Jul 24, 2010

seronok sangat dpt goodies walaupun jd wartawan praktikal utk 7 minggu je.


assalamualaikum wbt ;)


sudah sedia maklum, sy baru tamat menjalani latihan industri, cheywah. internship, praktikal dan sebagainya selama 3 bulan 1 minggu. HAHA. yer, masih dikira. utk bulan 4 & 5, sy kerja di desk - di mana sy tlg kerja-kerja penerbitan berita. utk bulan 6 & 7, sy berpeluang menjadi wartawan selama 7 minggu!

dan memandangkan sy sudah memulakan proses mengemas bilik yg agak ribut sejak praktikal, sy pun kemas la brg2 goodies bag yg sy dpt sepanjang praktikal jd wartawan nih! best! sbb kan bila kita cover satu news tuh, kte akan pergi event die, dan kte akan dpt goodies bag!

ini just sebahagian goodies yg sy dpt sepanjang 7 minggu. sbb ade setgh tu mama & abah dah rembat. haha. and paper bag & recycle bag ape semua pun same. sudah kasi org ;P


goodies bag tu blh jd dlm paper bag.

atau recycle bag mcm ni.

suplemen & kain kuning! utk exercise yerh ;D
kambing biru tu wkt cover news dkt IJN

dpt botol air comel warne pink! ape name kalau bekas air camtuh? lupe '-__-''
then pelekat 'i'm blood donor' utk kereta!
dan notepad kot. notepad tuh mmg selalu dpt. fav mama abah ;P

haaa. exclusive nih. wkt cover news Canon.
'National Manga competition 2010'

rainbow2! i like. ;P

file -file ni, tayah ckplah bnyknye.
selalunye dlm file nih ade aturcara majlis, dan 'press release'

notebook pun selalu dpt! exclusive taw.
bkn senang2 leh dpt. best gile rase. ngee~

tak luper baucer2 mcm atas nih ;)

ni antara baucer. ada fitness membership, spa, lunch free,
discount brg Canon, starbucks 20% off.

tag 'MEDIA' tu pun wajib ade. wahhh.
Pen tayah ckp. bnde plg simple die akan kasi.

tgklah pen pen yg high sentimental value jgk.
bkn blh beli dkt kedai!

dpt sejadah, tak lupa mug. mug pun same, exclusive.
tak de dkt kedai. cari dkt KLCC pun x de ;P


antara bnda lain sy pernah dpt tp tak dpt nak share dkt cni -- calculator CANON, ade beberapa mug lg, makanan2 FAMA penuh 1 paper bag, notepad berlambak lg, dan mcm2 lg.

seronok kan? abg2 cameraman & senior wartawan lain, sampai dah tak terkira die org punye goodies. sampai ade setgh tu, tinggal je dkt office. hukkk. ade abg camerman tu penah ckp "abg tak beli mug atau cawan pun dkt rumah. siap kasi org thumb drive, dah mcm rumah kebajikan" HAHA.

imagine lah. sy baru 7minggu jd wartawan. mereka sampai 10 tahun. IMAGINE goodies die org ade ;P siap ade pernah dpt HP, hard disk, thumb drive best2, pen mahal2. wuu~ SERONOK!


4 comments:

Purple kiwi said...

qila.. putrajaya marriott sgt besh kan! cantik! my bro penah jd chef kt sane.. tp x ingt pe name restaurant die. hehe :)

syakey said...

uih. lehh niaga dh neh kakqilah :P

ra|nbOw said...

ika ; ngee. kte x penah gi lg lah ika!!! huhu. baru dpt baucer je. ngee. wahhh. gle gempak abg ika chef! menarik! ;D

syakey ; hahahah. no no. sentimental value ;P

ainaaamira. said...

wahaaaa. besttttt ! :D