Aug 28, 2010

post pagi buta nih mmg pelik skit mood die.

peringatan * kaw hebat kalau kaw habiskan baca post ni. panjang & kosong.*

malam dunia. i fall asleep around 10pm just now. bgn tepat pukul 2am td. mandi. tskkk. tak selesa kalau tidur ta mandi. aiyoo. kalau mama abah taw, mesti kene marah kaw2. pantang die org aku mandi mlm. so bila da tiba terjaga pagi buta, kul 2 camni, mood die pelik2 sikit. otak die pun pelik. padahal basically tak de pun b4 tidur. bila bgn ni die sengal ubi kayu lah. nak dgr lagu pun tak boleh blah semua. bukak utube, pasang headphone. 1st song - melly goeslow ketika cinta bertasbih. 2nd song - hati yg kau sakiti rossa (currently listening to) while writing this part.

ok. terlanjur cinta - pasha & rossa plak. pe hal lu qilah. haha. berjaman ta dgr lagu ni. ta ske lagu ni. tp aku main random play je dkt utube. tgk list tepi kanan tu je. haha. hurm... dlm otak aku ni ade mcm2 actually. sgt bnyk. well selalunye mcm tuh. cuma tak nmpklah aku mcm selalu berfikir. cuma bila aku diam, aku berfikir. so bape bnyk aku diam, bnyk tu lah aku berfikir. mmg bnyk. wkt tidur pun aku rase semua tu menjadikan mimpi aku berbagai-bagai.

sekarang ni muka aku da jrng ada jerawat baru. tp blackhead & white head sentiase ade. asal lu tak nak hilang aa der? ngan kulit menggelupas, halus2, tp sentiase. apekah? runsing wa. grrr~ hurm. sebenarnya... hati aku mcm, ada benda yg missing. i dont know lah what is it. sign from god kah? mcm ade something wrong somewhere. hye hati.. jgnlah kau runsing sgt. jgnlah berfikir sesuatu yg tak terungkapkan. tp itulah, nak luahkan dkt sape pun kadang cam tataw sbb tataw camne nak luahkan. so no point lah kan.

manusia. actually lelaki ke perempuan ke same je. zaman skrng lah. asal usulnye ta bape pasti. kalau dulu aku selalu dgr org ckp lelaki ni ego gile. tu sampai skrng pun betul. tp perempuan pun makin ramai yg makin ego. penyudahnye dua-dua tak bahgia pun. haha. ego lg lame2 der... x kemane la. lelaki workaholic, perempuan pun hebat! ramai je boss, ramai je kaya-raye. fuhhh. respect. lelaki bnyk mkn? perempuan pun pecinta mknan, termasuklah org yg me-nype nih. yerlah semuanya pun berasal dr tanah yg selalu terpedaya dgn bisikan api.

pernah tak rase, talking to strangers make u feel much more comfortable compared to talking to ppl around u. i agreed - for certain circumstances. there's no exact reason but perhaps sometimes u will just talk to anyone, out of sudden and, it does make u feel much more better. and then, die hilang. kau pun hilang. somewhere somehow kaw akan connected dgn die semula nnt. ahah. so maybe betullah, sometimes manusia ni they just need someone to talk with. sbb tu kita perlukan kawan, atau lebih tepat, teman. kita mungkin punya ramai kenalan, tp sikit je kawan. hakikat.

manusia dan curiosity pun tak dpt dipisahkan. tp rasa lg lucu bila org yg benci kaw, tp nak tahu ttg kaw. i mean, stalker lah. tp aku rase, stalker nih, contohnye blog lah... die bace, die tak de nak judge kaw sgt. sbb die da BENCI kaw. dengki dgn kaw. jd die bace just nak sebok2. haha. kalau stalker yg jenis dr kwn kaw sendiri, atau gunting dlm lipatan atau anonymous yg suka jalan2 then judge ppl, haaa... itu yg ta best. sbb ade la aku kenal, die bace, die bgtaw semua org, then nak judge2. lain org kan lain cara. soo ramai org dgr ckp si polan, ramai org tu pun pk lain2. perghhh.. tak saje kte dpt pahala free. tape tape, positif, alhamdulilah.

