Jul 12, 2010

the last time we met was 2009


assalamualaikum!

few days ago, sy mendapat offday! di mana sy sgt gumbira sbb hari tu jatuh pd 8 julai di mana lahirlah kemunculan filem Eclipse - Twilight di Malaysia. pd mulanya sy agak kecewa sbb semua tiket twilight dah fully-booked di GSC Mid Valley sejak selasa. tp, mcm sy beritahu sebelum ni, sy berusaha keras utk dptkan ticket wyg tuh! Di mana, sy dan naiya bergerak menaiki LRT tepat jam 910am dr setiawngsa. kemudian kami terus ke KL Sentral dan naik KTM ke Mid Valley. Finaz pula membawa askar2 nye*adik die* dr Rawang pun dr pukul 910am, lebeyh kurang. ye, kami naik train je '-__-'

sebelum itu sy nak memperkenalkan mata baru sy, 'honey' eceh. poyo je. setelah hampir setahun mendiamkan diri dr memakai contact lense, sy pakai semula sbb asyik rabun je kan. dan inilah kali pertama sy pakai warna honey, since grey tak ade hari tu. malas lah nk tnggu lame nak tempah bagai. ambik je pe yg ade. ngee~ thank you very bery much abah!

*sebiji mata edward cullen. wuu wuu*
honey mata hitamku ;P fresh look.
right - 100, left 125.


maka, ketahuilah anda sy dan naiya sampai di mid valley sebelum jam menunjukkan 10pg lg. kedai2 besar seperti hypermarket JJ pun tak buka lg. ni gambar ni buktinya! huhu. bertapa awalnya kami sehingga kebanyakan pedagang belum lg membuka kedainya.



sesudah itu bergegas la kami menaiki tangga escalator ke GSC dan ya, GCS pun tak buka lg! namun, sudah ada 2 barisan yg teguh berbaris. kami pun cpt2 mendptkan tempat dan berjaya menjadi antara top20 buyers ;P


mmg seperti yg diwar-warkan, kami terpacak dpn counter 3 minit sebelum tepat jam 10pg. dibeli ticket showtime ke-2 utk hari itu iaitu pada jam 1145pg memandangkan 1100pg punya, terlalu lah depan, 3 row dr depan. tak rela kami! kami beli yg 2nd show, baik punye. center of the hall. seat H, tgh2 dr segala sudut! bangga tak hingat.



kemudiannya tibalah finaz dan adiknya hatim & kak teh. masing2 tidak mahu menonton twilight sbb mahu shopping. kami ber3 je nonton. sy teramat sgtlah excited menemui finaz setelah setahun tak jumpa. beliau masih comel seperti biasa, kak teh semakin kurus dan menjadi anak dara, hatim kelihatan mengantuk dan malu2. mungkin sbb dia seorg pria hari tu. dan, tanpa membuang masa sy mengajak mereka bersarapan istimewa. ngeh3. ok makan ice cream lg!


silalah mkn ice cream ni sbb dia sgt padat, puas hati.


ada mcm-mcm rasa sampai org tamak mcm sy pun keliru.


mereka masih membuat pilihan tatkala sy sudah bersedia utk makan!


ye, mmg tak boleh bla sy ambil triple scoop. org lain ambil double & single je.
choc mint, kickers, oreo. pehhh. meleleh air liur. tp cover lah!


hatim. jgnlah merenung nasib begitu jauh.
kak teh pun jgnlah bermuram durja ya ;P


ta-daa. yg plg bwh plg besar tu, cup sy '-__-''


finaz, dan naiya. peace yo peace.


sy pun nk gmbr dgn finaz! setahun sekali je neh!


naiya, kte tataw nape muke awk mcm sgt berpuas hati. muahaha.


then, kami pun excited habis menuju GSC! yeah yeah!


tamat movie, kami pun makan KFC sbb finaz kempunan nak KFC dkt russia tak halal. puas hati muka finaz dpt mkn. ngeh3... then kami window shopping berjam-jam, eh salah, ade jg shopping. tempat pertama dimenangi oleh Naiya lah kot, berapa tah paper bag die. haha. then, Hatim yg awal2 lg dah habis shopping, jd dia sgt mengantuk bila ikut kami. diikuti oleh kak teh & finaz, kemudian baru sy. ye sy beli sehelai je baju! around 6 something, kami balik. kaki sy nak tercabut dah sbb penat lama tak jalan mcm tu. wuhuu. seronok. nanti kita jmpa lg ya!


2 comments:

.fateha aziz. said...

wa.. dah tgk twilight? teha tak sempat tgk lagik. huhuhu.

bestnye dpt jupe kwn3 lame. windu sme fynaz jugak.

btw, ur honey eyes sgt adorable. sesuai nan kamu yg putey melepak. hehehe.

take care =)

ra|nbOw said...

sudah! 1st day keluar da tgk. bersemangat nih! haha. itulah. sgt seronok. ngee. nnt mahu sleepover! lg best ;) haha. thank you! take care 2 ;)