi isteri org. ramai yg dtg. act jamuan & persandingan pagi ni utk fmly yg ta dpt dtg mlm tuh. so most of them yg join pg, are fmly members. but still, sgt ramai, x menang tgn. PAGI jgk utk ahli keluarga merenjis. sbb mlm, only 7couples yg merenjis. itu pun datuk, datin, toh puan, all the VIP dgn mama ngah + abah ngah. thank you semua yg dtg *berlagak tuan rumah*


pelamin tak siap lg. hampir siap.


pelamin dah siap! simple, but nice one. skeee!

tangga pun berhias taw.
dayang-dayang angkat dulang dr pengantin lelaki.
(4 dr kanan tu sy yg comot)
sebahagian drpd hantaran kak lin utk suami.
dah sah akad nikah -- sign agreement!
cantik kan kak lin!!!!!!!!! :)
dah sarung cincin, salam suami. upacara batalkan air sembahyang.


awwwwwwwww :')
settle everything around 2pm -- we rush to the market, to buy some flowers, and it was a very bz day. ptg terus prepare utk mlm. mlm lg cantikkk. lg besttt. i mean, seronok tgk mereka. sy rase SEPI ade lah wlpun dlm ramai org. HAHA. senget! tp majlis ini mmg best. btw cousins, who's next? :P
next update -- during night celebration ya :)

Oct 20, 2010

thank you :)


i slept at 4am. woke up at 6am. at the office at 7am. 815am at TPM bukit jalil.
1pm, i drove home. 130pm sharp i safely arrived home.

ate my lunch. need to finish packing things up.

mama abah. thank u 4 a small slice of choc cheese cake. and a ferrero rocher.
it's cute, a slice and only one ferrero rocher. but it is so sweet.
no birthday cards from both of u, *for the 1st time in my life*
but those 2 inspirational, motivation books with a note, are great. :)

thanks for those who love. baby. bestie. BFF. friends.
sorry if ade SMS yg ta reply lg. shooting td, hp totally silent.
will do, later on. thanks again!


p/s: sape yg bet RM5 utk 30 org ke atas yg akan wish sy bday tuh,
sila2 lah sediakan RM5 ye. cuz it is less than that :P


Oct 12, 2010

yup, dah dpt 2 bday present

alhamdulilah it all happened in a blink of an eye. *ok ak da mule bosan ta de FB. hua3* kenape deactivate? entah. bnde tu dtg all of sudden semlm since, well a few reasons kot. but nothing serious meyh! just ak rase FB tu da bosan gle, tp mesti maw ngadap jgk bnde tu pd hal sampai tataw na buat ape da *addiction*, then bnde tu ak tgk bnyk mendtgkan keburukan dr kebaikan. so biarlah otak ak ni rehat dlu dr bnde2 duniawi tuh. :)

ok, ak da dpt 2 bday present thn ni, di mane ak x sngke pun akan dpt. *wink* BLESSED -- kembang hidung, senyum megah :P 1 - drpd mama abah. 2 - drpd shahli, cali -- budak nun jauh di indonesia.

mama abah kasi bnde yg tahun ni baru ak jatuh cinta. and alhamdulilah dgn izin Allah, dgn persetujuan & kerjasama mama abah, ak dpt bnde tuh! alhamdulilah. alah. handbag je. hehe. tp asal kecoh sgt? sbb handbag COACH. yg selame ni ak tgk dkt google atau menempek je dr luar butik2 die dkt KLCC. haha. alhamdulilah ak dpt, pink lg ok! biarlah striking skit, and lain dr design2 Coach yg lain yg more to maturity, elegance & earth color. LIKE! ak sgt menghargainye since harge die dah blh beli BB and 2-3 handbag Guess kan. dan the best part is, buat ak lg bersemangat nk jd somebody! motivation!