tp cam sweet an kalau yg stalk kaw tuh. org yg syg kaw. sweet je aku rase. kaw tataw die stalk kaw, and kaw tak pernah berharap pape. sekali rupenye die jage kaw dr jauh. and kaw tak expect pun die ingt kaw mcm mane yg die sebenarnye ingt kaw. maybe kaw pun de org lain, tp die tak kisah. die try lupekan kaw, and at the same time jage kaw. sumpah kalau de org buat camtu dkt aku, aku touching! haha. tahu tak... org yg menyimpan perasaan syg yg teramat dkt seseorg, dan dipendam seorg diri, sampai mati... tahu tak mereka dikatakan mati syahid? ;')

currently lagu radja - jujur plak. lagu radja plg sy ske - jujur. berckp pasal jujur... hurm. kadang kejujuran kta tu kene simpan, diam, dlm hati sdiri je. sbb kdng bnyk hati kene jage. dan kdg sbb jujur, bnyk risiko lain kte kene hadapi. jujur adalah sesuatu yg bg aku, blh mengubah dunia sekelip mata. jujur... selalunya pedih dan menyakitkan, tp kebenaran lebih manis ditelan dr racun penipuan. so, kalau da jmpe right time, right situation, jujur je der.. tp lu jgnla pergi majlis kawin awek lame lu, then baru lu nak ngaku lu syg die lepas die terpakse kawin dgn pilihan parents. sadis woo!

kan da ckp. ape aku type nih tak de fokus pd satu topik. topik umum je blh lah. manusia n kehidupan. ceh. cam prof human resource jerh. wad da fish. mengarut sngguh beta. by the way, beta konon... tp wkt aku kecik ta sekolah lg, n wkt drjh 1, 2 cmtuh. aku pernah terpk. pe sal ak ta lahir as anak raje? sbb aku nak selalu pakai baju gown. HAHA. and seawal usia tu aku tertanye tanye, kenape yer lah, aku dipilih oleh Allah utk dilahirkan sebagai anak Mohd Amin & Sabariah. kenapa aku? maksudnya, mcm mana kita dipilih? aku tak rasa secara rawak. pelik kan berfikir?

samsons - tak bisa memiliki. kalau kaw syg. x semestinya kaw dpt org yg kaw syg. sebaliknya kaw terpaksa berkorban. pedih. tp nak buat camne. kaw mane leh dpt bnde yg bkn hak kaw. aku rasa antara tanda die bkn utk kaw, die ttp akan pergi wlpun kaw da pernah dpt die. fhm ta maksud aku? kan Tuhan ckp, ape pun kene berusaha kalau nk dptkan sesuatu. pernah tak terpk, maybe kaw work hard gle, kaw dpt, but then somehow.. kaw kene let go jgk. sbb mmg bkn utk kaw. tp kan... org dulu selalu ckp, kaw syg tak bermaksud kaw akan memiliki. kaw lepaskan die utk tgk die bhgie pun da ckup kan? =)

aku ske kerispatih. even die tak se-faymes band indonesia lain. huhu. aku suka suara singer die, n lirik die lain. ok aku tgh type sambil mkn faymes ames. sahur sahur. haha. by th way. ak taw ramai org ta ske aku. benci mungkin. taw sgt. tp 1 je nak jelaskan lg dkt cni. ak ta pernah benci sape2. rase cm kejam gle perkataan 'benci' nk ditujukan dkt manusia. adelah pernah time ak marah, ak cam x suke PERANGAI tertentu org tu. tp kejap je, and ta de lah ak nak benci ke ape. ta ske perangai je. tp hey, come on, semua org ade perangai buruk kot. ubah, n terima seadanya.

kadang bila aku kasar dgn mama abah. kadang kasar main2. aku terpk, nnt perangai anak ak camne plak? anak plak ramai. huu. ade sape yg menurun perangai aku? yg baik tak pe! jgn yg buruk sudah lah. ishh. mmg runsing. mmg gundah gulana. sbb tu kdng aku menyesal kalau terkasar bhse dgn mama abah. sbb aku letak diri aku tmpt die org. da la aku baran. haha. aku cpt marah cpt cool tp kdg org yg sabar dgn aku pun da taleh sabar. buruk kan perangai i Namin? waaa. namin bnyk bersabar okesh. tskkk. tp kdng yer lah, utk 2-3 minit tu tak rasional skit. hurm.

