Sep 4, 2010

tangki perut makin mengecil. mcm tak best pulak!

selalunye, setiap jumaat adalah hari utk sy berbuka puasa dgn Namin. kalau hari Jumaat tu salah seorg ade hal yg ta dpt dielakkan, kami akan percepatkan atau lambatkan hari berbuka. at least sekali seminggu wlpun mcm mana bz nya kami. jd maksudnya semlm & hari ni sy berbuka puasa di luar =)

semalam, pergi office dlu, gerak dgn abg syah ke Kelab Darul Ehsan. cam jakun baru 1st time sampai. ngee. dlm pukul 650pm sampai. dlm hati terdetik 'lambatnye lg berbuka' ;P

sempat berborak dgn shafinaz kejap. dearest bestie yg seorg itu sudah pulang ke Russia. waaa. jmpa lg tahun depan insya Allah. btw, kelab KDE itu agak tenang. like.

KDE - tempat berbuka puasa dkt bawah atap tu.
menghadap swimming pool.

walaupun kali pertama berbuka dgn mereka beramai-ramai, sy dah memberi amaran ttg bertapa sy suka mkn. HAHA. walaupun hanya sy & kak laily je 2 org perempuan, manakala yg lain 5 org adalah lelaki, itu bkn alasan utk pecinta mknan seperti sy! ;P

ada bnyk stall selain buffet yg mmg menggoda-goda jiwa & mata ni. tp mcm biasa, bila buffet WAJIBLAH kita ambil nasi seciput shja, bnykkan variety lauk. ++ ambil dessert yg jarang nak makan, baru puas hati & berbaloi-baloi.

lihat variety lauk. tiru mcm sy ;P
telur dadar 1 slice. daging 2 keping. ayam seketul kecik. udang 3 ketul.
sayur sikit. sotong beberapa ekor.

itu benda pertama yg diambil. DIIKUTI... jeng jeng jeng. tp pastikan ape yg korang ambil tu, akan dihabiskan. elakkan pembazairan ye. amalan syaitan! jgn nak jd syaitan plak bulan puase. ;P

oh ye. status sebagai perempuan, termuda, dan pertama kali mkn bersama-sama tak menghalang utk menjadi pengambil mknan terbnyk atas meja. tp oleh sbb itu, sy minum air x sampai segelas.

sila perhatikan ye. 5 bulatan merah itu adalah mknan sy shja!
1 pinggan buah. 1 pinggan kerabu. 1 pinggan dessert. 1 pinggan nasi. segelas soya.

tetapi mcm kebiasaan puasa kali ni. sy cpt kenyang. jarang wkt berbuka sy tambah nasi. baru berapa suap nasi dikunyah, sudah terasa kenyang. selalunya sy yakin benar blh habiskan semua mknan. jd semlm mkn dgn COOL, perlahan-lahan. tp abg syah dah perasan sy dah kenyang sebelum 4 pinggan lain tu disentuh. tskkk.

but alhamdulilah. habis juga semua tu dgn bantuan kak laily jgk. tp skit je kak laily ambil. dan last sekali mkn ice cream semangkuk kecik. itu WAJIB!

rase mahu mkn mcm2 lg. nasi ayam. char kuey teow. yong tau fu. ice kacang. tp terlalu cpt kenyang skrng ni. rase cam rugi sbb bnyk lg bnde nk mkn tp dah kenyang. waa. blh plak cmtuh? ''-___-''

OKAY. cakap ttg hari ni. ptg td, sampai rumah terus mandi. pakai bju kurung putih faberet hati nurani. lame x pakai bju kurung. huhu. tnggu Namin sampai sempatlah buat muke excited nk gi jalan! yeay2!

namin suka sy pakai tudung bawal.

sesudah itu, traffic jam yg sudah diramal terpaksa dirempuh. singgah ESSO beli mknan & minuman memandangkan jam dah hampir pukul 7pm. bekalan utk ke mid valley. alhamdulilah sampai mid valley lebih kurang 2-3 minit sebelum berbuka. setelah parking kereta, kami ttp berbuka dlm kereta. sbb tahu mesti semua tmpt mkn penuh time2 kemuncak nih.

sudah kenyang. hukkk. jd berjalan dulu cari baju utk Namin. jalan sana sini. sudah hampir 10pm. kenyang lg. dlm pukul 10 baru lah kononnya berbuka di Mc D dkt Cheras perdana tuh. itu pun sbb sy kemaruk sgt nak mc D sejak berapa hari dulu. akhirnya muka x boleh bla mkn sbb kenyang.

benarlah. tangki perut makin kecil. cepat benar terasa kenyang. apa pun terima kasih Allah & semua di atas masa yang berharga & rezeki yg halal. ;)


5 comments:

mady mardiha said...

auuww..bestnya mknan! yeap! rugi gila tangki kecik kan..sy pun ada masalah tuu..tp selalu cepat lapar semula..huhuu

psstt : sy pun suka tgk awk pakai tudung bawal..maniiiss.. :)

ra|nbOw said...

ahah. best best. tp ta best sbb x dpt mkn sume. pfttt. tamak! ahah. mady mmg kecik! kte ni besow ;P awk pun! comel je dr skola sampai skrng ;)

fatynlicious said...

huyoooo. mata lawa!

Purple kiwi said...

ala comelnye kua ngn bf kai bj kurung. penah buat jugak tp tu sbb lpas blk kelas malas salin baju. hik3. :)incik biru pn ske tgk ika kai tdg bawal tp ika malas nak iron XD

ra|nbOw said...

fatyn ; haha. try la ;P

ika ; ahah. dlu kdng2 buat jgk. ngeee. taw x pe! malas ;P