Photobucket

Photobucket


lepas tu ade la, balik kerja nmpk bungkusan. pelik. ble mase ak beli brg on9 nih. skali, huwaaaa. ade hadiah yg ta disangke-sangke. ahah. skeee sgt, yerla unexpected things kan. white color. no1 fav color. :)


Photobucket

Photobucket
kain baju kurung, putih, bunga sulam biru turqoise.


alhamdulilah. skeee. dua-dua bermakna. birthday lmbt lg pdhal :P



Oct 11, 2010

harap-harap 1 hari nanti body shop ambil sy jd duta mereka :P

salam. selamat mlm semua! akhirnya merajinkan diri menulis. kalau tak, nnt semua berkepam lepas tu tak tulis lepas tu nyanyuk! wuu. dahlah malam2 buta nih gi kunyah kerepek pisang plak! hoiii. ske memberi lemak pd yg terlebeyh lemak. :P *refer to AQILAH AMIN*

malas ckp bnyk. hari Ahad, semalam, bosan2 duduk dpn tv dgn fmly, keluarkan semua brg body shop yg ade. nak tgk jgk ape yg dah disumbangkan kpd body shop yg tercinta sejak muda-mudi lg. nak snap gmbr lah nih, beria nak tulis blog ++ nak tgk stock ape yg da nak abis or available. blh bajet! hee.

sekali faris ckp daa "awk mmg ske brg body shop ke? banyaknye. awk nak jual ke?" GAAA. tak jual! gile ape. hoho. da beribu menyumbang kpd mrka, tidak akan dijual! :P by the way. body shop is a very great product. i mean maybe tak sehebat SKII, etc tapi 100% natural & baik utk kulit sensitif mcm kulit sy. dan dia tidak bertindak sepantas kilat, it takes time, slow2, so mmg die naturally nice.

Photobucket
ini dia shampoo banana banane, diikuti shower gel satsuma. sy jg gune shampoo ginger dia.
elok utk scalp ++ shower gel plak, strawberry is the best! love it!


Photobucket
oh seaweed! cleanser. toner. make up remover. moisturizer. night cream. mask. tp selalu pakai cleanser dgn moisturizer je. :P then ada botol kecik comel2 tu utk travel pack.


Photobucket
lotion comel botol kecik - LOVE rainbow2!, lotion white musk SE, body butter! semuaaa best. skeee :) body butter tu baru je try, dan mmg best. dia pnye texture pun lain skit dgn lotion.


Photobucket
perfumesss! kanan sekali LOVE tu tak guna lg :P strawberry sedang guna. strawberry tu cam kembang2 la gune sbb ta de dkt mlysia lg. oh sungguh keanak-anakkan! 2 lg di tgh tuh, jarang gune. ahah. sbb da bosan dgn bau die. pfttt.


\Photobucket
set eyeshadow & blusher + compact powder + mineral powder + sponge + single blusher. set eyeshadow & blusher tu mcm mane yg blh nmpk, eyeshadow bnyk lg. sbb ta reti pakai! :P compact powder, 1st time try yg round, ta bape seswai la dgn muke sbb die mcm kering. tp yg foundation flawless (bentuk segi4) mmg terbaek! LIKE! mineral powder, mahal, tp ta reti gune sgt. pfttt. blusher, mmg best!


Photobucket
last but not least, lip balm + blusher brush + mineral powder brush + lip stick + lip blam + vitamin e moisture cream + sikat rambut. semuaaaaaa sgt amat nice, soft, smell good! :)


haaa. ni baru sebahagian. kalau blh kumpul semua dr dulu kala, uiyooo, mmg best lah kan masuk pertandingan BODY SHOP BIGGEST FAN :P



Oct 10, 2010

terharu dgn kasih Allah

salam. blh tak sy buat bnyk post dlm 1 hari ni? tp takot ta best plak. huhu. org main 'scroll down' je nnt. HAHA. taleh bla. menulis utk kepuasan! bkn utk mengharap populariti ye. lgpun kdg org mudah2 je buat spekulasi bkn2 ttg kte sedangkan ape kte mksdkan adelah lain.