dkt pukul 330am dah. bnyk lg dlm otak actually. tak de pun ape-ape jd. cuma otak aku mmg sentiasa berfikir. kenapa pokok ade daun. kenape daun ade ranting. kenape awan bentuk awan. kenape langit warna biru. kenape laut warna hijau. kenape gigi aku bentuk comel2. haha. banyak lg aku fikir. sangat banyak. sedang kucing tidur pun aku fikir, ape yg die org pk hari2? huhu. dahlah. panjang dah ngarut. tiada kaitan dgn sape2. cuma bercakap dr point of view sendiri. selamat bersahur!

6 comments:

.Nurul Fateha. said...

hahaha. very the spontaneous typing!
suke suke. topic random. hihi.

suke part stalker. yeah, sye juge ade stalker yg hates sy, but tade lagik stalker yang sayang saye.

dan! saye juga penah berangan nak jadik anak raje pasal na pakai gown hari3.

terpikir jap. asal kite byk same ar? hahahah

nadya ajhman said...

yes! sy hebat..dah abih bace post nih.hihi

wow..pjgnyer cik qilah...byk pk ekk.. bagus2..bgus utk neuron2 dlm otak utk trus berkembang..heheh
byk topik..sukew2 ;)

sgt suke part stalker tuh..huhu..kalo stalker tu org yg kite syg..siyesly so sweett...^^

Atika Azumi said...

ok i hebat i bacaa smpai abeh. haha. hm. yeah obviously otak u mcm2 bnda tengah pk. sume topic u just touch and go. hehe. but stil, all u said is true. pasal those who hate u tu, they're MOST probably jealous. xboleh tengok org senang. sume ada PHD. haha. sometimes, its easy to say "alah xpe laa biarkan dorang nk ckp apa pun..mulut org mana bole nk tutup.." tp kan somehow mesti ada sket rasa sedih or kecewa or rendah diri or marah watsoever. for me, i'm kind of person who xbole dgr org cte buruk pasal i. tsk tsk xelok betul. tp skang mad ada, byk dia bgtau fadhilat bersabar. oh, i pun baran. i'm soo canot control my temper. marah sana sini then i regret. demmit. i wish i could change this attitude. oh. tepanjang pulek komen i. hahahah~ :P

ra|nbOw said...

teha ; suke? ahah. tkot org lain serabot. hee. eh, mane teha taw if ade org yg syg teha stalk teha.. haaa. ;P tuhan je tahu! HAHA. r u serious bout those gowns? OMG. hahahaha... itulah. maybe we should spend some time talking bout the world ;)

naiya ; yer awk hebat. hahahaa... x blur plak naiya ;P naiya. kte mmg bnyk gle berpk. sbb tu kdg org ckp lain, kte tafsir lain. LOL. haha. itulah. sweet bukan? ;))

atika ; hye hunny! haha. lg sorang hebat. ngee. yup, touch n go, n kalau tbe2 ade org kacaw, hilang cmtu je. nnt baru thoughts tu dtg blk. ahah. btol, somehow ade time kte akan down jgk no matter how cool we r ;P atika!!! samelaahhh. mmg selalu sgt ambil berat ape org lain ckp. nak ambil berat bnde yg buruk je plak tu. makin la kurang keyakinan diri. aiyaa. WE SHOULDN'T! huhu. hahahaha.. itulah. i sedar i slh n try ubah jgk temper tuh. ahah. tape. i like ;)

.Nora Kacak. said...

oitt gile dy neh membebel. sy pon gile baca sampai habis. hahaha. stalker yg menjaga dari jauh? haha i like part tu! terlebih stalker sampai org kat sini gila! hahaha.

wow. sy perasan byk ayat baru yg awk jarang gune bila dgn sy.

1. ak
2. ta
3. kaw (tu bukan cara sy mesej eh) haha
4.lu? ;)
4. beta.

hahahhahaha gelak2 comel d sini ;)

ra|nbOw said...

huhu. awat la jd gila.

ak tu kadang sbb mls nk tulis 'aku'
ta tu sbb mls nk tulis 'tak'
kaw tu kdng2 ganti ko.
lu kdg2 nk sempoi2 gune wa, lu.
beta. saje kdg gune. ahah.