Sep 26, 2010

terharu dgn sambutan rumah terbuka 2010 :')

salam. hye awak2 semua. cehh. hye sape2 je la yg terlebeyh rajen membace. tahu, sy tidur pukul 5am semlm, bgn around 8am td. 3 jam je setelah 2 hari penat nak koma bekerja keras utk open house. terlebeyh penat kot, tuh jd cam gini. taleh tdow plak. 1:45 am baru selesai mandi. 4am mcm tu tgh upload semua gmbr time majlis & siap tag semua. cool kan? well. :P

ok, sy nak mulakan dgn bnda ta best dlu. lantaklah org na kate sy touching ke ape pun. tp ni biar sy ckp terus terang. sy terase la dgn statement ckp sy ta sempat layan tetamu, tak ajak dtg majlis. 1st - mmg ye sy ta sempat layan tetamu. tp tnyelah ainaa, tnyelah adilah yg duduk lame dkt rumah. mcm mane sy sampai ta terkejar nak angkt phone, tak terkejar nak tmbh mknan, tak terkejar nak ambik gmbr, tak terkejar nak salam org, tak terkejar nak bls SMS dan mmg sy sendiri terkilan & kecewa, sbb plg lama sy blh duduk setempat, dan borak dgn kwn2, trust me less than a minute. it is.

2nd - tak ajak. terang2 sy ckp dkt blog, dkt FB tah berape kali. SEMUAAA. dan da ckp, KALAU TERLEPAS PANDANG, sorry sgt, BUT PLZ tlg dtg. i'll appreciate it very much. terase kot. terase sampai mengalir la jgk air mate sy yg berusaha utk memuaskan hati semua org. 570 friends di FB, semua sy try ajak secara personal, mereka2 yg sy tahu mmg on9. yg lain sy SMS, and suruh kwn2 lain ajak jgk. and million thanks to those yg dtg jgk dan fhm maksud 'SEMUAAA' walaupun sy ta sempat nak jemput in person. thanks :)

from 2pm onwards, i was very bz. hurm, mee jawa sg lembing mama tak sempat di rasa walau setitik pun. habis licin, kawan2 semua suka. alhamdulilah. nasi minyak pun tak sempat makan walaupun sesuap sampai skrng. cukup kot utk buktikan bertapa sy sibuk? tak pe la. kalau ada lg yg tak puas hati, sy minta maaf lg, dan biarlah Allah je yg tahu. muffin, sebiji pun tak sempat mkn. tp ta pe, ade lg dkt rumah ni. oh ramai puji muffin sedap. kembang lah sbb tu hasil air tgn sy :D

ok, the GREATEST thing is - inilah pertama kali sy hidup, kawan sy ramai gila dtg utk open house. seriously terharu gileee!!! kawan2 Melawati, kawan2 MRSM, kawan2 kolej dgn tutor dan lecturer, kawan2 Namin - geng Cheras Perdana, 2pupu, officemate, dan abg2 time dkt BERNAMA dulu pun dtg. sobbb ;'')) seriously terharu kot. auntie as, jiran lama dulu yg jmpa balik dlm FB pun dtg, that the most precious part. dah lame kot ta jmpe semua since semua pun study jauh2, ade dkt oversea, plus kawan2 kolej pun kerja mcm2. and i finally met Atika Azumi. Atika, u r nice and so pretty as I was expected. thank you for trying ur best to come! :) and sooo. it was really, great!



Photobucket

home made chocolates. btw, just found out if na buat coklat nih,
guna cooking choc brand beryl's for the best result :)



Photobucket

terpaksa kurung sugar & pepper. muahaha.



Photobucket

kawan plg awal sampai. wawa & helmi. - collegemate.



Photobucket

ili athirah. - melawatian.



Photobucket

kak bob. leon. zana. miss aida. fella. lynn.
afeeqa. anna. - collegemate + lecturer.



Photobucket

abg zul. fatin (adek). adilah - collegemate.



Photobucket

kak laily + aleesya (baby) - officemate.



Photobucket

abg kodok + abg chot - BERNAMA



Photobucket

nadia + afiq - Melawatian.



Photobucket

auntie as - long lost neighbour.



Photobucket

botak + bhai + ito - collegemate.



Photobucket

yati. ainaa. ili. ainul. wanie. ajax. - MRSM



Photobucket

lya + ajin (tunang) - geng Cheras Perdana namin



Photobucket

zairi - geng Cheras Perdana namin



Photobucket

yan + ainie - geng Cheras Perdana namin



Photobucket

haikal + nana = geng Cheras Perdana namin



Photobucket

ayie - sepupu punya isteri punya adik :P



Photobucket

atika azumi + mad = geng Cheras Perdana namin.


last but not least,


Photobucket

namin :)



thank you for those who came. honestly, from aqilah.
come again. and hope u enjoy the foods. :)



15 comments:

.Nurul Fateha. said...

ala, sedeyh ta pat dtg. memang susah nak puaskan hati sume org qla. i know u work very hard for it. :)

take care hun. :)

ra|nbOw said...

teha ; alahai. nnt dtg taw2! lame ta jmpe teha! eheh. mmg ssh.. hurm. but i did try. u take care dear :)

Anis izyan Abd Rahman said...

sorry sy tak dpt dtg Qila~

ra|nbOw said...

anis ; its ok. sorry jgk ta dpt dtg... sbb keje. sorry sgt!

Atika Azumi said...

glad to know u dear finally-met friend. haha ;P

ra|nbOw said...

atika ; haha. me too. thanks atika :)

Anonymous said...

mesti seronok kan.
tapi mmg susah sgt nak puaskan hati semua org even kta dah try sebaik mgkn.

ra|nbOw said...

hehe. sgt seronok. erm. yup. ade kwn pernah ckp, kunci kegagalan adalah -- cuba puaskan hati semua org. sbb at the end of d day, kita sakitkan hati semua org. :(

fatynlicious said...

qila, sorry fatyn tak dapat datang
meriah tak hengat kan. bestnya lahhhh

ra|nbOw said...

fatyn ; huhu. ta pe la. fatyn mmg ta nak jmpe qla. waaa. :P lepas ni kene jmpe jgk ye! ahah :)

BeautyA said...

babe! sorry tak dpt dtg open house..huhu tak sempattt..:(

ra|nbOw said...

ahah. alin, ta pe. ade rezeki kte jmpe eh :)

Anonymous said...

kak qilah, knp saya add akak kat fb akak x approve ea..
hehehe..akak x add org yg akak x knl ea?huhu

ra|nbOw said...

ahah. ha'ah la adek. sis x approved org yg sis ta kenal. eheh. name ape dkt FB? nnt sis approved :)

Anonymous said...

sis-saya dah hantar msj kat sis d fb..fb saya guna gmbr saya d masa kanak2.. :) btw, thanx sis.