idea tulis ttg ni dtg tibe-tibe. sebak bace status di FB sendiri. -- tmpt kita istimewa di sisi Allah . kenape kte buta? kenape sy buta? sy nmpk. sy rasa. sy celik. sy pekik. tp, sy pura-pura tak mengerti. pura-pura masih sendiri. pura-pura, seolah bila dunia ni terbalik, dan sepi di mlm hari, sy pura-pura yg sy tiada siapa-siapa. pdhal. kalau dongak langit, nmpk bintang. jenguk di tingkap, nampak titisan hujan. dr siapa? dr Allah. *ok sebak gile* sy soft hearted, so what? :P

hari-hari ada saja dosa sy. ya ada. selalu sedar itu. kalian sedar dosa kalian? dr setitik rasa tidak bersyukur. dr sesaat tngglkan solat tnpa sbb. dgn sedetik mulut dibuka, menaburkan fitnah. dr sekilas telinga dipasang mendgr kata-kata dusta. tak terhitung bkn? TAPIII... ada saja rezeki dr Allah. ada saja. sy percaya dgn kata 'INSHA ALLAH -- dgn izin Allah' jd sy mmg sgt2 percaya, bnda buruk atau baik yg terjd, mmg semuanya dtg dr Allah dan dgn izin Allah. apa hikmah di sebalik semua ni? kadang tuhan je tahu. mungkin ada yg, sampai mati pun kita tidak tahu.

pd pendpt sy, kasih Allah itu ada 2 cara Dia tunjukkan pd kita. 1 - rezeki. 2 - diuji. rezeki. sedar tak sesuap nasi di mkn hari ni dr Allah? sedar tak kereta yg bergerak, jd dgn izin Allah. sedar tak udara yg kau hirup, jantung yg berdenyut, dr Allah. betul lah kalau nak dihitung, kau blh jd gila. jgn buat perkara di luar kemampuan akal. itu telah dinasihatkan dlm Islam. bila kau sedar kau makin jauh, lupa Dia, tp mesti ada sedetik kau tersentap, kegembiraan kau hari ni semuanya dr Allah. tentu kau rasa sebak saat itu. memikirkan bertapa Allah membantu kau walaupun Kau menjauhkan diri pdNya. suci sungguh cinta Nya bkn? T___T

2 - ujian. kerap benar mengeluh bila diuji. sy pun kerap. bnda yg kecil -- bila jln sesak, puluhan pemandu lembap, ringan saja mulut keluarkan perkataan yg sendiri tahu, amalan syaitan. *hai mulut, tentu bnyk yg akan kau khabarkan bila kau jd saksi diri aku di akhirat kelak* mengeluh bila apa sy nak tak dpt. mengeluh dan menangis bila ada rezeki ditarik. emosional. rasa dunia tak adil. TAPIII kenapa sy selalu lupa, bnda itu terjadi dgn IZIN ALLAH! ujian itu supaya kita INGAT ALLAH! selalu sgt lupa Allah, ha, itu mungkin tanda Allah yg rindu kita. minta kita rindu juga Dia T____T *wuwuwu. tahan air mate je nih!* lagi Cintanya Allah pd kita, kelak penghujung ujian itu, tentu ada senyuman! TENTU ADA. kerat jari sy kalau tak ada senyuman itu.

kadang rasa mahu tulis surat utk Allah. berckp dgn Allah. ttg bertapa sy tahu sy lupa diri, tp tiada sesaat pun, tiada sehari pun dlm hidup ini yg tak berdoa dan berfikir ttg Allah. Cinta itu ada, tp cinta duniawi jg yg dikejar & diutamakan. pdhal sudah tahu, umur meningkat, dunia makin tua, kiamat hampir tiba. tapi sekurangnya, ALHAMDULILAH, Allah masih berikan rezeki utama yg satu ini -- iman. masih ada iman. yg tahu bezakan benar salah, dosa pahala. tinggl hati, tnggjwb sendiri & kekuatan diri utk memilih yg mana satu. walaupun ke Mekah & Madinah tempoh hari, sy rindukan Malaysia, tapi. yg pasti. Rindu mahu bersujud, melambai ke arah Kaabah itu, Ya Allah... tak tergambar. *OK mater berkaca. dah menitis T____T*

