Jul 21, 2010

mimik muka memikirkan kawan


masa : malam kelmarin
punca kejadian : monolog + menunggu
motif : tiada apa kepentingan, cuma berfikir sendiri.
tempat ; 1706, kuching, atas kerusi dpn laptop.


tenang. tarik nafas, hembus. hurmm... tak pe lah. masalah tak dtg kalau kte x cari.
so, ape yg jd skrng, dtg dr diri sdiri, aqilah.

ok, senyum. ye, begitu. belajar bersyukur. org yg bersyukur tak rugi.
malah Allah tingkatkan keimanan & rezeki. tp, tayahlah lebeyh2. hukk.

ok. sudah mula senyum kambing. hurm... dlm hati duk pk,
ape patut buat? kalau perasan senyum ke mane, mate ke mane.

ok, dah gila. kenapa harus buat bibir camtu? dah org selalu ckp.
bibir sy mcm angelina jolie an --which is sy xnak, ha ambik ambik.
dah mereng nih...

ok ok. tutup mulut. bnyk ckp. tp, org tua ckp, jgn dipendam ape2.
luahkan, buka mulut. tp jgn lupa, kerana mulut badan binasa.

pulak dah. serba salah. ok. buat muke apam je lah.
tp, ape pun, semua terpulang pd diri sendiri kan?

ok. salah sy, maaf. sy lepaskan semua -- lepaskan kawan2. lepas lepas.
minta maaf salah silap. moga berjaya dunia akhirat!


setiap masalah berpunca dr diri sendiri & apa yg kita lakukan. maka itulah org ckp, kita hidup atas risiko pd diri sendiri, risiko atas tindakan. sy? sy cuma nak ckp dkt cni, terima kasih tak terhingga pd kawan-kawan yg ajar sy the other side of life -- selfish, hypocrite, dan maju ke depan tanpa fikirkan org lain.

sy lepaskan hari ni semua kwn2 yg lepas tgn, yg guna sy bila perlu dan penting, yg asyik ingt sy berubah sedangkan diri sendiri yg dah berubah. sy lepaskan semua. terima kasih sgt3. sy harap siapa yg mmg sengaja lupakan sy, terlupa, sbb ye lah, kepentingan diri, sy harap awk kekal berjaya.

kalau sy tak tanya, tak reti nak ckp. kan? semua sy lah kena tanya, kena buat, kena handle? sy tnggu atas dasar kwn. sy tlg atas dasar kwn. tp dah kwn yg ditlg dan ditnggu tu lupakan sy bila ada kesenangan lain, maka, tak pelah. sy lepaskan lah. pergilah pergi. cuma ingt sikit. hari ni awk buat dkt org, esok, org buat dkt awk.

dan berhenti menuduh org lain je yg salah, sedangkan cermin patut diberi pd kau.


don't ask me what's wrong -- when i left u today & never looked back.

No comments: