Aug 27, 2010

raptai hari merdeka yg cam best

salam. hye semua makhluk tuhan yg terindah ;) hari ni awal pagi lg sudah gerak ke stadium putra bukit jalil. n rugi besarrrr sy tak bawa camera. grr. seriously rase cam, oh man, ruginyeh! btw, tahun ni merdeka sambut dkt stadium tertutup, so nmpk cam limited je space die. limited pun, 7, 748 org terlibat. termasuk students2 sekolah, students lim kok wing, tentera2, maritim2, polis2. erm. simple tp bg sy, best bangat. oh ye, lagu kemerdekaan tahun ni pun sgt best! like!

tgk raptai hari merdeka pun cam nak nangis. tahan je. HAHA. kang org pelik pe hal minah nih patriotik gle. tataw, sy ade perangai pelik skit. kalau ade ape2 yg melibatkan semangat, or kerjasama, mesti sy meremang bulu roma and cam na nangis terharu. HAHA. sy tahu pelik. shhhh!

ni antare yg cam sempat capture dgn camera hp yg tak bape best. ishh.

salah satu corak formasi students.

corak kedua. bnyk lg corak tak sempat nak snap.

ni best! ske gle tgk mereka menari n berlari buat bentuk2.

cantik cantik! x sabar nak suruh korang tgk LIVE dkt TB

tentera buat show. *clap clap*

mule-mule cam biase, de nyanyian lagu negaraku. diikuti choral speaking. ha kemudian mcm2 show yg best gileee. haha. tah, skeeee. lagi gempak, pertunjukan die org tuh, banyak sgt gabungan tarian CHEERLEADER, POCO-POCO, PARA-PARA SAKURA. jd jgn lupe tgk okay sbb best sangat!

disebabkan stadium tertutup, dan beratap, so ade show tuh, siap ade tentera turun dari tali, dr atas atap. mmg cun ah. ble kawad or ade pertunjukkan pun, tentera plg kemas. *wink wink* bangga jap dgn abah nih. haha. by the way, merdeka kali ni banyak tekankan 2 benda - PENDIDIKAN & SUKAN.

besar harapan sy sebagai rakyat Malaysia, *ceh* sila saksikan hari merdeka nnt! menarik. macam-macam segmen, dan lain dari yang sebelum nih!

VIDEO NI EKSKLUSIF GILEEE UTK KORANG ;p NI ADELAH SEGMEN TERAKHIR, NAK LEBEYH, TGK SENDIRI HARI MERDEKA NANTI OKAY... AND, DENGAR LAH LAGU HARI MERDEKA TAHUN NI (DLM VIDEO NI) ! BEST ;) *sorry ade org lalu lalang*




6 comments:

Atika Azumi said...

aqilah amin ! i pun mudah nk nangis mcm tu ~ selama ni i pk i pelik. wohoo ~ i kalau tengok biggest looser, mst menangis. tahan la mcm mana pun. plus mcm yg u kata, anything to do w ramai2 org kerjasama n something semangat. pun buat i shiver. haha. ok kita geng.

ra|nbOw said...

OMG!!! atikaaaaaaaaaaaa. seriously we really need to meet up!!! hahahahahahaha.. ok ok. i ade cite dkt mama, nabil, n ade a couple of ppl lg. SEMUAAA ckp i pelik okay!!! n semua ta fhm perasaan i tuh!!! ishhhh. haahahahah.. biggest loser i pun nan nangis!!! sbb tgk passion die org. tskkk... haaaaaaa... semangat, kerjasama, pengorbanan, bakat n kebolehan. ish tataw nak ckp. i like u la hunny! ahah XD

Atika Azumi said...

haha i like u too ! like seriously. from the 1st time i know u. hehe. and oh, part paling i akn nangis dlm biggest loser, bila the reveal time. dorang dah jadik kurus meleding tu, then banding plak dgn yg dulu. ohhh sgt teharu ke happy ke bangga ke i xtau nk explain. haha.

ra|nbOw said...

haha. from the 1st time? ngeee. kenapekah? sy tak se-best fatin suhana / fatin liyana. ahah. tahu tak peee!!! betol3. bila tgk final tu rase cam OMG i'm happy 4 u! ahah. betul... fhm sgt rase tu. tataw nangis nape, ssh nk ckp. happy, bangga, kagum, spirit. etc XD

Atika Azumi said...

ha sape plak fatin suhana or fatin liyana?? oh i like u pasal ntah la. since i started reading ur blog, terus ter suka cara u. heh.

ra|nbOw said...

ahah. google saje name mereka. atau di FB. faymes sgt di blog2 & formspring & FB sbb kecantikan & kebaikan mereka. killer beauty. ;) thee. thanks atika! terharu =)