Photobucket

sy dr keluarga yg baik. ibu bapa sy terlalu baik. tp sy tak baik. ya sy tak baik. betul. bnyk lg dosa dan salah sy yg tentulah rahsia sy saja. sy tidak merompak, merogol, meliwat, menyamun, membunuh. Memfitnah pun tak ada lg rasanya, kalau ada yg tidak disengajakan, moga diampunkan. tapi, bnyk lg dosa lain, yg Allah je yg tahu.

kadang malam sebelum tidur. menangis bila fikir hati terluka atau masalah yg ada. tapi tak lupa doa pd tuhan utk diberi kekuatan. apa tandanya itu? tandanya sekuat mana pun engkau, pd Nya jg kau memohon.

Allah. andainya Kau tahu apa di hati insan bernama nur aqilah ini. maafkan ya sy? cuma yg pasti. sy tahu kasihMu mmg tak terbanding. terlalu indah. terlalu suci. terima kasih utk nikmat selama 20 tahun 11 bulan 20 hari ini. lg 10 hari, genap 21 tahun, insya Allah jika diizinkan Mu. aminnn. :')

Oct 7, 2010

bnyk nak cerita, tapi...

salam. bnyk nak cerita. tp lain kali je lah!


penat shooting 1 hari. semlm tdow around 4am, woke up around 630am. 8am rush to office, then shooting sampai 12am td. so mmg mengantuklah kan.

*reminding myself*
- update bout my 1st bday present from mama abah
- update about stupid mistake while writing any SMS or comment in english
- bout no 1 jeans
- bout stuff i shouldnt buy til june 2011
- bout on9 shopping


will do, insya Allah, later on. gotta go now, another 2 days of shooting.
till then take care!

Oct 3, 2010

20 hari lg sebelum jd pengapit. bkn pengepit ye!

hey hey i'm not talking about my upcoming birthday. i dont bother much bout that this year. more biggy things bugging on my mind. btw, on 23rd october, kak lin (dearest cousin) is gonna get married. and the things is... 20 days left. OMG -- next week 3days of indoor shoot. then, 20 days. mestilah haruslah perlulah sy cuba utk kelihatan lebih baik! i mean, more presentable & more confident. cehh. as if i'm the one who gonna end up my single life.


kak lin - on her engagement day.
i know she's super cute & she's 30. AWET MUDA!

sbb... kma & sy. budak sehat 2 org nih, akan jd pengapit.
pengiring. what so ever. pftt!


the last time we did that was actually, when i was 14. about 7 years ago? and 1 thing for sure, i have to be there (KUANTAN) a couple of days before the wedding day. 22nd oct - wedding rehearsal. for sure kma nak pergi saloon, utk make up and hair-do. utk kali ni, TAK MAHU ade makcik2 make-up kan. haha. sendiri make up asas2 sudeh. bkn org tgk sy pun. :P

i'm excited jgk. sbb dah lame x ade big wedding mcm ni dlm fmly. ade lah hari tu tp TAK DPT join sbb kerja / practical. and harapnye tak ade AJK mak-mak datin yg lebeyh2 dr family sendiri. thee. by the way siape yg ade dkt Kuantan on 23rd october dtg lah ye kalau nak dtg. dekat dewan ape tah dkt area2 TC tuh, lupe. tskk.

tak fikir lg ttg kasut, make up, tudung ke ape. cuma tak sabar. nak kumpul ramai2 lg. tgk gelagat org lg. and tgk wedding reception lg. LIKE! :)